Имате ли манталитет на бодибилдър?

Добавена на 18 Септември 2011 | Категория: Фитнес | Добави в любими

Докажете го с хранителния си режим!


Целта на всеки билдър е едновременно сваляне на мазнини и трупане на мускулна маса. Е, някои наистина го постигат!

Всички ние искаме да намалим теглото си, но едновременно с това да качим мускулна маса. Това е изключително трудно, но не и невъзможно, стига да имаш правилния манталитет, който е свързан със спазването на перфектен режим.

1. Не бъдете припряни.


Тялото ви има нужда от най-малко три седмици, за да се адаптира към новите модификации, така че бъдете търпеливи. Не очаквайте мигновени резултати. Ако диета с високо съдържание на въглехидрати, умерено количество протеини и малко мазнини, като същевременно калориите ви са намалени, то видим напредък ще имате едва след около месец.

2. Следете калориите.


Следете внимателно всичко, с което се храните. Калории, протеини, въглехидрати, мазнини, отчитайте всичко.

3. Не се хранете на случаен принцип.


Независимо дали се опитвате да свалите мазнини или да трупате мускулна маса, трябва да бъдете постоянни. Спорадичното хранене е строго забранено и недопустимо. Изградете хранителен режим с поне 5 дневни порции.

4. Не обръщайте внимание на кантара.


Важно е как изглеждате, а не колко тежите.

5. Не преяждайте.


Бодибилдърите, който се опитват да натрупат мускулна маса, обикновено преяждат, което води до омазняване. Стремете се да не надвишавате допустимите граници.

6. Не бъдете просто последовател.


Няма нищо лошо в това, което правят професионалистите, но използването на техния режим като шаблон определено ще е грешка. Всеки човек е индивидуален. Хранителният режим на Джей Кътлър може би наподобява този на Декстър Джексън, но не е напълно идентичен.

7. Хранителните добавки не са магически.


Ако прекалено много разчитате на добавки, то ще забравите за храната, а тя е най-важна. Запомнете, че името „добавка” не е случайно. Основното е храната и тя не може да бъде заменена.

8. Еднообразието не е полезно.


Разнообразявайте диетата си. Не може всяко ядене да се състои от пилешки гърди и риба тон.

9. Не се отказвайте от мазнините.


Премахването на всички мазнини от хранителния режим може да забави растежа или да доведе до забавяне на метаболизма на мазнините. Стремете се към диета с ниско съдържание на мазнини, които идват главно от здравословни източници като рибата и ядките.

10. Избягвайте внезапните и големи промени.


Когато добавяте или изваждате калории от диетата си, правете го постепенно, за да дадете време на тялото си да се адаптира. Радикалните промени са вредни и водят до лоши резултати.
Коментари

 • Anonimus
  Anakondata За да се чистиш от мазнините не трябва ли да се намали броя на въглехидратите , а тук пише точно обратното? Съвсем се обърках..
  24 Септември в 23:17
 • Anonimus
  Fluke Има разлика в това как се усвояват въглехидратите в тялото. Има бързи и бавни въглехидрати. Бързите се срещат в плодове,преработени храни(бяло брашно, бял ориз), картофи, които се усвояват много бързо и покачват нивото на инсулин в тялото, което казва на тялото да складира енергия. От друга страна бавните въглехидрати ( кафяв ориз, сладки картофи, бобови култури, киноа, пълнозърнесто брашно), се разграждат постепенно в организма и не водят до резки промени в нивото на инсулин. Храните богати на бавни (или още сложни) въглехидрати обикновено са и богати на фибри, които помагат за по-добра работа на стомашно-чревния тракт. Каквото и да искате да постигнете - сваляне на килограми или качване на чиста мускулна маса, бавните въглехидрати са правилния избор. Има изключение,естествено :) - за закуска и точно след тренировка е добре да се вземат и бързи въглехидрати
  27 Октомври в 10:03
 • Anonimus
  kristiyan 5. Не преяждайте.

  Бодибилдърите, който се опитват да натрупат мускулна маса, обикновено преяждат, което води до омазняване. Стремете се да не надвишавате допустимите граници.

  Пълна глупост сте написали :) Разбира се ,ако преяждаш с мазно ще се омазниш,но като цяло по-горе написаното е пълна глупост .
  18 Март в 18:39
 • Anonimus
  Е как можеш да кажеш подобно нещо !!! Ако преяждаш с въглехидрати , също ще се омазниш . А ако преяждаш с протеин - ще го изхвърлиш , т.е. няма да го усвоиш !
  Преяждането е вредно по принцип , независимо дали си спортист или не !
  Най-малкото , което може да се получи от периодично преяждане е разширен стомах...И тогава - сбогом плочки :)
  Статията е повече от добра !
  26 Юни в 16:18
 • Anonimus
  It turned out that I was wrong after all, and their ownReplica Gucci Handbagsreally nice.I to

  know I may sound crazy, but should not be copied some of the designerReplica Gucci Handbags. I mean special edition bag, wallet exotic leather or color, basically everything way too expensive. Why do I say this? Well, even the best replicaReplica Hermes Bagsmanufacturers can be compared to the brand, especially if we are talking about Hermes.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320704
  04 Юли в 07:00
 • Anonimus
  man4o1 Имате ли генетика за бодибилдър? ........
  16 Февруари в 00:20
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Фитнес
Има ли болка, няма растеж!

Има ли болка, няма растеж!

05 Юни 2018

Ако в началото на тренировката Ви се появи остра болка в рамото, лакътя или коляното и след това постепенно спадне (може дори да изчезне) след няколк...

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

Най-внушителните трансформации в бодибилдинга

09 Октомври 2013

Понякога забравяме, че и най-успешните бодибилдъри са тръгнали отнякъде. Най-често от позиция, подобна на тази...

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

Няколко въпроса към специалиста по фитнес и спортно хранене Джим Стопани - Част I

17 Февруари 2013

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавк...

Какво е да бъдеш шампион?

Какво е да бъдеш шампион?

01 Февруари 2013

Изповедта на професионалния културист Фуад Абиад един ден след Flex Pro 2012 „Един ден след състезанието Flex...