Единственият алкохол, който може да е полезен за сърцето, е червеното вино?!?

Добавена на 24 Юни 2011 | Категория: Статии | Добави в любими
В продължение на много десетилетия, алкохолът е считан за вреден за здравето на сърцето, защото е свързан със затлъстяване, високо кръвно налягане и други здравословни проблеми, които могат да навредят на сърдечната дейност.

Все пак, медицинските специалисти с годините са установили, че червеното вино може да подобри здравето на сърцето, ако се консумира в умерени количества.

Червеното вино съдържа мощни антиоксиданти като полифенолите и ресвератролите, които укрепват кръвоносните съдове. Затова този алкохол е ефективен при предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания. Червеното вино се е превърнало в изключение през годините, защото не съществуват достатъчно изследвания, които да установят ползи и от други видове алкохол. Дали наистина червеното вино е единственият алкохол, който може да е от полза за здравето на сърцето?

Алкохолът и здравето на сърцето


Когато се консумира в умерени количества, алкохолът може да допринесе значително за сърдечното здраве. Една от основните причини за заболяванията на сърцето и инфарктите е атеросклерозата- състояние, което се характеризира със стесняване и запушване на артериите. То е причинено главно от излишния холестерол в тялото. Холестеролът е лепкава субстанция, която се намира в кръвта. Ако има излишък от холестерол в кръвта, той прилепва по стените на артериите и се превръща в плака. Тогава кръвните клетки, наречени тромбоцити, започват да се прикрепят към тази плака, а това води до съсирване на кръвта.

Кръвните съсиреци са опасни, ако се образуват в сърцето, тъй като могат да спрат притока на кислород към него. Сърдечният удар настъпва при недостиг на кислород в сърцето. Алкохолът може да го предотврати , защото има свойството да контролира нивото на холестерол в кръвта, което намалява риска от атеросклероза.

Други видове алкохол, който може да е полезен за сърцето, освен червеното вино


Според медицинските експерти, само някои видове алкохол са ефективни при подпомагане здравето на сърцето. Ето и два от тях:

Бялото вино


Преди се е смятало, че червеното вино е по-полезно за сърцето от бялото, защото съдържа люспите на гроздето. Знае се, че гроздовите люспи съдържат мощни антиоксиданти като антоцианините, които предлагат отлична защита за сърцето. Последните изследвания, проведени от италиански и американски учени, показват, че бялото вино може да се окаже толкова полезно за сърцето, колкото и червеното. Това е така, защото се оказва, че гроздовата целулоза може да има същия ефект върху сърцето, както и люспите. Въпреки, че целулозата не съдържа антоцианини, тя е богата на други форми на полифенолите, които са полезни за сърцето.

Шампанско


Шампанското е друг вид алкохол, който може да подобри здравето на сърцето. То се прави от червено и бяло грозде, следователно съдържа същите полифеноли, които могат да се открият в червените и белите вина. Доказано е, че тези, които пият шампанско, имат по-високи нива на азотен оксид в организма. По-високите нива на азотен оксид водят до намаляване появата на кръвни съсиреци, а това от своя страна намалява риска от сърдечни заболявания и инсулти.
Коментари

  • Anonimus


    According to locals, Paintings very best time to visit the caves is all about 11:00 if the sun lights up the cavern fantastically.Heroes MusuemReferred to because the Muzium Tokoh Negeri, the Heroes Museum - adjacent to your Pahang Tourism office - is housed insideMother and Child painting a fantastically refurbished colonial-era mansion.Opened in 2000, Mother day painting is situated close by their state Mosque and it has six galleries as well as an audio-visual room in addition to a library.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320724
    24 Юли в 06:51
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е пр...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...