Вълна след вълна…

Добавена на 07 Декември 2012 | Категория: Тренировки | Добави в любими

Искате още? Добре… ето ви тогава вълна № 3 – просто увеличавате тежестта с още 1% в серия и продължавате със същия брой повторения – т.е. 102% от максималната ви единица. След достатъчно дълга почивка, завършвате тренировката с 3-4 обикновени серии от спомагателно упражнение (за предпочитане с дъмбели) за същата мускулна група.

Опитът за увеличаване на използваната тежест във всяка вълна с 1-2 % във всяка тренировка може да е доста по-труден, отколкото изглежда. Ако в дадена тренировка не можете да изпълните последната серия от последната вълна, започнете следващата тренировка със същата тежест и се постарайте да я преодолеете – чак тогава в по-следващата тренировка я увеличете. Заради високата интензивност на тази вълнова програма не я използвайте повече от 6-8 седмици и не повече от два пъти годишно за една и съща мускулна група.

Забележки

За вълнова тренировка подбирайте само упражнения с щанга. При по-големи тежести тя е по-лесна за контрол. Увеличението при всеки дъмбел е с по 2,25 - 2,50 кг, което значи, че можете да качите тежестта наведнъж само с 4,5-5 кг, което е твърде много.

С вълнова тренировка тренирайте всяка група само веднъж седмично. Заради високата интензивност мускулите се нуждаят от почивка.

Ако възнамерявате да използвате вълновата тренировка, за да подтикнете мускулния растеж, намалете тренировъчните тежести с 10% във всички серии и направете само две вълни. По време на вълна № 1 в първата серия правите седем повторения с 80 % от 1 МП. Във втората серия правите пет повторения с 85% от 1 МП, а в третата серия – тройка с 90% от 1 МП. Почивките между сериите може да намалите до 3 минути, но между вълните си оставете пълни 4 минути за възстановяване. Във вълна № 2, както и преди това, увеличавате тежестта в серия с около 1 %. След тази втора вълна направете 3-4 серии изолиращо упражнение за същата мускулна група. Е, това е. Успех и внимателно с вълните.
Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
На море с плочки!

На море с плочки!

27 Юни 2018

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходимо да правите колкото се може повече ко...

Чийтинг, за или против?

Чийтинг, за или против?

15 Юни 2018

Чийтингът се ползва, за да можем да вдигаме по- големи тежести, отколкото бихме могли със стриктната техника ...

Зимата, сезонът на мускулната маса!

Зимата, сезонът на мускулната маса!

18 Октомври 2017

Шест месечна програма, която ще ви направи ХЪЛК през зимата За бодибилдърите зимата е наистина добър сезон....

Помощ!  Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голя...