Всичко за конюгираната линолова киселина (CLA)

Добавена на 06 Юли 2011 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

1. Какво представлява и от къде идва?


Конюгираната линолова киселина (CLA) е натурална, свободна, мастна киселина, която се среща главно в месото и млечните продукти, в малки количества. CLA е открита случайно през 1978-та година от Майкъл Париза в Университета на Уисконсин, докато са били търсени мутагенни образувания в месото по време на готвене.

Изследванията, свързани с CLA, показват, че това тя може да помага при изграждането на мускулите и намаляването на телесните мазнини!

CLA се среща по естествен път в храни като мляко, сирене, говеждо, агнешко и много преработени продукти. Но приемането на достатъчно количество CLA от тези храни е много трудно. То би било не само непрактично, но и би оказало отрицателно въздействие върху метаболизма ви, тъй като съдържанието на калории ще е много голямо.

2. Какви са функциите на CLA и има ли доказателства, че действа?


Чрез напредналите липидни технологии, CLA може да се извлича и да се консумира посредством капсули. Така приемът на CLA се улеснява значително и отпада нуждата от много храна, за да си набавим тази киселина. Доста проучвания показват, че CLA помага за увеличаване на мускулната сила и намаляването на мазнините, когато се използва като част от нискокалорична диета и постоянни тренировки. Други изследвания предполагат, че тази киселина може да подобри анти-катаболните функции в организма и да укрепи имунната система.

Освен всичко друго, CLA има и функцията на антиоксидант. И всички тези полезни функции се дължат на една мастна киселина, т.е. мазнина. В продължение на много години се е смятало, че мазнините не могат да има полезни функции, но се оказва обратното.

CLA може би е най-важното хранително вещество за бодибилдинга, открито през последните 10-15 години.

3. Кой има нужда от CLA?


CLA е страхотно откритие за спортистите, които искат да натрупат повече мускулна маса и да свалят излишно тегло, защото ще им помогне да го направят по-лесно и по-бързо. В същото време тази киселина ще работи и като оксидант, а и ще укрепва имунната система на организма.

4. Каква е оптималната доза? Има ли странични ефекти?


Повечето капсули и таблетки съдържат CLA в рамките на 600 и 1000 милиграма. Проучванията показват, че CLA не е токсична и е безопазна, ако се приема в препоръчаните дози.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    Today, we are able to wear Paintings kind of batik along with other batik type that people like. You don't need to worry about punishment. In Java there’re 2 types of Batik KratonThanksgiving oil painting Surakarta which use brown and indigo blue pattern and Jogjakarta also use brown and indigo blue, but, there’re some part that left in white. Next type is Batik Pesisiran. It’s mixture between Kraton type and flora fauna motif. It got great influence from Chinese merchant that comes to Indonesia. So, the pattern also has several oriental feeling inside it. There’s also Batik Saudagaran Night sky
    painting
    batik that used by merchant because the creation that they sell. Using Kraton type batik combined with flora, fauna and figures motif.And also the last category of batik may be the Batik Petani or Farmer Batik. This is actually the batik clothing and style that wear by commoners.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320718
    18 Юли в 16:52
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...