Анаболните ензими - ключът към максимално използване на вашия мускулен потенциал

Добавена на 22 Март 2011 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими
Почти всеки, който стъпи във фитнес залата, поне малко се интересува от състоянието на анаболизма си. Ако отделяте част от времето си през деня за вдигане на тежести, то естествено бихте искали да получите най-добрите резултати за вложените усилия.

Анаболизмът е процесът, при който прости вещества се преобразуват в по-сложни съединения като костите и мускулната тъкан. Когато започнете да вдигате, вие натоварвате мускулите, а след това ги захранвате с хранителни вещества и почивка, тогава се включва и анаболизмът.

Катаболизмът е обратният процес на анаболизма, който представлява разграждане на тъканта, която в повечето се използва за енергия. Той протича най-вече, когато сте на диета и има редуцирано захранване с хранителни вещества, които се ползват за енергия.

Максимален мускулен растеж


Когато някой наистина се е отдал на бодибилдинга, той наистина иска максимизира мускулния си растеж и започва да използва различни химични стимуланти, за да постигне целите си. Използването на стероиди подобрява анаболния процес в тялото чрез увеличаване на нивата на свободен тестостерон в кръвта и чрез подобряване на протеиновия синтез, но това определено не е здравословно.

Ако комбинирате стероидите със здрава тренировъчма програма и високопротеинова диета, то мускулите ви ще стават по-големи много по-бързо от преди.

Проблемът на стероидите


Единственият им бонус са увеличаването на тестостерона и протеиновия синтез, но всичко останало е свързано с негативни последици за вашето здраве. Освен това те са нелегални.

И изниква въпросът- какво може да замени стероидите, но без да предизвиква негативни последици? Тук се сещаме за храносмилателните ензими.

Какво представляват храносмилателните ензими?
По същество ензимът е протеин, който играе ролята на катализатор за най-различни реакции в организма, включително и за тези, свързани с производството на енергия, ремонт на тъкани, органи и клетки, както и за усвояването на храната, която ядем.

Тези ензими са много специфични със своята функция. Тялото има нужда от най-разлчни ензими, за да гарантира, че всички реакции се извършват ефективно, тъй като всеки един ензим не е приложим за всички реакции.

Храносмилателните ензими разграждат храната, с която се храним. Те позволяват хранителни вещества да се абсорбират в кръвния поток.

Без достатъчно от тези ензими дори да се храните обилно, то вие няма да имате резултатите, които искате, защото хранителните вещества не се разграждат и не достигат до тялото във формата, която е необходима.

Например, вие вече сигурно знаете, че се нуждаете от 2.2 грама протеин на килограм телесно тегло, за да поддържате азотния баланс и да предотвратите катаболизма, т.е. разграждането на мускулна тъкан. Ако се надявате да направите мускули, това е абсолютно задължително. А какво става, ако консумирате нужното количество протеин, но тялото не го разгражда в необходимите аминокиселини и не го доставя до мускулните клетки? В този случай, това ще бъде катастрофа, същата като при протеинов дефицит. Ето защо е изключително важно да приемате достатъчно храносмилателни ензими, тъй като те предотвратяват това по естествен път.

Добавянето на ензими към диетата ви е най-добрият начин да постигнете оптимални мускулни постижения без да прибягвате до химия. Може да харчите стотици левове за много протеин и храна, но без достатъчно ензими, това са пари хвърлени на вятъра.

Далеч по-ефективно би било да консумирате по-малко протеин, но в същото време да го използвате максимално, благодарение на храносмилателните ензими. Това ще ви донесе далеч по-голям прогрес.

Храносмилателните ензими играят роля и в разграждането на въглехидратите и мазнините, с което помагат за извличането на максимално количество използваема енергия от храната, която консумирате.

Заключение


Ако искате да подобрите анаболните процеси в тялото си по естествен път без химия, обърнете сериозно внимание на храносмилателните ензими. Те може да се окажат най-анаболния продукт, в който сте инвестирали.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

 • Anonimus
  ludiq Изключително полезна статия,нещо което над 90% от трениращите(включително и аз) не знаят.При следващата поръчка със сигурност ще взема и едни ензими.Мерси за статията!
  21 Април в 21:02
 • Anonimus
  Кольо Христов Чудесна статия, дори аз самият може би не съм разбирал напълно ползата от храносмилателните ензими. При следващата поръчка добавяме и тях. :)
  22 Юли в 17:49
 • Anonimus
  Мартин Предполагам, че ензимите, както и 95% от останалите добавки се съдържат, и в храната, та мисълта ми е, може ли да ни препоръчате храни богати на ензими, и по-конкретно, тези езними които подпомагат предвижването на протеина :)
  31 Юли в 23:05
 • Anonimus
  Deyan преди 1 месец си купих SUPER ENZYMES на NOW ...... чесно да кажа, не съм усетил кой знае какво, но вероярно както се казва "след определено време.....имай търпение" ще ги пия още и други марки ще пробвам, белким засилим белтъчният синтез, някаква друга алтернатива за която се сещам е - бромелаина (ензим разграждащ белтъците, съдържа се в ананаса както знаем) - но представете си на всяко ядене да ядем ананас ... fuck ! :))
  29 Март в 14:42
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...