Азотни бустери или по-конкретно - как да станеш СУПЕРМЕН в залата!

Добавена на 30 Юни 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Всеки начинаещ се заглежда, че във фитнеса има няколко здрави момчета/момичета, които не разговарят, вдигат тежко и не се разсейват от нищо.

Сега ще разкрием тайната им!

Те ползват така наречените азотни бустери! В тази статия ще ви научим, как да ги избирате и как действат те.

Като начало, какво да очаквате от приема на един качествен бустер? Подгответе се за прилив на енергия, мотивация, концентрация и много по – напомпан мускул от обичайното, още след първата доза!

Най – важното е да приемете бустера на гладно, около 20 минути преди тренировка, ако стомахът е пълен, няма да усетите максималния ефект.Пазарът на добавки бълва ежедневно нови и нови предложения за подобен тип добавки, важно е да избирате продуктите, гледайки съставките, а не известността на марката.Важно правило е да избягвате блендовете ( скриването на милиграмите на активните съставки). Повечето подобни бустери са бъкани с голямо количество от най – евтините съставки, най - често това е кофеинът, а останалите посочени в етикета не са в потентна доза. Сега ще разгледаме най – често срещаните съставки в азотните бустери.

L-Arginine] и неговите разновидности е може би най – важния нутриент във всеки качествен продукт.
Той е прекурсор на азотния оксид и участва при секрецията на хормоните, увеличава отделянето на растежен хормон, подпомага изчистването на токсични вещества от тялото и подсилва имунната система. Аргинин е най-полезен за трениращите поради участието си при образуването на азотен оксид, поради което той има напомпващ ефект, което води до много по – добро захранване на мускула с хранителни вещества след тренировка.

Бета аланин - среща се натурално в тялото, особено в бързо-свиващите се мускулни фибри. Под формата на дипептида карнозин (ß-alanyl-L-histidine) подтиска нивата на ph в тялото и по този начин редуцира генерирането на млечна киселина по време на мускулно натоварване, което с няколко думи означава, че чувството за умора ще е настъпва много по – бавно от обичайно. Количеството карнозин е директно зависимо от наличието на Beta-Alanine в тялото, ето защо допълването му от хранителни добавки е особено подходящо при активно спортуващи или при необходимост от повече издръжливост. Множество изследвания доказват, че по време на редовен прием на Beta-Alanine, концентрацията на карнозин в мускулната тъкан се повишава, което увеличава силата и забавя умората многократно.

Цитрулин малат е неесенциална аминокиселина, която отдавна се използва в пред тренироввъчните продукти, благодарение на способността си да подобри производителността и да се осигури по-добро изпомпване. Цитрулин Малат оказва положително влияние в производството на АТФ и намаляването на млечната киселина, което води до повече енергия и по-добро възстановяване.

Таурин - той увеличава натрупването на азот в тялото и коригира нивата на РН в кръвта, което води до подобрено възстановяване и растеж. По време на интензивни усилия в организма се отделя серотонин, който, наред с кортизола, е един от най-силните катаболни хормони. Наличието на високи концентрации таурин пречи на продукцията на серотонин, като по този начин предпазва мускулите от разграждане и в тялото се създават благоприятни условия за синтез на протеини. Освен това, високото съдържание на таурин спомага мускулните съкращения, поддържайки висока концентрация на калциеви йони, отговорни за този процес.

Кофеине химично съединение, което се среща естествено в кафе, чай , кола, гуарана, мате и други продукти. Той е добре познат със свойствата си да стимулира централната нервна система и умствената дейност. Съставката повишава тонуса и концентрацията, увеличава енергията, повишава кръвното налягане и има изразен диуретичен ефект. Кофеин намалява умората и повишава физическата издръжливост, което го превръща в подходящ продукт за спортисти и хора, подложени на интензивно психическо или физическо натоварване.

Това са едни от най – често срещаните съставки във всеки азотен бустер, те биват комбинирани почти винаги и с витамини от б групата, за да могат да се разпространяват по – бързо в организма.

Едни от най – качествените азотни бустери в момента на пазара са следните:
Xtreme Napalm, The Butcher, Black Jack, I am F#CKED UP, Levro Pump, Core Pump, BAD ASS PRE, JACK3D - Old Version.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

  • Anonimus
    Power Team Абсолютно най важните неща, полезна за всички и най вече е, хубаво и младите момчета със малък стаж в залата да я прочетът !
    30 Юни в 22:11
  • Anonimus
    Power Team Също и според мен това са най добрите и потентни бустери на пазара !
    30 Юни в 22:17
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Възстановявай се на макс!

Възстановявай се на макс!

02 Октомври 2018

Възстановявай се на макс! Това е единствената цел на този внимателно подбран стак, освен добрата цена, ще усетите и висококачествените продукти, кои...

The Anabolic Stack

The Anabolic Stack

27 Септември 2018

Готови ли сте за най - сериозното качване на мускулна маса, което сте постигали до сега? Тези три продукта, ...

ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! То...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...