Знаете ли, коя е най - мощната билка?

Добавена на 30 Януари 2018 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

В продължение на векове, освен в кулинарията, куркумата е била използвана и в традиционната медицина поради силните си ползи за здравето.

Тази билка се бори с инфекции, намалява възпалението и третира храносмилателни проблеми. Днес много хора осъзнават нейната сила и ефективност при лечение на различни здравни проблеми.

Намалява възпалението - Според изследванията куркумата е отличен противовъзпалителен лек с мощни свойства, най-доброто от които е куркуминът.

Проучванията показват, че куркуминът може да има дори по-добри ефекти от фармацевтичните лекарства, когато става въпрос за лечение на хронични заболявания.

Намалява на риска от рак - Изследователите от Американското онкологично дружество твърдят, че куркуминът може да действа в няколко важни молекулярни пътища, да спира развитието на рака, разпространението и растежа на тумора.

Например, той е изключително полезен в случай на лимфом, левкемия, както и рак на гърдата, стомашно-чревни ракови заболявания, рак на яйчника, рак на белия дроб, меланом и цял списък от други животозастрашаващи състояния.

Помага за храносмилането и облекчава свързани с храносмилането нарушения - Куркумата съдържа мощни противовъзпалителни свойства, които намаляват симптомите на храносмилателни нарушения.

В проучване, проведено от Университета в Мериленд, е доказано, че куркумата третира улцерозен колит и лошо храносмилане. Според резултатите куркуминът, който се намира в билката, стимулира производството на жлъчния мехур, като по този начин подобрява храносмилането.

Стимулира мозъка - Според експертите, куркуминът подобрява мозъчния капацитет.

Освен това той предотвратява невродегенеративните проблеми, включително деменцията и болестта на Алцхаймер. Доказано, че има голяма връзка между куркуминът и засиленото познание.

Подобрява здравето на сърцето - Изследване, проведено от Университета в Мериленд, посочва, че куркумата е полезна за здравето на сърцето, тъй като премахва натрупването на плака. Всъщност натрупването на плака в артериите предизвиква сърдечен удар.

Куркуминът може да намали нивата на лошия холестерол (LDL) и в същото време да предотврати образуването на кръвни съсиреци.

Облекчава симптомите на артрита - Благодарение на мощните си противовъзпалителни свойства, куркумата облекчава симптомите на артрита. Освен това, куркумата показва по-добри резултати от много други фармацевтични алтернативи.

Според експерти пациентите, страдащи от ревматоиден артрит, които добавят куркумин в храненето, облекчават заболяването.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
BLACK FIRE се завърна!

BLACK FIRE се завърна!

22 Юни 2018

След дълги месеци на липса, black fire отново е тук,в нова и модерна опаковка! Освен опаковките по 60 и 120 капсули, фирмата Pure Nutrition пуска и ...

НОВО - Масло от шам-фъстък

НОВО - Масло от шам-фъстък

21 Юни 2018

Fitness1.bg иска да ви представи един иновативен, свръх полезен продукт от марката OSTROVIT! Хранителните сп...

Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

19 Юни 2018

Fitness1 има удоволствието да ви предложи още една марка на световно равнище! Dorian Yates ! Дориан Андрю М...

Царят на бърнарите - OxyELITE Pro /OLD Version/

Царят на бърнарите - OxyELITE Pro /OLD Version/

31 Май 2018

Знаете ли, че точно този продукт е най - продаваният и най - силният бърнар създаван някога? Преди да ви каж...