Задължителни хранителни добавки за мъжете част 1

Добавена на 17 Септември 2016 | Категория: Статии | Добави в любими

В тази статия ще разгледаме на кратко, от какви хранителни добавки има нужда всеки мъж (става въпрос за неспортуващи мъже)!

Има няколко причини, поради които мъжете имат нужда от хранителни добавки към менюто си:Здравето на костите: Калций и Витамин D са ключови хранителни вещества за здравето на костите. Ако не приемаме достатъчно количество от храна, то е задължително тези два елемента да се доставят на организма, чрез хранителна добавка. Дори и да се приемате храни богати на Калций и Витамин D, препоръчително е да приемате и суплементи, които ги съдържат. Това единствено би Ви помогнало без да Ви навреди по никакъв начин, особено ако спазвате дневните норми на прием!

Мъжете трябва да приемат около 1000 милиграма Калций на ден. Мъжете над 70-годишна възраст се нуждаят от 1200-1500 милиграма на ден, а тийнейджърите се от около 1300 милиграма на ден. Подходящи продукти са: NOW Calcium Citrate, Swedish Supplements Calcium + Magnesium.

Мъжете също се нуждаят от около 600 IU Витамин D всеки ден. След 80-годишна възраст, нуждите се увеличава до около 800 IU на Витамин D на ден.

Подходящи продукти са: Biovea Vitamin D, Swedish Supplements Vitamin D3.
Здраве за очите:
Каротеноидите, като Лутеин и Зеаксантин са доказали своите ползи при подкрепата на зрението. Ако не се храните с достатъчно плодове и зеленчуци като къдраво зеле, спанак, моркови, пъпеш, сладки картофи и броколи, а дори и да го правите е хубаво да се възползвате от хранителните добавки, които могат да подпомогнат Вашето зрение.

Подходящи продукти са: FA Nutrition Eye Formula, NOW Eye/Ocu Support, Lycopene, Astaxanthin.Грижа за половата система: Цинкът е изключително важен минерал за мъжете. Той влияе изключително благоприятно върху нивата на Тестостерона и плодовитостта при мъжете. Освен това Цинка оказва благоприятно влияние при проблеми с простатата, ранно оплешивяване и подпомага работата на Щитовидната жлеза. Морските храни, говеждото, пилешкото като и сусам и тахан са добри източници на Цинк. Въпреки това е добре този минерал да се приема отделно от храната, като хранителна добавка.

Дневните дози са между 25 и 50 милиграма!

Подходящи продукти са: NOW Zinc Picolinate, Pure Nutrition Zinc.Отново правим пояснението, че стойностите са базирани на минималните дневни нужди на неспортуващ мъж!
Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на холестерол в кръвта. Високото ниво на хол...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...

Важни, първи стъпки!

Важни, първи стъпки!

23 Юни 2018

Независимо дали ви е писнало да сте залепени за дивана в хола или не сте тренирали от дълго време, този наръчн...