Задължителни хранителни добавки за мъжете част 1

Добавена на 17 Септември 2016 | Категория: Статии | Добави в любими

В тази статия ще разгледаме на кратко, от какви хранителни добавки има нужда всеки мъж (става въпрос за неспортуващи мъже)!

Има няколко причини, поради които мъжете имат нужда от хранителни добавки към менюто си:Здравето на костите: Калций и Витамин D са ключови хранителни вещества за здравето на костите. Ако не приемаме достатъчно количество от храна, то е задължително тези два елемента да се доставят на организма, чрез хранителна добавка. Дори и да се приемате храни богати на Калций и Витамин D, препоръчително е да приемате и суплементи, които ги съдържат. Това единствено би Ви помогнало без да Ви навреди по никакъв начин, особено ако спазвате дневните норми на прием!

Мъжете трябва да приемат около 1000 милиграма Калций на ден. Мъжете над 70-годишна възраст се нуждаят от 1200-1500 милиграма на ден, а тийнейджърите се от около 1300 милиграма на ден. Подходящи продукти са: NOW Calcium Citrate, Swedish Supplements Calcium + Magnesium.

Мъжете също се нуждаят от около 600 IU Витамин D всеки ден. След 80-годишна възраст, нуждите се увеличава до около 800 IU на Витамин D на ден.

Подходящи продукти са: Biovea Vitamin D, Swedish Supplements Vitamin D3.
Здраве за очите:
Каротеноидите, като Лутеин и Зеаксантин са доказали своите ползи при подкрепата на зрението. Ако не се храните с достатъчно плодове и зеленчуци като къдраво зеле, спанак, моркови, пъпеш, сладки картофи и броколи, а дори и да го правите е хубаво да се възползвате от хранителните добавки, които могат да подпомогнат Вашето зрение.

Подходящи продукти са: FA Nutrition Eye Formula, NOW Eye/Ocu Support, Lycopene, Astaxanthin.Грижа за половата система: Цинкът е изключително важен минерал за мъжете. Той влияе изключително благоприятно върху нивата на Тестостерона и плодовитостта при мъжете. Освен това Цинка оказва благоприятно влияние при проблеми с простатата, ранно оплешивяване и подпомага работата на Щитовидната жлеза. Морските храни, говеждото, пилешкото като и сусам и тахан са добри източници на Цинк. Въпреки това е добре този минерал да се приема отделно от храната, като хранителна добавка.

Дневните дози са между 25 и 50 милиграма!

Подходящи продукти са: NOW Zinc Picolinate, Pure Nutrition Zinc.Отново правим пояснението, че стойностите са базирани на минималните дневни нужди на неспортуващ мъж!
Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

21 Януари 2018

Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тялото си, и така с правилна тренировка и х...

Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

14 Януари 2018

Ето няколко основни съставки, които ще поддържат имунната Ви система силна през студените месеци. Глутамин О...