Джим Стопани за хранителните добавки!

Добавена на 12 Април 2018 | Категория: Статии | Добави в любими

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавки, освен креатин, са абсолютно задължителни и същевременно не са толкова скъпи?

Също така, голямо ли е значението на добавките по отношение на успеха в залата и мускулния растеж, и безопасни ли са те? До дългосрочен или краткосрочен резултат водят?

➡ Хранителните добавки са много ефективни за насърчаване на мускулния растеж. Най- важните от тях са: 1) суроватъчен протеин- бързоусвоим е и подпомага мускулния растеж около тренировките, нещо, което храната не може да свърши по същия начин; 2) мултивитамин - за да покрие всички ваши нужди от микроелементи; 3) креатин- сравнително евтин и много ефективен; 4) аминокиселини с разклонена верига (BCAA)- те определено подпомагат мускулното развитие.

Трябва ли от време на време да си почивам от хранителни добавки? Ако ги употребявам продължителен период от време, ще загубят ли ефекта си? Ако е така, бихте ли препоръчали добър цикъл?

➡ Наистина не е необходимо да се почива от хранителни добавки. Те представляват хранителни вещества, които се намират в храната, която ядем, така че няма да бъдете в състояние да ги спрете напълно, така или иначе. Преди се вярваше, че рецепторите в мускулните клетки ще „прегорят” и ще загубят ефективността си при доставянето на хранителните вещества към мускулите. Това е повече измислица, отколкото факт. Единствената причина, поради която може да спрете добавките за определен период, се крие в това, че понякога парите привършват и трябва да облекчите портфейла си. Едно проучване показва, че мъжете, които приемат креатин и го спират за 4 седмици, не губят мускулна маса и сила. Така че е възможно да спрете някои добавки за известно време без да вредите осезаемо на физиката и представянето си в залата, а след това да ги продължите отново. Просто ограничете тези периоди до няколко седмици, не повече.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Важни, първи стъпки!

Важни, първи стъпки!

23 Юни 2018

Независимо дали ви е писнало да сте залепени за дивана в хола или не сте тренирали от дълго време, този наръчник е за вас. Сигурно сте притеснени и не...

Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна ...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...