Джим Стопани за хранителните добавки!

Добавена на 12 Април 2018 | Категория: Статии | Добави в любими

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавки, освен креатин, са абсолютно задължителни и същевременно не са толкова скъпи?

Също така, голямо ли е значението на добавките по отношение на успеха в залата и мускулния растеж, и безопасни ли са те? До дългосрочен или краткосрочен резултат водят?

➡ Хранителните добавки са много ефективни за насърчаване на мускулния растеж. Най- важните от тях са: 1) суроватъчен протеин- бързоусвоим е и подпомага мускулния растеж около тренировките, нещо, което храната не може да свърши по същия начин; 2) мултивитамин - за да покрие всички ваши нужди от микроелементи; 3) креатин- сравнително евтин и много ефективен; 4) аминокиселини с разклонена верига (BCAA)- те определено подпомагат мускулното развитие.

Трябва ли от време на време да си почивам от хранителни добавки? Ако ги употребявам продължителен период от време, ще загубят ли ефекта си? Ако е така, бихте ли препоръчали добър цикъл?

➡ Наистина не е необходимо да се почива от хранителни добавки. Те представляват хранителни вещества, които се намират в храната, която ядем, така че няма да бъдете в състояние да ги спрете напълно, така или иначе. Преди се вярваше, че рецепторите в мускулните клетки ще „прегорят” и ще загубят ефективността си при доставянето на хранителните вещества към мускулите. Това е повече измислица, отколкото факт. Единствената причина, поради която може да спрете добавките за определен период, се крие в това, че понякога парите привършват и трябва да облекчите портфейла си. Едно проучване показва, че мъжете, които приемат креатин и го спират за 4 седмици, не губят мускулна маса и сила. Така че е възможно да спрете някои добавки за известно време без да вредите осезаемо на физиката и представянето си в залата, а след това да ги продължите отново. Просто ограничете тези периоди до няколко седмици, не повече.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...