Вкусно и полезно хранене, вече е възможно!

Добавена на 23 Ноември 2016 | Категория: Хранене | Добави в любими

Въпреки доказалите се полезни качества на фъстъченото масло, повечето хора гледат на него с недоверие, в тази статия ще се опитаме да разкрием всичките полезни качества на този прекрасен продукт, който може да ви достави едни от най – полезните съставки за организма ви.

Специално внимание ще обърнем на една доста позната за вас марка, която наскоро пусна на пазара фъстъчено масло с добавен протеин. Става въпрос за лидера в сферата на качествените добавки Pure Nutrition. Добре изпипаният продукт от фино смляни фъстъци е източник на много полезни вещества и добро допълнение към пълноценния хранителен режим. Фъстъчено масло (Peanut butter) се получава от изпечени фъстъци, които са смлени на паста с добавка на растително масло, като към него е добавен и протеин.



Преди да разкрием огромните позитиви на фъстъченото масло, ще посочим и причините поради, които се решихме да ви представим точно продукта на Pure:

➡ Високо съдържание на протеин - 38.5% (доста по – висок процент, тъй като е добавен допълнително суроватъчен протеин)
➡ Не съдържа хидрогенирано масло
➡ Добавен кокосов привкус!

Сега малко история!

Родина на фъстъченото масло е САЩ и логично там е най-масовото му производство – повече от половината от произведените фъстъци в страната отива за направата на този продукт. Популярността му е голяма и в англоезичните страни и техните бивши колонии като Канада, Австралия, Великобритания, Южна Африка, Нова Гвинея, Нова Зеландия, Филипини и Нидерландия.




Фъстъченото масло е сравнително нов хранителен продукт, като комерсиализирането му става в началото на миналия век, около 1903 г с САЩ. Веднага след Северна Америка, най-голямото производство на масло и продукти и от фъстъци е съсредоточено в Китайската Народна Република и Аржентина.

Фъстъченото масло е подходяща храна за хора, които по една или друга причина не могат да поемат твърда храна, за която се изисква продължително дъвчене. Като източник на много белтъчини и протеини, то може да замени донякъде месото.

Навярно най-ценната съставка във фъстъченото масло е веществото ресвератрол, което е естествен растителен антибиотик. Някои растения го произвеждат, за да могат да се защитят от вредни гъбички и бактерии. Ресвератрол е мощен антиоксидант, който спира действието на вредните свободни радикали, които са унищожителни за клетките.Той притежава също и противоракови свойства и забавя стареенето.



Фъстъците са богати на витамини като А, D и Е, които са важни за обмяната на веществата, сърцето, кожата, костите и т.н. Заради богатото съдържание на ниацин (витамин В3) фъстъчените ядки и нерафинираното фъстъчено масло са много важни, ако искаме да имаме красива и здрава кожа.

В 1 с.л. фъстъчено масло се съдържат 25% от дневната нужда от Витамин Е, който е мощен анатиоксидант.
Фъстъченото масло също така съдържа много основни минерали, като магнезий, мед, фосфор, калций и цинк.



Фъстъченото масло спомага нормалното функциониране на храносмилателната система, премахва стомашно-чревни смущения и лошия дъх, като последица от тях. Допълнително витамин В3 съдейства за усвояването на енергията от храната, която консумираме, а и има доказателства, че може да пребори алкохолна зависимост.

Във фъстъченото масло се съдържат предимно ненаситени мазнини, които са незаменими и важни за нормалното функциониране на организма. Те подпомагат поддържането на ниски нива на холестерола, успоредно с което се понижава рискът от заболявания на сърдечно-съдовата система.



Твърди се, че закуската с фъстъчено масло няколко пъти в седмицата може да намали почти наполовина опасността от сърдечен удар, защото укрепват кръвоносните съдове около сърцето.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:





Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
7 мита за храната, която ядем!

7 мита за храната, която ядем!

06 Юни 2018

Мит № 1: Биохраните са по-полезни от другите Биологичното земеделие е например много полезно за почвата. Но за съжаление, биохраните не са по-полезн...

Храна за ума!

Храна за ума!

17 Април 2018

Комбинацията от бадеми и розмарин ще сътвори вкусно чудо за мозъка и паметта ви, особено ако сте от хората, к...

Яйцата и защо са нужни в ежедневното хранене!

Яйцата и защо са нужни в ежедневното хранене!

03 Април 2018

Ако всяка сутрин консумирате яйца за закуска, ще донесете на организма си двойна полза. Първо, яйцата са един...

Кои са най - калоричните зеленчуци?

Кои са най - калоричните зеленчуци?

27 Февруари 2018

Учени от Харвард публикуваха резултатите от мащабно изследване, след приключването на което са съставили нега...