Високото кръвно налягане и адреналинът!

Добавена на 11 Юли 2017 | Категория: Без категория | Добави в любими

Адреналинът засяга пряко, регулира и определя способността на организма да поддържа здравословно кръвно налягане.

Когато надбъбречната жлеза получи нараняване или образува тумор, излишъкът от адреналин значително повишава нивото на кръвното налягане, което води до тежко главоболие, загуба на тегло и други сериозни проблеми.

Надбъбречната медула

Адреналинът, произвеждан от надбъбречната медула, която разположена в горната част на бъбреците, помага за стабилизиране на нормалното кръвно налягане. Заедно с упражненията и правилното хранене, адреналинът, произвеждан от надбъбречната медула, позволява на организма да функционира правилно при нормални и нетолкова нормални условия.

В моменти на опасност или шок, надбъбречната жлеза произвежда допълнителен адреналин, така че мозъкът, нервите и сърцето получават повишено количество кръв. По време на нормални и по-малко интензивни периоди надбъбречната медула служи като регулаторно устройство, което гарантира, че в различните части на тялото ще бъде осигурено необходимото количество кръв и кръвно налягане.Феохромоцитомът и адреналина

Когато се образува тумор в надбъбречната жлеза, често настъпва заболяване, наречено феохромоцитом. Това състояние възниква в резултат на повишеното количество адреналин, който се произвежда заради туморите. Когато адреналинът стане твърде много, тялото вече не може да поддържа стабилно кръвно налягане, което води до сериозни здравословни проблеми. Високото кръвно налягане от феохромоцитома причинява болка в определени области на тялото като долната част на гърдите, предизвиква гадене и нездравословна загуба на килограми, води до ускорен сърдечен ритъм, екстремно потене и температура, както и до остро, хронично главоболие.
Хипертонията и адреналина

Хипертонията, още една дума, която се свързва с високото кръвно налягане. Тя настъпва, когато надбъбречната жлеза се увреди или образува тумори. За разлика от феохромоцитома, хипертонията може да възникне в резултат от най-различни причини. Някои от тези причини пряко влияят на способността на организма да произвежда здравословно и стабилно количество адреналин.

Злоупотребата с мощни наркотици като кокаина, както и алкохолизма, увеличават значително риска от заболяване на бъбреците или пълна бъбречна недостатъчност. Надбъбречните жлези естествено са свързани с бъбреците, което означава, че всяка вреда върху бъбреците оказва негативно влияние върху производството на адреналин.

Има и много други причина за хипертонията, които не са свързани с адреналина.

Поддържането на стабилно кръвно налягане и адреналин
Най-добрите варианти за стабилизиране и поддържане на нормално кръвно налягане са чести прегледи, физически упражнения и здравословна диета.
Няколко вида хранителни добавки и енергийни напитки, които съдържат много кофеин, водят до производството на временни повишени количества адреналин, което в крайна сметка повишава кръвното налягане. Постоянният прием на такива продукти може да доведе до проблеми с кръвното и увреждане на бъбреците.Много от хората, които търсят професионална медицинска помощ, са именно тези, страдащи от хипертония и симптоми, причинени от медицински проблеми като бъбречна недостатъчност и феохромоцитома. Лекарите най-често третират тези проблеми с помощта на различни лекарства като диуретиците. Често пъти, специфичните блокери и инхибитори на ензими се оказват необходими за лечение на тежки случаи на високо кръвно налягане. При затлъстелите хора лекарствата трябва да са в комбинация с редовна физическа активност.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от - Без категория -
ALL IN - Стак за шампиони

ALL IN - Стак за шампиони

20 Септември 2018

Искате ли да направите най - правилната покупка на суплементи? Ако отговорът е да, това е вашият стак! Той не само ще ви накара да тествате лимит...

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи с...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...

Бъдете в перфектна форма с LevroLean!

Бъдете в перфектна форма с LevroLean!

04 Септември 2018

Бърнарите са един от най - важните продукти в периода на топене на мазнините! Този продукт ще ви осигори най...