Високото кръвно налягане и адреналинът!

Добавена на 11 Юли 2017 | Категория: Без категория | Добави в любими

Адреналинът засяга пряко, регулира и определя способността на организма да поддържа здравословно кръвно налягане.

Когато надбъбречната жлеза получи нараняване или образува тумор, излишъкът от адреналин значително повишава нивото на кръвното налягане, което води до тежко главоболие, загуба на тегло и други сериозни проблеми.

Надбъбречната медула

Адреналинът, произвеждан от надбъбречната медула, която разположена в горната част на бъбреците, помага за стабилизиране на нормалното кръвно налягане. Заедно с упражненията и правилното хранене, адреналинът, произвеждан от надбъбречната медула, позволява на организма да функционира правилно при нормални и нетолкова нормални условия.

В моменти на опасност или шок, надбъбречната жлеза произвежда допълнителен адреналин, така че мозъкът, нервите и сърцето получават повишено количество кръв. По време на нормални и по-малко интензивни периоди надбъбречната медула служи като регулаторно устройство, което гарантира, че в различните части на тялото ще бъде осигурено необходимото количество кръв и кръвно налягане.Феохромоцитомът и адреналина

Когато се образува тумор в надбъбречната жлеза, често настъпва заболяване, наречено феохромоцитом. Това състояние възниква в резултат на повишеното количество адреналин, който се произвежда заради туморите. Когато адреналинът стане твърде много, тялото вече не може да поддържа стабилно кръвно налягане, което води до сериозни здравословни проблеми. Високото кръвно налягане от феохромоцитома причинява болка в определени области на тялото като долната част на гърдите, предизвиква гадене и нездравословна загуба на килограми, води до ускорен сърдечен ритъм, екстремно потене и температура, както и до остро, хронично главоболие.
Хипертонията и адреналина

Хипертонията, още една дума, която се свързва с високото кръвно налягане. Тя настъпва, когато надбъбречната жлеза се увреди или образува тумори. За разлика от феохромоцитома, хипертонията може да възникне в резултат от най-различни причини. Някои от тези причини пряко влияят на способността на организма да произвежда здравословно и стабилно количество адреналин.

Злоупотребата с мощни наркотици като кокаина, както и алкохолизма, увеличават значително риска от заболяване на бъбреците или пълна бъбречна недостатъчност. Надбъбречните жлези естествено са свързани с бъбреците, което означава, че всяка вреда върху бъбреците оказва негативно влияние върху производството на адреналин.

Има и много други причина за хипертонията, които не са свързани с адреналина.

Поддържането на стабилно кръвно налягане и адреналин
Най-добрите варианти за стабилизиране и поддържане на нормално кръвно налягане са чести прегледи, физически упражнения и здравословна диета.
Няколко вида хранителни добавки и енергийни напитки, които съдържат много кофеин, водят до производството на временни повишени количества адреналин, което в крайна сметка повишава кръвното налягане. Постоянният прием на такива продукти може да доведе до проблеми с кръвното и увреждане на бъбреците.Много от хората, които търсят професионална медицинска помощ, са именно тези, страдащи от хипертония и симптоми, причинени от медицински проблеми като бъбречна недостатъчност и феохромоцитома. Лекарите най-често третират тези проблеми с помощта на различни лекарства като диуретиците. Често пъти, специфичните блокери и инхибитори на ензими се оказват необходими за лечение на тежки случаи на високо кръвно налягане. При затлъстелите хора лекарствата трябва да са в комбинация с редовна физическа активност.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от - Без категория -
Как да бъдем неуморни в залата?

Как да бъдем неуморни в залата?

18 Юли 2018

Продължителните тренировки изчерпва бързо запасите от енергия.Така настъпва умората и ползите на тренировките намалява. Един от най – успешните на...

Тренировка тип 'ЗАБИВАНЕ'

Тренировка тип 'ЗАБИВАНЕ'

17 Юли 2018

Вие сте бодибилдър. Правите всичко както трябва. Имате прилична тренировъчна програма, която спазвате религио...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Хапче, което ще накра мозъка да РАБОТИ!

Хапче, което ще накра мозъка да РАБОТИ!

12 Юли 2018

Swedish Supplements Peppermind е предназначен да повиши когнитивните резултати, да повиши фокуса и енергията....