Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Добавена на 21 Януари 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тялото си, и така с правилна тренировка и хранителен режим ще минете в състояние на постоянен растеж.

Витамин Е

Витамин Е е мастно разтворим витамин с много плюсове. Той премахва окислителния ефект от тренировките и диетите. А окисляването може да убие всяка тъкан, включително мускулната, и тялото да изпадне в катаболизъм. Витамин Е намалява креатинокиназната активност – индикатор за травми на мускулните влакна.
Дозировка: 400-800мг дневно със закуската.Витамин С

Той е водно разтворим и смекчава ефекта на свободните радикали – окислителни съставки, които отслабват мускулните влакна и ги правят податливи на възпаления и разграждане. Витамин С контролира и кортизола при строги диети или тренировки.
Дозировка: 500-1000мг, взети със следтренировъчното хранене.

Казеин

Представляващ пресечено по изкуствен път мляко, казеинът е бавно усвояем и без мазнини протеин. Трябват му 2 ч. за да стигне количеството му в кръвта върха си, а остава в нея до 7 часа. Постоянното му отделяне спира изгарянето на протеина, когато калориите са по-малко. За учените казеинът има класически антикатаболен ефект – запазва повече мускули и топи повече мазнини.
Дозировка: 40-50г преди лягане (тъй като тялото през нощта изпада в катаболизъм) или смесен със суроватъчен протеин в началото на деня (за бърз аминокиселинен прилив.

Глутамин

Освен другите си плюсове той увеличава водата в мускулите. По-голямото им водно съдържание помага на тялото да запази мускулната тъкан, като я предпазва от катаболизма. Освен всичко глутаминът подтиска и покачването на кортизола.
Дозировка: по 5-10г преди и след тренировка.Чесън

Репутацията му на здравословен суплемент е от хиляди години. Но реномето му на антикатаболен агент си струва да се спомене – според учените суплемент с чесън, взет заедно с протеин с високо съдържание на казеин, намалява нивото на стресови хормони като кортизола.
Дозировка: 450мг суплемент от чесън под формата на прах два пъти дневно заедно с шейка с казеин.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Важни, първи стъпки!

Важни, първи стъпки!

23 Юни 2018

Независимо дали ви е писнало да сте залепени за дивана в хола или не сте тренирали от дълго време, този наръчник е за вас. Сигурно сте притеснени и не...

Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна ...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...