Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Добавена на 21 Януари 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тялото си, и така с правилна тренировка и хранителен режим ще минете в състояние на постоянен растеж.

Витамин Е

Витамин Е е мастно разтворим витамин с много плюсове. Той премахва окислителния ефект от тренировките и диетите. А окисляването може да убие всяка тъкан, включително мускулната, и тялото да изпадне в катаболизъм. Витамин Е намалява креатинокиназната активност – индикатор за травми на мускулните влакна.
Дозировка: 400-800мг дневно със закуската.Витамин С

Той е водно разтворим и смекчава ефекта на свободните радикали – окислителни съставки, които отслабват мускулните влакна и ги правят податливи на възпаления и разграждане. Витамин С контролира и кортизола при строги диети или тренировки.
Дозировка: 500-1000мг, взети със следтренировъчното хранене.

Казеин

Представляващ пресечено по изкуствен път мляко, казеинът е бавно усвояем и без мазнини протеин. Трябват му 2 ч. за да стигне количеството му в кръвта върха си, а остава в нея до 7 часа. Постоянното му отделяне спира изгарянето на протеина, когато калориите са по-малко. За учените казеинът има класически антикатаболен ефект – запазва повече мускули и топи повече мазнини.
Дозировка: 40-50г преди лягане (тъй като тялото през нощта изпада в катаболизъм) или смесен със суроватъчен протеин в началото на деня (за бърз аминокиселинен прилив.

Глутамин

Освен другите си плюсове той увеличава водата в мускулите. По-голямото им водно съдържание помага на тялото да запази мускулната тъкан, като я предпазва от катаболизма. Освен всичко глутаминът подтиска и покачването на кортизола.
Дозировка: по 5-10г преди и след тренировка.Чесън

Репутацията му на здравословен суплемент е от хиляди години. Но реномето му на антикатаболен агент си струва да се спомене – според учените суплемент с чесън, взет заедно с протеин с високо съдържание на казеин, намалява нивото на стресови хормони като кортизола.
Дозировка: 450мг суплемент от чесън под формата на прах два пъти дневно заедно с шейка с казеин.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...