Тропическото чудо - Pau D'Arco!

Добавена на 12 Декември 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Едно от най – полезните растения, което се среща в тропическите гори на Централна и Южна Америка е Pau D’Arco, наименованията, които се използват за това лечебно дърво са - лапахол, лапахо, тахуари, тромпет храст, тромпет дърво, мравчено дърво, балдахиново дърво.

Всъщност - Pau D’Arco е огромно дървото, то има големи цветове и може да достигне до височина 50 метра и 6 метра в диаметър. Вътрешната кората на дървото се използва в билкови лекарства.

Pau D'Arco се използва от незапомнение времена за лечение и превенция на най – различни заболяваня.

Има сведения, че използването на това дърво като лечебно средство е било въведено от Инките. Преди испанското нахлуване индианските племена Гуарани и Тупи-Намбо са използвали Пау Д’Арко като чай в големи количества.Древните племена са използвали Pau D’Arco за лечение на болести като:Треска, инфекции, простуди, грип, сифилис, рак, заболявания на бронхите и белите дробове, кожни язви и изгаряния, дизентерия, стомашно-чревни заболявания от всякакъв произход, дистрофни заболявания като артрит, нарушено кръвообращение.

Използвано е дори като антидот при отравяне, също и за облекчаване на болките, отстраняване на бактерии. Други болести, за които се твърди, че Pau D’Arco оказва положителен ефект са туберкулоза, диабет, болест на Ходжкин, остеомиелит, болест на Паркинсон и псориазис.

През 1884 изследователят Е.Патерно успява да отдели активния компонент лапахол, отгворен за чудотворното действие на растението. В последствие се разбира, че точно тази активна съставка има силни противоракови свойства.Лапахола широко се използва заради своите противомикробни свойства. Той проявява очевидна ефективност при лечение както на системни, така и на локални кандидози. Много често Pau D’Arco се отбелязва като много добро средство за лечение на кандидоза и инфекции предизвикани от дрожди. Увеличаването на инфекциите, дължащи се на дрожди, към днешна дата е свързано с увеличаване използването на антибиотици, кортикостероиди, цитотоксични и имуносупресивни препарати, и за това приемането на Pau D’Arco има основополагаща медицинска значимост. Направено е интересно наблюдение, при което гъбична инфекция по ноктите е била излекувана напълно за две седмици, като засегнатия палец е бил потапян в чай от Pau D’Arco.

Противовъзпалително и заздравяващо действие на екстрактите от Pau D’Arco е било установено при работи, в които екстракти отделени от пурпурното Pau D’Arco са се използвали при лечение на пациенти с цервицити и цервиковагинити, свързани с инфекции (Candida albicans, Trichomonas vaginalis), химически и механични дразнения.

Противовъзпалителното действие на Pau D’Arco може също така да се свърже с тенденцията за намаляване на болката, възпалението и други симптоми на артрита.

Pau D’Arco се използва и в борбата с вирусите. Успява да унищожи вируси причиняващи обикновена простуда, до тези които са причинители на СПИН заболяванията. Доказано е активно подтискане, унищожаване или спиране развитието на крайно опасни вируси, като вируса херпес I и II тип, пепиовируси, вирус на везикулярен стоматит, миелобластозни вируси, левкемични вируси, саркомовируси. Много други вируси също се подтискат от Н- и А- факторите на Pau D’Arco.Pau D’Arco интензивно е било изучавано за потенциална антиракова активност

Pau D’Arco оказва клинично противораково действие, без никакви странични ефекти. Има един интересен детайл в изследванията, когато се установява, че лапахола проявява много по-голяма активност при перорален прием, отколкото при мускулно въвеждане. Тези резултати се намират в разрез с приложението на ортодоксалните лекарства, които проявяват по-голяма активност при инжекционно приложение.

Това може да послужи като насока, че естественото (през устата) приемане е по-подходящо за натуралните препарати. Това може би е указание, че метаболизма на природните вещества започва в устата, продължава в стомаха и завършва в червата преди да премине в кръвта – така както преминават хранителните вещества.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Защо имаме дефицит на витамин Д!

Защо имаме дефицит на витамин Д!

10 Ноември 2017

Около 80% от населението на САЩ страда от дефицит на витамин Д под една или друга форма. След като научите някои от причините за това, ще разберете з...

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

08 Ноември 2017

Трудно е да си представим по – популярни десерти, отколкото Snickers, Mars, Bounty и Milky Way! Това са мож...

Глухарче (Dandelion)

Глухарче (Dandelion)

07 Ноември 2017

Глухарчето е често срещано тревисто растение, което виждаме най- вече по пасищата, ливадите и поляните в сев...

Качество без компромиси - Puritan's Pride

Качество без компромиси - Puritan's Pride

03 Ноември 2017

Предлаганите марки от Fitness1.bg не спират да се умножават, ето малко повече информация за най – новия бранд...