Тренировката на Арнолд излезе наяве!

Добавена на 16 Август 2016 | Категория: Тренировки | Добави в любими


Минаха повече от три десетилетия от както Арнолд Шварценегер грабна за седми и последен път титлата Мистър Олимпия през 1980 г. Тренировките, които му помогнаха да изгради формата на най-добрият културист на всички времена са актуални и днес.

Арни тренира два пъти дневно в Голдс Джим във Венис, заедно с приятелите си Франко Коломбо, Франк Зейн и Дейв Дрейпър. Тренировките му продължават с часове, с много повторения и серии. Този тип тренировки са заклеймени от съвременните експерти, тъй като време за възстановяване на мускула просто няма. Въпреки всичко, това си остават едни от най – разглежданите и обсъждани тренировки на всички времена!


Тук ще ви представим тренировките за гърди на Арнолд такива, каквито са били, когато е вилнял на състезателния подиум.Гърди

Тренировката за гърди ще бъде трудно разграничена от тази за гръб, тъй като австриецът тренира мускулните групи в суперсерия. Арнолд прилага суперсериите за гърди и гръб, тъй като изпълнени по този начин упражненията отнемат по-малко време, около час. Освен това по този начин Арнолд успява да използва по-голяма тежест, съответно развива по-плътни мускули. Да не забравяме и удоволствието, което суперсериите доставят. Всеки по – сериозно трениращ ще претръпне при мисълта за изгарящата сладка болка при всяко едно повторение при суперсериите.

Въпреки големият брой повторения, Арнолд използва винаги максимална работна тежест, когато тренира гръдните мускули с цел максимален растеж. Арнолд използва пирамида, при която се увеличава тежестта и се намалява броят на повторенията за всяка серия.Арнолд често изпълнява пулоувър с прави ръце като редува дъмбел с щанга. Той смята, че пулоувърът разширява торакса и гръдния кош, въпреки че това не е доказано.

Началото на тренировката на Арни започва със загрявка. Той прави 30-40 повторения избутване на щанга от лег, след това идва същинската част пирамида с покачване на килограми и намаляване на повторения на същото упражнение. Там той прави 5 серии като започва от 20 повторения и стига до 6.

Следващото упражнение е флайс с дъмбели от хоризонтален лег. 5 серии, като прави 15 повторения и намалява с всяка следваща серия с по 1 повторение.

Следват Кофички с тежест, 5 серии, като се следва принципа на флайс с дъмбели всяка следваща с 1 повторение по – малко.Последното упражнение е пулоувър с дъмбел отново на същия принцип 5 серии, като първата също е 15 повторения.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
Помощ!  Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голяма група в горния сектор на долната част...

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

13 Октомври 2016

Всеки един от нас, дори и да отрича си е мечтал да има огромен бицепс още когато е ходел под масата. Бицепси...

Тренировката  на Арнолд излезе наяве!

Тренировката на Арнолд излезе наяве!

16 Август 2016

Минаха повече от три десетилетия от както Арнолд Шварценегер грабна за седми и последен път титлата Мистър О...

Искаш плочки?

Искаш плочки?

01 Юли 2016

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходи...