Тренирам, а имам нисък тестостерон, защо?

Добавена на 19 Декември 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на група учени от Кьолн, които установиха кои видове спорт влияят отрицателно на мъжката потентност.

На първо място е всичко свързано с велоспорта.

Изследователите са описали няколко случая, когато при велосипедисти се е наблюдавало онемяване на половите органи или импотентност след продължителни тренировки.

Станало ясно, че при велосипедистите се нарушава кръвообращението в чатала и се влошава обмена на вещества в съединителните тъкани на пещеристите тела на пениса.

По същата причина специалистите сочат като вредни конната езда и мотоциклетизма.

Още Хипократ през I век до н. е. забелязал, че сред богатите скити (номадски народ, обитавал обширни пространства на север от Черно море) има много, които страдат от импотентност. При бедняците подобен проблем не се наблюдавал. Работата е в това, че заможните скити прекарвали по-голямата част от деня в яздене, а останалите просто не можели да си позволят такъв разкош, пише сп. Originalia.

Същевременно учените посочват още един известен спорт, който няма нищо общо със седло, като вреден за либидото и дават съвети как велосипедисти, мотористи и ездачи да запазят половата си мощ, ако вече не е късно.

Според учените от Кьолн маратонското бягане също крие огромни заплахи за способностите на мъжа в леглото. Заради продължителното бягане се понижава нивото на тестостерона, което се отразява отрицателно на либидото.

Учените съветват любителите на спортовете върху седло да използват възможно най-широки такива, по често да сменят позата по дреме на движение - например да стават, както и задължително да правят почивки.

Немските учени внасят и известни успокоителни нотки, че заплахата от импотентност все пак е много по-малка за тези, които подкарват велосипед или мотор само през уикенда.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

22 Април 2018

Коензим Q10 Коензим Q10, повишава производството на енергия в тялото, което ви зарежда за през деня и по време на тренировките. Едно изследване в Уни...

Чай за намаляване на стреса!

Чай за намаляване на стреса!

21 Април 2018

Намалете нивата на кортизола с няколко чаши от напитката на баба Вече трябва да сте разбрали с вредите, които...

Кога е най - удачно да тренираме?

Кога е най - удачно да тренираме?

19 Април 2018

Кое време в денонощието се смята за оптимално за провеждане на една тренировка? Активността на човешкия орган...

На пътеката или навън?

На пътеката или навън?

15 Април 2018

Има някои научни доказателства за това, че бягането навън изгаря повече калории от това на закрито. Все пак им...