Тренирам, а имам нисък тестостерон, защо?

Добавена на 19 Декември 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на група учени от Кьолн, които установиха кои видове спорт влияят отрицателно на мъжката потентност.

На първо място е всичко свързано с велоспорта.

Изследователите са описали няколко случая, когато при велосипедисти се е наблюдавало онемяване на половите органи или импотентност след продължителни тренировки.

Станало ясно, че при велосипедистите се нарушава кръвообращението в чатала и се влошава обмена на вещества в съединителните тъкани на пещеристите тела на пениса.

По същата причина специалистите сочат като вредни конната езда и мотоциклетизма.

Още Хипократ през I век до н. е. забелязал, че сред богатите скити (номадски народ, обитавал обширни пространства на север от Черно море) има много, които страдат от импотентност. При бедняците подобен проблем не се наблюдавал. Работата е в това, че заможните скити прекарвали по-голямата част от деня в яздене, а останалите просто не можели да си позволят такъв разкош, пише сп. Originalia.

Същевременно учените посочват още един известен спорт, който няма нищо общо със седло, като вреден за либидото и дават съвети как велосипедисти, мотористи и ездачи да запазят половата си мощ, ако вече не е късно.

Според учените от Кьолн маратонското бягане също крие огромни заплахи за способностите на мъжа в леглото. Заради продължителното бягане се понижава нивото на тестостерона, което се отразява отрицателно на либидото.

Учените съветват любителите на спортовете върху седло да използват възможно най-широки такива, по често да сменят позата по дреме на движение - например да стават, както и задължително да правят почивки.

Немските учени внасят и известни успокоителни нотки, че заплахата от импотентност все пак е много по-малка за тези, които подкарват велосипед или мотор само през уикенда.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Да забележим обезводняването навреме!

Да забележим обезводняването навреме!

23 Януари 2018

В света няма нещо по-освежаващо, отколкото ледено студена чаша вода. Едва ли има човек, който да отрече, че понякога само чаша вода може да утоли жаж...

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

21 Януари 2018

Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тял...

Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...