Ползите от Гинко Билоба

Добавена на 19 Януари 2012 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Употребата на Гинко Билоба може да се проследи хиляди години назад във времето в историята на китайската медицина. Съвременните изследвания на Гинко Билоба са извършени от немски учени, които са установили колко ценен е екстрактът от тази билка.

В Германия, чаят от Гинко Билоба се предписва постоянно и е част от традиционната медицина. Нека погледнем какви конкретни ползи за здравето носи Гинко Билоба:

1. При депресия и промени в настроението.


Пациентите, диагностицирани с лек стадий на депресия може да извлекат големи ползи от чая или екстракта от Гинко Билоба. По- възрастните пациенти показват голямо подобрение, когато се третират с екстракт от Гинко Билоба, и се отказват от ползването на допълнителни антидепресанти.

2. Импотентност при мъжете.


Мъжете, които имат проблем с импотентността, могат значително да подобрят състоянието си чрез терапия с екстракт от Гинко Билоба, тъй като той увеличава притока на кръв към мъжките полови органи и засилване на ерекцията.

3. При шум или звънене в ушите.


Доказано е, че Гинко Билоба помага при лечението на шум или звънене в ушите. Все още е неясно как точно тази билка допринася за здравето на ушите, но се вярва, че подобрява притока на кислород към тях.

4. Антиоксидантно действие.


Гинко Билоба предоставя на тялото мощни антиоксидантни свойства, необходими, за да се отърват клетките от вредните ефекти на свободните радикали и да се подпомогне възстановяването на клетките. Това е важно за предотвратяване на сърдечно- съдови заболявания, инсулт, рак и много други сериозни състояния.

5. Помага в битката с болестта на Рейно, свързана с намален приток на кръв към крайниците.


Гинко Билоба работи, като увеличава притока на кръв към ръцете и краката, и облекчава спазмите в кръвоносните съдове.


6. Облекчава болестта на Алцхаймер.


Все още няма лек за болестта на Алцхаймер и лекарите не са сигурни какво може да я причинява. Много лекари, обаче, силно вярват, че Гинко Билоба допринася положително, увеличавайки притока на кръв към мозъка, подобрява невронните предаватели и забавя дегенерацията на мозъчни клетки.

7. Облекчава болестта на Паркинсон.


Паркинсонът се свързва с неконтролируемо треперене, загуба на координация и баланс, и се смята, че редовната употреба на Гинко Билоба облекчава тези симптоми. Билката увеличава притока на кръв към мозъка и осигурява по- висока концентрация на невротрансмитерите, които да присъстват в мозъка по всяко време.

8. Предпазва и лекува инсулт.


Гинко Билоба помага в превенцията на инсулт чрез свеждане до минимум образуването на кръвни съсиреци в артериите и подобряване на притока на кръв към основните органи, включително мозъка. При пациенти, претърпели инсулт, Гинко Билоба може да помогне за възстановяване на увредени мозъчни клетки.

9. При множествена склероза.


Все още трябва изследвания за това, но учените смятат, че Гинко Билоба ще бъде полезна за лечение на вредните ефекти от множествената склероза в бъдеще.

10. При невропатия (увреждане на нервите), свързани с диабет.


Невропатията (увреждане на нервите), причинена от диабет, може да бъде значително облекчена и понякога напълно излекувана чрез редовна употреба на екстракт от Гинко Билоба. Мощните антиоксиданти и подобните съединения имат ценното свойство да подобряват притока на кръв и да поправят увредените нервни тъкани.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Защо имаме дефицит на витамин Д!

Защо имаме дефицит на витамин Д!

10 Ноември 2017

Около 80% от населението на САЩ страда от дефицит на витамин Д под една или друга форма. След като научите някои от причините за това, ще разберете з...

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

08 Ноември 2017

Трудно е да си представим по – популярни десерти, отколкото Snickers, Mars, Bounty и Milky Way! Това са мож...

Глухарче (Dandelion)

Глухарче (Dandelion)

07 Ноември 2017

Глухарчето е често срещано тревисто растение, което виждаме най- вече по пасищата, ливадите и поляните в сев...

Качество без компромиси - Puritan's Pride

Качество без компромиси - Puritan's Pride

03 Ноември 2017

Предлаганите марки от Fitness1.bg не спират да се умножават, ето малко повече информация за най – новия бранд...