“The People’s Champ” или Шампиона на народа

Добавена на 22 Февруари 2018 | Категория: Без категория | Добави в любими

Дуейн Джонсън не просто е известен като Скалата, той наистина изглежда като скала с изключителната си физика, за която полага неимоверни грижи в часове, в които повечето от нас сладко спят. Дуейн Джонсън не просто е носител на световния рекорд на Гинес за най-многото заснети селфита, 105, в рамките на 3 минути. Той в действителност обича своите фенове, винаги ги третира с уважение и има безупречната репутация на един от най-милите и спокойни хора в Холивуд.

Добрите дела на Джонсън, многобройните му жестове към феновете, благотворителните инициативи, в които е участвал, всичко това е било отразено в новини къде ли не. Същото се отнася и до многото му печеливши хитове по киносалоните, поредиците, които е съживил с участието си в тях, и талантът му за екшън, комедия и драма.

През 2001 година Джонсън за първи път си взе няколкомесечна почивка от подвизите си на ринга, за да заснеме „Кралят на скорпионите“ – филма, в който той за първи път игра главна роля. Не след дълго почивките зачестиха, появите му между въжетата станаха все по-епизодични, ролите се умножиха и през 2004 година Скалата се би на ринга в мач, който дълго време се смяташе за последния му.

В тези три години, в който съвместяваше кариерата си на ринга с кариерата си в Холивуд, той беше известен като Дуейн „Скалата“ Джонсън и именно с това име беше анонсиран на филмовите постери и по рекламите. След 2004 година Джонсън рязко промени курса си на поведение спрямо миналото си като кечист.
Между 2004 и 2010 година актьорът Дуейн Джонсън категорично отказваше да се идентифицира като Скалата. Човекът, който беше станал такава сензация по телевизията в цял свят, че киното неизбежно го беше изтеглило в своята орбита, се опитваше да избяга от същността, която беше направила звезда. В този период Джонсън отслабна физически в безсмислен опит да изглежда като „средностатистически мъж“ и изигра най-абсурдните и нелепи роли в живота си.

Детски комедии като „Игра по план“ и „Феята на зъбките“ показаха на света, че Джонсън е повече от еднообразен и стереотипен екшън герой от типа на Джейсън Стейтъм, който в момента тъне в забрава, но и маркираха най-ниските точки от актьорската му кариера с печално ниски приходи и слаби критически отзиви. Същевременно треторазрядни екшъни като „Doom“ го показаха в кошмарно лоша светлина и не отразиха способностите му по никакъв начин.

Последваха няколко добре приети поддържащи роли в други комедии като „Умирай умно“ и „Ченгета в резерв“ и след това дойде 2011 година – годината, в която стана ясно, че Вин Дизел е взел най-доброто решение в своя живот, присъединявайки Дуейн Джонсън към поредицата „Бързи и яростни“.

Самата поредица отбеляза рекордни приходи с петата си част, в която Джонсън изигра главна роля за първи път, и оттогава насам не е спряла да расте откъм популярност и гледаемост по киносалоните. Самият Джонсън пък си спечели някои от най-положителните отзиви за кариерата си дотогава в ролята на Люк Хобс, тестостеронен мачо от ЦРУ, който отказва да се провали в която и да е мисия.

Успехите дойдоха и след „Бързи и яростни 5“ Джонсън рестартира или участва в продълженията на още поне пет поредици, вдъхвайки им нов живот, донасяйки им рекордни приходи и утвърждавайки собствената си репутация на световен box office шампион. Новите роли разкриха и нови измерения на актьорския му талант. Но той не пропусна да спечели и десета световна титла там, където звездата му изгря за първи път – ринга на WWE.

През 2011 година Дуейн Джонсън отново стана Скалата и се завърна на ринга за серия от финални мачове срещу най-големите суперзвезди на новото поколение Джон Сина и Си Ем Пънк – въпреки по-голямата си ангажираност в Холивуд и въпреки огромните си успехи като новоизлюпена филмова звезда.

Именно тези предшестващи завръщането му успехи доказаха, че появите му на ринга не бяха само реклама, PR стратегия или необходимост, а тъкмо обратното – бяха жест и своеобразен реверанс към към мястото, където Джонсън се беше научил да играе фиктивен хиперболизиран персонаж всяка вечер пред живи аудитории от по над 10 000 души.

След като в продължение на почти седем години се беше илюстрирал като леко жалък комплексар, който се срамува от корените и миналото си, през 2011 година Джонсън най-накрая се научи да бъде себе си. А Скалата е неделима част от Дуейн Джонсън, както и обратното.

2018 година и светът вече познава Дуейн Джонсън като Дуейн Джонсън, не защото той поправя репортери, които го адресират като Скалата, или избягва въпроси за миналото си на ринга, а точно защото го е възприел с гордост и достойнство. Това на свой ред му е възвърнало милионите фенове от цял свят, сред които и моя милост, и го е направило най-голямата филмова звезда на планетата днес.

Най-трудната роля на всички ни в този живот е да се научим да бъдем себе си. На главния герой на тази статия му трябваха около 10 години. Сега Скалата е 10-кратен световен шампион на ринга, Дуейн Джонсън е многократен шампион на световния box office, но, най-важното от всичко, прякорът му, с който стана известен през 2000 година, важи повече отвсякога – “The People’s Champ” или Шампиона на народа.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от - Без категория -
Да се адаптираме към идващите студени месеци!

Да се адаптираме към идващите студени месеци!

19 Септември 2018

Септември и Октомври са месеци, известни със своята неустойчивост и променливост. Един ден слънчевите лъчи са толкова горещи, че ни “хвърлят” в няко...

Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Ка...

Бъдете в перфектна форма с LevroLean!

Бъдете в перфектна форма с LevroLean!

04 Септември 2018

Бърнарите са един от най - важните продукти в периода на топене на мазнините! Този продукт ще ви осигори най...

Xtreme Napalm HARDCORE!

Xtreme Napalm HARDCORE!

01 Септември 2018

Внимание, доволните клиенти от xtreme napalm са много, за да ги зарадва FA NUTRITION направи най - добрия си ...