Тайната на пролинa!

Добавена на 11 Февруари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
В тази статия ще обърнем малко внимание на аминокиселината, яичто основна функция е да поддържа здрави кожата, ноктите и сухожилията в човешкия организъм, тъй като участва в производството на Колаген, но както се оказва, има и още фунции, които са изключително важни и полезни!
Пролин е заменима аминокиселина, което означава че човешкото тяло може да я синтезира самостоятелно при определени условия. Най-популярният ефект от Пролин е, че участва в производството на колаген. Това е градивен протеин, който присъства в съединителната тъкан, сухожилията, ставите, костите и васкулатурата (вени и артерии). Пролин подобрява тъканната структура на кожата, като образува колаген и намалява разпадането му в процеса на стареене.
Също така спомага за заздравяване на ставите и хрущялите, сухожилията и сърдечния мускул. Пролин взаимодейства с витамин С, с което допринася за изграждането на здрава съединителна тъкан. При прием на Пролин е добре да се увеличи и приема на витамин C, тъй като той увеличава действието му многократно.

Пролинът има ключова роля и в лечението на заболявания като остеопороза и хронични болки в гърба. В същото време, способността му да подпомага усвояването на протеините го прави предпочитан от атлетите и хората, подложени на интензивни физически натоварвания, с цел предотвратяване на загубата на мускулна маса.За вегетарианци или хора, подложени на диети с ниско съдържание на протеини, е препоръчително да добавят Пролин към хранителния си режим.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...