Тайната на пролинa!

Добавена на 11 Февруари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
В тази статия ще обърнем малко внимание на аминокиселината, яичто основна функция е да поддържа здрави кожата, ноктите и сухожилията в човешкия организъм, тъй като участва в производството на Колаген, но както се оказва, има и още фунции, които са изключително важни и полезни!
Пролин е заменима аминокиселина, което означава че човешкото тяло може да я синтезира самостоятелно при определени условия. Най-популярният ефект от Пролин е, че участва в производството на колаген. Това е градивен протеин, който присъства в съединителната тъкан, сухожилията, ставите, костите и васкулатурата (вени и артерии). Пролин подобрява тъканната структура на кожата, като образува колаген и намалява разпадането му в процеса на стареене.
Също така спомага за заздравяване на ставите и хрущялите, сухожилията и сърдечния мускул. Пролин взаимодейства с витамин С, с което допринася за изграждането на здрава съединителна тъкан. При прием на Пролин е добре да се увеличи и приема на витамин C, тъй като той увеличава действието му многократно.

Пролинът има ключова роля и в лечението на заболявания като остеопороза и хронични болки в гърба. В същото време, способността му да подпомага усвояването на протеините го прави предпочитан от атлетите и хората, подложени на интензивни физически натоварвания, с цел предотвратяване на загубата на мускулна маса.За вегетарианци или хора, подложени на диети с ниско съдържание на протеини, е препоръчително да добавят Пролин към хранителния си режим.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 2

Свободни тежести или машини? част 2

24 Март 2018

Предимства и недостатъци на свободните тежести: Свободните тежести са любими на повечето сериозни бодибилдъри, защото правят тренировката много по-еф...

Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва обър...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...