Тайната на пролинa!

Добавена на 11 Февруари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
В тази статия ще обърнем малко внимание на аминокиселината, яичто основна функция е да поддържа здрави кожата, ноктите и сухожилията в човешкия организъм, тъй като участва в производството на Колаген, но както се оказва, има и още фунции, които са изключително важни и полезни!
Пролин е заменима аминокиселина, което означава че човешкото тяло може да я синтезира самостоятелно при определени условия. Най-популярният ефект от Пролин е, че участва в производството на колаген. Това е градивен протеин, който присъства в съединителната тъкан, сухожилията, ставите, костите и васкулатурата (вени и артерии). Пролин подобрява тъканната структура на кожата, като образува колаген и намалява разпадането му в процеса на стареене.
Също така спомага за заздравяване на ставите и хрущялите, сухожилията и сърдечния мускул. Пролин взаимодейства с витамин С, с което допринася за изграждането на здрава съединителна тъкан. При прием на Пролин е добре да се увеличи и приема на витамин C, тъй като той увеличава действието му многократно.

Пролинът има ключова роля и в лечението на заболявания като остеопороза и хронични болки в гърба. В същото време, способността му да подпомага усвояването на протеините го прави предпочитан от атлетите и хората, подложени на интензивни физически натоварвания, с цел предотвратяване на загубата на мускулна маса.За вегетарианци или хора, подложени на диети с ниско съдържание на протеини, е препоръчително да добавят Пролин към хранителния си режим.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна няма. Това е повтаряно хиляди пъти – ред...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...

Чудотворният чесън!

Чудотворният чесън!

09 Юни 2018

Чесънът се нарежда като едно от най-мощните средства за защита на организма за всички времена. Като ефективнос...