Вкусно пилешко

Добавена на 23 Май 2012 | Категория: Хранене | Добави в любими

Въпрос: Предпочитам тъмното месо пред пилешките гърди, които намирам за сухи. Като билдър обаче трябва ли да отбягвам тъмното месо? И ако е така, има ли начин да направя пилешките гърди по-вкусни?

Отговор: Добър въпрос. Хората, които обичат пилешките гърди, изглежда ги предпочитат пред всички останали части на пилето. Онези, които предпочитат тъмното месо, се оплакват, че месото от гърдите е прекалено сухо. Добрата новина е, че не е непременно задължително да ядете пилешки гърди. Можете да купите своето пиле (следствие от яйцето) и да го изядете.

Първо, тъмното месо не дава много добри резултати, защото бялото месо е по-добро по отношение на калориите в грам протеин. Бялото месо има малко повече от 5 калории на грам протеин в сравнение със седемте на тъмното месо. С други думи, тъмното месо има около 40% калории повече от гърдите. Тези цифри се отнасят за печено пилешко без кожа. Когато ядете кожата, калориите се покачват и при двата вида месо.

Какво означават тези цифри? Ако сте на фаза сваляне, трябва да изберете гърдите пред тъмното месо. В противен случай обаче, тъмното месо може да не се окаже чак толкова лош избор, особено ако махнете кожата. Бутче, кълка или крило без кожа грубо се равняват на пилешки гърди с кожа по отношение на количеството протеин, общото количество мазнини, наситени мазнини и калории. Количеството на наситените (лоши) мазнини и при двата вида пилешко е сравнително малко. Изяждането на кожата удвоява количеството наситени мазнини и увеличава още повече общото количество мазнини.

Главният виновник за провала на една бодибилдинг диета е кожата, не тъмното месо. Ако предпочитате тъмно месо, яжте тъмно месо. Ако отстранявате кожата, количеството мазнини, които консумирате ще се равнява или дори ще е по-малко отколкото в същото количество чисто телешко.

И най-накрая, дори да не обичате месото от гърдите, трябва да откриете начин да го приготвяте така, че да не е чак толкова сухо. Първо, може би го препичате прекалено много. Определено не искате да недопечено пиле, но не искате да ядете и препечено пиле, чиито сокове са се изпарили. Купуването на пилешки гърди с кост вместо обезкостени, ще ви помогне да избегнете това. Опитайте се да омекотите месото като го начукате с чук за месо. Мариноването на месото с лек зехтин и балсамов оцет също може да помогне за омекотяването на месото. Вместо да печете пилешкото на грил, опитайте се да го задушите с доматен сос и зеленчуци в глинен съд или тефлонов тиган. Това ще убие вредните бактерии и ще запази собствените сокове на месото.




Коментари

  • Anonimus
    Мартин За да не ти е сухо пилешкото, купувай си гърди с кожа, печеш ги на скара както обикновено, а после, ако искаш махаш кожата, ако искаш си я ядеш. Месото става 1000 пъти по-сочно и вкусно ;)
    23 Май в 14:27
  • Anonimus
    This is a happy ending of the story, and no two are exactly Replica Louis Vuitton Handbags same consumers, and sometimes even in the same place, two people can have very different experiences. I recently spoke mypurseparty, I was not too impressed with their website or their cottage bag - I think they replica Replica Hermes Bags, especially not so hot. But here's a review that Louis Vuitton Monogram Canvas are a bit different.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320707
    07 Юли в 16:41
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
Не се ограничавайте от мазнините!

Не се ограничавайте от мазнините!

07 Декември 2017

Можете да се успокоите! Това вече е научно доказано от подробно изследване, публикувано в научното списание The Lancet. Екип от специалисти изследват...

Как да преборим глада по време на диета?

Как да преборим глада по време на диета?

06 Декември 2017

Ето кои продукти е добре да включите в диетата си, за да не ви мъчи нечуван глад и това да не се отрази на ки...

Да нагласим закуската!

Да нагласим закуската!

05 Декември 2017

Чаша кафе на сутринта, закуска на обяд и вечеря вечер - това е диетата на повечето от нас. Ето защо имаме про...

Вкусно и полезно, протеинов шейк с фъстъчено масло!

Вкусно и полезно, протеинов шейк с фъстъчено масло!

01 Декември 2017

Нямате време, но ви се иска да се храните правилно, нали? Това, което ще ви предложим, ще ви отнеме по-малко ...