Вкусно пилешко

Добавена на 23 Май 2012 | Категория: Хранене | Добави в любими

Въпрос: Предпочитам тъмното месо пред пилешките гърди, които намирам за сухи. Като билдър обаче трябва ли да отбягвам тъмното месо? И ако е така, има ли начин да направя пилешките гърди по-вкусни?

Отговор: Добър въпрос. Хората, които обичат пилешките гърди, изглежда ги предпочитат пред всички останали части на пилето. Онези, които предпочитат тъмното месо, се оплакват, че месото от гърдите е прекалено сухо. Добрата новина е, че не е непременно задължително да ядете пилешки гърди. Можете да купите своето пиле (следствие от яйцето) и да го изядете.

Първо, тъмното месо не дава много добри резултати, защото бялото месо е по-добро по отношение на калориите в грам протеин. Бялото месо има малко повече от 5 калории на грам протеин в сравнение със седемте на тъмното месо. С други думи, тъмното месо има около 40% калории повече от гърдите. Тези цифри се отнасят за печено пилешко без кожа. Когато ядете кожата, калориите се покачват и при двата вида месо.

Какво означават тези цифри? Ако сте на фаза сваляне, трябва да изберете гърдите пред тъмното месо. В противен случай обаче, тъмното месо може да не се окаже чак толкова лош избор, особено ако махнете кожата. Бутче, кълка или крило без кожа грубо се равняват на пилешки гърди с кожа по отношение на количеството протеин, общото количество мазнини, наситени мазнини и калории. Количеството на наситените (лоши) мазнини и при двата вида пилешко е сравнително малко. Изяждането на кожата удвоява количеството наситени мазнини и увеличава още повече общото количество мазнини.

Главният виновник за провала на една бодибилдинг диета е кожата, не тъмното месо. Ако предпочитате тъмно месо, яжте тъмно месо. Ако отстранявате кожата, количеството мазнини, които консумирате ще се равнява или дори ще е по-малко отколкото в същото количество чисто телешко.

И най-накрая, дори да не обичате месото от гърдите, трябва да откриете начин да го приготвяте така, че да не е чак толкова сухо. Първо, може би го препичате прекалено много. Определено не искате да недопечено пиле, но не искате да ядете и препечено пиле, чиито сокове са се изпарили. Купуването на пилешки гърди с кост вместо обезкостени, ще ви помогне да избегнете това. Опитайте се да омекотите месото като го начукате с чук за месо. Мариноването на месото с лек зехтин и балсамов оцет също може да помогне за омекотяването на месото. Вместо да печете пилешкото на грил, опитайте се да го задушите с доматен сос и зеленчуци в глинен съд или тефлонов тиган. Това ще убие вредните бактерии и ще запази собствените сокове на месото.




Коментари

  • Anonimus
    Мартин За да не ти е сухо пилешкото, купувай си гърди с кожа, печеш ги на скара както обикновено, а после, ако искаш махаш кожата, ако искаш си я ядеш. Месото става 1000 пъти по-сочно и вкусно ;)
    23 Май в 14:27
  • Anonimus
    hinazheng This is a happy ending of the story, and no two are exactly Replica Louis Vuitton Handbags same consumers, and sometimes even in the same place, two people can have very different experiences. I recently spoke mypurseparty, I was not too impressed with their website or their cottage bag - I think they replica Replica Hermes Bags, especially not so hot. But here's a review that Louis Vuitton Monogram Canvas are a bit different.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320707
    07 Юли в 16:41
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
Кои са топ 4  храните, които обичаме, но тялото ни ненавижда?

Кои са топ 4 храните, които обичаме, но тялото ни ненавижда?

16 Юни 2017

Тук ще предоставим 5 храни, които трябва да изключите от менюто си, защото чисто и просто затормозяват тялото ви! #1 Понички и всякакви сладкиши от...

Грешки в диетите

Грешки в диетите

25 Април 2017

Едва ли е необходимо да обсъждаме важността на коректната и пълна билдърска диета като част от общия успех. Н...

Какво да хапваме преди тренировка?

Какво да хапваме преди тренировка?

21 Април 2017

Ако изберете правилните предтренировъчни храни, непременно ще усетите разликата – ще имате повече сила и енер...

Супер храна  - Фъстъчено масло!

Супер храна - Фъстъчено масло!

15 Март 2017

Фъстъчено масло е бърз и лесен начин за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен, че е полез...