Вкусно пилешко

Добавена на 23 Май 2012 | Категория: Хранене | Добави в любими

Въпрос: Предпочитам тъмното месо пред пилешките гърди, които намирам за сухи. Като билдър обаче трябва ли да отбягвам тъмното месо? И ако е така, има ли начин да направя пилешките гърди по-вкусни?

Отговор: Добър въпрос. Хората, които обичат пилешките гърди, изглежда ги предпочитат пред всички останали части на пилето. Онези, които предпочитат тъмното месо, се оплакват, че месото от гърдите е прекалено сухо. Добрата новина е, че не е непременно задължително да ядете пилешки гърди. Можете да купите своето пиле (следствие от яйцето) и да го изядете.

Първо, тъмното месо не дава много добри резултати, защото бялото месо е по-добро по отношение на калориите в грам протеин. Бялото месо има малко повече от 5 калории на грам протеин в сравнение със седемте на тъмното месо. С други думи, тъмното месо има около 40% калории повече от гърдите. Тези цифри се отнасят за печено пилешко без кожа. Когато ядете кожата, калориите се покачват и при двата вида месо.

Какво означават тези цифри? Ако сте на фаза сваляне, трябва да изберете гърдите пред тъмното месо. В противен случай обаче, тъмното месо може да не се окаже чак толкова лош избор, особено ако махнете кожата. Бутче, кълка или крило без кожа грубо се равняват на пилешки гърди с кожа по отношение на количеството протеин, общото количество мазнини, наситени мазнини и калории. Количеството на наситените (лоши) мазнини и при двата вида пилешко е сравнително малко. Изяждането на кожата удвоява количеството наситени мазнини и увеличава още повече общото количество мазнини.

Главният виновник за провала на една бодибилдинг диета е кожата, не тъмното месо. Ако предпочитате тъмно месо, яжте тъмно месо. Ако отстранявате кожата, количеството мазнини, които консумирате ще се равнява или дори ще е по-малко отколкото в същото количество чисто телешко.

И най-накрая, дори да не обичате месото от гърдите, трябва да откриете начин да го приготвяте така, че да не е чак толкова сухо. Първо, може би го препичате прекалено много. Определено не искате да недопечено пиле, но не искате да ядете и препечено пиле, чиито сокове са се изпарили. Купуването на пилешки гърди с кост вместо обезкостени, ще ви помогне да избегнете това. Опитайте се да омекотите месото като го начукате с чук за месо. Мариноването на месото с лек зехтин и балсамов оцет също може да помогне за омекотяването на месото. Вместо да печете пилешкото на грил, опитайте се да го задушите с доматен сос и зеленчуци в глинен съд или тефлонов тиган. Това ще убие вредните бактерии и ще запази собствените сокове на месото.




Коментари

  • Anonimus
    Мартин За да не ти е сухо пилешкото, купувай си гърди с кожа, печеш ги на скара както обикновено, а после, ако искаш махаш кожата, ако искаш си я ядеш. Месото става 1000 пъти по-сочно и вкусно ;)
    23 Май в 14:27
  • Anonimus
    This is a happy ending of the story, and no two are exactly Replica Louis Vuitton Handbags same consumers, and sometimes even in the same place, two people can have very different experiences. I recently spoke mypurseparty, I was not too impressed with their website or their cottage bag - I think they replica Replica Hermes Bags, especially not so hot. But here's a review that Louis Vuitton Monogram Canvas are a bit different.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320707
    07 Юли в 16:41
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
7 мита за храната, която ядем!

7 мита за храната, която ядем!

06 Юни 2018

Мит № 1: Биохраните са по-полезни от другите Биологичното земеделие е например много полезно за почвата. Но за съжаление, биохраните не са по-полезн...

Храна за ума!

Храна за ума!

17 Април 2018

Комбинацията от бадеми и розмарин ще сътвори вкусно чудо за мозъка и паметта ви, особено ако сте от хората, к...

Яйцата и защо са нужни в ежедневното хранене!

Яйцата и защо са нужни в ежедневното хранене!

03 Април 2018

Ако всяка сутрин консумирате яйца за закуска, ще донесете на организма си двойна полза. Първо, яйцата са един...

Кои са най - калоричните зеленчуци?

Кои са най - калоричните зеленчуци?

27 Февруари 2018

Учени от Харвард публикуваха резултатите от мащабно изследване, след приключването на което са съставили нега...