Свободни тежести или машини? част 1

Добавена на 18 Март 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка?

Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало доста време от последното вдигане на тежести, особено когато става въпрос за избора на тренировъчно оборудване.

Какво трябва да използвате - свободни тежести или машини? Познаването на предимствата и недостатъците им ще ви помогне при избора.Предимства и недостатъци на фитнес машините

Машините могат да са добър избор, особено ако сега започвате със силовите тренировки. Всъщност, много начинаещи започват да тренират с тях, защото:

➡ Те осигуряват опора по време на упражнението. Повечето машини помагат при тренировката, което е страхотно за хора, които се нуждаят от помощ при овладяването на нови упражнения. Те са страхотни за хора, които рехабилитират контузии или за тези, които искат да вдигат големи тежести без партньор.

➡ Машините са лесни за употреба. Тъй като повечето работят по точно определен начин и имат инструкции за изпълнение, изпълнението на упражненията с добра техника става по-лесно.

➡ Спестяват време. Машините не отнемат много време при промяна на тежестите в сравнение с това при свободните тежести.

➡ Те са по-малко объркващи. За някои хора изглежда невъзможно да разберат какво точно трябва да правят с многото дъмбели, докато при машините се ориентират много по-лесно в това какви мускули тренират и дали изпълняват правилно упражнението.От друга страна, машините имат следните недостатъци:

➡ Те помагат твърде много при упражненията. Поради това използвате по-малко мускулни групи по време на тренировката, а това означава, че горите по-малко калории и не натоварвате тялото по най-ефективния начин.

➡ Те са ограничени. Повечето машини предлагат едно упражнение за една част от тялото, което означава, че трябва да ползвате много различни машини по време на тренировката.

➡ Не позволяват да работите по слабостите си. Повечето машини изискват от вас да използвате двете ръце или двара крака, за да премествате тежестта. Това пречи, ако искате да натоварите повече едната ръка или крак, тъй като е по-слаба от другата.

➡ Машините не позволяват тялото да работи по естествен път. Тъй като много машини работят по точно определен начин, те не позволяват натоварване на тялото чрез разнообразни движения.

Разбира се, не всички машини са направени едни и същи, а някои фитнес зали предлагат такива, които предлагат по-голямо разнообразие и функционалност. Те обикновено изискват повече умения при използването, отколкото средностатистическата машина.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Релеф, релеф и пак релеф!

Релеф, релеф и пак релеф!

25 Април 2018

Ако искате да постигнете желания релефен вид за кратко време, следващият нисковъглехидратен план от 7 стъпки е точно за вас. Търсенето на релефа за...

Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

Интересна комбинация за повече енергия и горене на мазнини!

22 Април 2018

Коензим Q10 Коензим Q10, повишава производството на енергия в тялото, което ви зарежда за през деня и по врем...

Чай за намаляване на стреса!

Чай за намаляване на стреса!

21 Април 2018

Намалете нивата на кортизола с няколко чаши от напитката на баба Вече трябва да сте разбрали с вредите, които...

Кога е най - удачно да тренираме?

Кога е най - удачно да тренираме?

19 Април 2018

Кое време в денонощието се смята за оптимално за провеждане на една тренировка? Активността на човешкия орган...