Хеттрик от хранителни добавки

Добавена на 23 Март 2012 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Ползите от креатина, суроватъчния протеин и CLA са доказани


Има малка разлика между резултатите от науката, които се публикуват в научните списания, и науката, която публикуваме ние в нашите разработки. Ние използваме комбинация от научни изследвания, които се извършват в лаборатории от учени в бели мантии, плюс нашите лични проучвания, които провеждаме в нашата специална лаборатория: ЗАЛАТА.

Например, вземете креатина. Разбира се, днес той е широко разпространена добавка, която се счита за напълно безопасна и много ефективна за изграждане на мускулна маса и сила. Но в началото на 90 – те, когато повечето бодиболдъри знаеха качествата на този продукт, никой от учените не го възприемаше в тази светлина.

Учените често изследват добавките по грешен начин, а не, както трябва в реалния свят. Например, повечето бодибилдъри знаят, че е необходимо да комбинират няколко хранителни добавки, за да максимизират ползите от всяка една. И все пак, повечето проучвания разглеждат единична добавка, използвана самостоятелно.

Не виним учените, но контролът на изследването трябва да се подобри, трябва да се имат предвид и другите фактори, които може да повлияят на изследването. Така че, когато виждаме изследване, което проучва ефективността на често използвана комбинация от добавки, ние сме наистина щастливи. Такова изследване е това на University of Saskatchewan (Канада).

Изследването


Имайки предвид познатите ползи от суроватката, креатина и конюгираната линолова киселина (CLA), канадските учени съставят проучване, което да измери ефектите от тези 3 добавки, използвани като троен стак. Тренирани мъже и жени са разделени в 3 различни групи: първата група приема 6 грама CLA, 9 грама креатин монохидрат и 36 грама суроватъчен протеин на ден, втората – същата доза креатин и суроватъчен протеин, но без CLA, a третата само 45 грама протеин. Всеки субект използва 5 – седмична силова тренировъчна програма, която включва тридневен сплит, който се изпълнява по 2 пъти в седмицата, което означава общо 6 тренировки седмично.

Резултатите


Всичките три групи подобряват мускулната си маса и сила след 5 – те седмици тренировки, но групата, която използва комбинацията от креатин, суроватъчен протеин и CLA има най – добри цялостни резултати. Постиженията на лежанка и лег – преса при тази група се подобряват 2 пъти повече в сравнение със средните резултати при останалите 2 групи. Чистата мускулна маса също се увеличава почти два пъти повече при тези, които ползват комбинацията от креатин, суроватъчен протеин и CLA.

Дозировка


Приемайте 20 грама суроватъчен протеин и 3 – 5 грама креатин в рамките на 30 минути преди тренировка, и 40 грама суроватъчен протеин с други 3 – 5 грама креатин до 30 минути след тренировка. Добавете CLA към вашия режим (2 грама два или три пъти дневно с храната), за да подпомогнете процеса на възстановяване след интензивна тренировка. Способността на CLA да намалява мускулния разпад, комбиниран със свойствата на креатина и суроватъчния протеин да изграждат мускули и сила, ще помогнат за максимизиране на постиженията ви в залата. Това вече е подкрепено с научни изследвания!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

  • Anonimus
    Стоян Някой тренирал ли е с тези добавки, защото на моя креатин (PHD) са изписани няколко добавки, за да се максимизира ефекта от приема и CLA не е сред тях, въпреки че PHD я произвеждат.
    24 Март в 10:03
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
НОВО - INTRA FORMULA от Swedish Supplements

НОВО - INTRA FORMULA от Swedish Supplements

28 Ноември 2017

Както знаете, Swedish Supplements набират все повече сили! Благодарение на усилените проучвания на шведските изследователски центрове на марката на б...

Whey Protein Deluxe идва вече и ГОЛЯМ!

Whey Protein Deluxe идва вече и ГОЛЯМ!

22 Ноември 2017

Ето я и най - накрая голямата опаковка, на един от най - добрите суроватъчни протеини на пазара! Вече ще се ...

Защо имаме дефицит на витамин Д!

Защо имаме дефицит на витамин Д!

10 Ноември 2017

Около 80% от населението на САЩ страда от дефицит на витамин Д под една или друга форма. След като научите ня...

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

Milky Way, Mars, Bounty и Snickers вече и за спортисти!

08 Ноември 2017

Трудно е да си представим по – популярни десерти, отколкото Snickers, Mars, Bounty и Milky Way! Това са мож...