Стимулираща комбинация!

Добавена на 18 Февруари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Комбинацията, която ще Ви представим е подходяща за употреба от почти всеки спортуващ човек, стига да не е със свръх чувствителност към Кофеин!Кофеин

Кофеинът е алкалоид, той е известен още и като най-популярният наркотик в света, мощен стимулант на централната нервна система. След като кофеинът се консумира, той се абсорбира в кръвния поток и в другите тъкани на тялото. Кофеинът е известен с това, че има стимулиращ и диуритичен ефект. Асимилира се напълно от организма за около 45 минути и остава в тялото за период от 3 до 6 часа. При употребяване на по-големи дози концентрацията на кофеин в кръвта се повишава, а периодът на задържане в тялото става по-дълъг и може да има неприятни последващи ефекти.
Приемът на кофеин ще ви даде бърз енергиен прилив преди тренировка, а също така може да увеличи силата на мускулите. Но изследванията показват, че кофеинът, дори в дози под 100 милиграма, също така повишава вниманието, подобрява концентрацията, паметта и цялостната когнитивна функция.
Кофеинът в обичайно приеманите дози засилва устойчивостта на мускулите към умора. Той свива кръвоносните съдове в мозъка и поради това се съдържа в много лекарства против главоболие, но разширява кръвоносните съдове в останалата част от тялото.

Л-Теанин

Вие може би познавате тази аминокиселина като компонент в чая, който релаксира организма. Много хора използват теанина, за да се отпуснат през нощта. Приемът на теанин по всяко време от деня може да стимулира мозъчната функция. Изследване, публикувано в брой от американското списание „Апетит” през 2010-та година, установява, че когато хората, консумиращи чай с кофеин, добавят и теанин, се представят значително по - добре при когнитивните тестове.
L-теанин по химическа структура е подобен на глутамина, една от трите аминокиселини имащи отношение към процесите на възбуждане и задържане в мозъка - глутаматна киселина, гутамин и гама амино бутирична киселина (GABA). Глутаматната киселина е трансмитер (химичен предавател) на възбуждането, гама амино бутеровата киселина е трансмитер на задържането, а глутамина има роля в обмена и в синтеза на GABA. L-теанин се намесва, като сходен химически във въздействията, които упражнява глутамина и поради това влияе на процесите на успокояване и стабилизиране вмозъка. Проучванията върху опитни животни показват, че дори повтарящи се изключително високи дози L-теанин не предизвикват никакви негативни психологически или физически ефекти. L-теанин може да подпомогне имунната система на тялото, когато то се, бори с инфекция, като увеличава способността на Т-клетките да се борят със заболяването.Теанин способства за намаляване на психическия и физическия стрес чрез ясно изразеното си успокояващо действие, както и да подобри познавателната функция и настроението. Теанин увеличава нивата на серотонин, допамин и GABA в мозъка. Теанин изразява силна защита на неврната и сърдечно-съдова система. Притежава силни антиоксидантни свойства, имуномодулиращ и стимулиращ ефект и засилва значително паметта. Теанин е подходящ и при депресии, чувство за страх и безпокойство.

Как да ги комбинирате?

Приемайте 100 - 200 милиграма кофеин и 100 - 200 милиграма л-теанин по всяко време от деня, в което се нуждаете от стимулиране на мозъчната функция - по време на работа, когато учите или преди фитнес, за да се подобрите фокуса си по време на физическите упражнения.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...