Стимулираща комбинация!

Добавена на 18 Февруари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Комбинацията, която ще Ви представим е подходяща за употреба от почти всеки спортуващ човек, стига да не е със свръх чувствителност към Кофеин!Кофеин

Кофеинът е алкалоид, той е известен още и като най-популярният наркотик в света, мощен стимулант на централната нервна система. След като кофеинът се консумира, той се абсорбира в кръвния поток и в другите тъкани на тялото. Кофеинът е известен с това, че има стимулиращ и диуритичен ефект. Асимилира се напълно от организма за около 45 минути и остава в тялото за период от 3 до 6 часа. При употребяване на по-големи дози концентрацията на кофеин в кръвта се повишава, а периодът на задържане в тялото става по-дълъг и може да има неприятни последващи ефекти.
Приемът на кофеин ще ви даде бърз енергиен прилив преди тренировка, а също така може да увеличи силата на мускулите. Но изследванията показват, че кофеинът, дори в дози под 100 милиграма, също така повишава вниманието, подобрява концентрацията, паметта и цялостната когнитивна функция.
Кофеинът в обичайно приеманите дози засилва устойчивостта на мускулите към умора. Той свива кръвоносните съдове в мозъка и поради това се съдържа в много лекарства против главоболие, но разширява кръвоносните съдове в останалата част от тялото.

Л-Теанин

Вие може би познавате тази аминокиселина като компонент в чая, който релаксира организма. Много хора използват теанина, за да се отпуснат през нощта. Приемът на теанин по всяко време от деня може да стимулира мозъчната функция. Изследване, публикувано в брой от американското списание „Апетит” през 2010-та година, установява, че когато хората, консумиращи чай с кофеин, добавят и теанин, се представят значително по - добре при когнитивните тестове.
L-теанин по химическа структура е подобен на глутамина, една от трите аминокиселини имащи отношение към процесите на възбуждане и задържане в мозъка - глутаматна киселина, гутамин и гама амино бутирична киселина (GABA). Глутаматната киселина е трансмитер (химичен предавател) на възбуждането, гама амино бутеровата киселина е трансмитер на задържането, а глутамина има роля в обмена и в синтеза на GABA. L-теанин се намесва, като сходен химически във въздействията, които упражнява глутамина и поради това влияе на процесите на успокояване и стабилизиране вмозъка. Проучванията върху опитни животни показват, че дори повтарящи се изключително високи дози L-теанин не предизвикват никакви негативни психологически или физически ефекти. L-теанин може да подпомогне имунната система на тялото, когато то се, бори с инфекция, като увеличава способността на Т-клетките да се борят със заболяването.Теанин способства за намаляване на психическия и физическия стрес чрез ясно изразеното си успокояващо действие, както и да подобри познавателната функция и настроението. Теанин увеличава нивата на серотонин, допамин и GABA в мозъка. Теанин изразява силна защита на неврната и сърдечно-съдова система. Притежава силни антиоксидантни свойства, имуномодулиращ и стимулиращ ефект и засилва значително паметта. Теанин е подходящ и при депресии, чувство за страх и безпокойство.

Как да ги комбинирате?

Приемайте 100 - 200 милиграма кофеин и 100 - 200 милиграма л-теанин по всяко време от деня, в което се нуждаете от стимулиране на мозъчната функция - по време на работа, когато учите или преди фитнес, за да се подобрите фокуса си по време на физическите упражнения.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...