Стероиди, Опасно!

Добавена на 10 Ноември 2016 | Категория: Статии | Добави в любими

В тази статия ще се опитаме да променим мисленето на повечето подрастващи, които искат бързо да се хвърлят на големите мускули!

Да започнем с кратко обяснение какво са стероидите!

Стероидите в нашето тяло са група хормони (сложни химични съединения, произвеждани от жлезите с вътрешна секреция). Хормоните, произвеждани в нашето тяло, се делят на три групи:

- Стероиди
- Пептиди
- aмини


Както разбирате, анаболните стероиди са една от тях. Тези хормони са всъщност липиди, получавани от холестерола. Техните молекули съдържат три 6-атомни въглеродни пръстена и един 5-атомен въглероден пръстен. Това е “стероидното ядро”, към което са прикачени различни “странични групи”, по които стероидите се различават помежду си. Главната им функция е да контролират развитието на костите и мускулите – опорно-двигателната система в човешкото тяло. Най-важните стероиди, произвеждани в нашето тяло (за всички хора свързани с фитнес и покачването на чиста мускулна маса) са андрогените (мъжките полови хормони), с основен представител тестостерона. Те оказват на организма ни 2 вида въздействия: анаболно (стимулиращо растежа) и андрогенно (стимулиращо мъжките полови характеристики).Всички хормони се грижат за определени процеси и функции на тялото, те се произвеждат в определени количества и се регулират от всеки индивидуален организъм. При поднасянето им в готов вариант тялото започва да се презадоволява и спира или намалява процеса на производство на собствени хормони, което води до силен хормонален дисбаланс. При приемането на анаболни стероиди за спортни цели, най – често се поднася тестостерон, в негови различни форми. Повечето негативни последствия се появяват след спирането на МЕДИКАМЕНТИТЕ. Не случайно думата медикамент бе написана с главна буква, искаме да наблегнем на това, че всички тези продукти са създадени единствено и само с медицинска цел. Те се предписват само след изследвания и се прилагат под строг медицински контрол. След като тялото спре да получава хормоните от вън, то започва да се оптива да възстанови нужните му стойности чрез собствено производство, но точно тук идва проблемът. Това се случва изключително трудно и в повечето случай нивата не се възстановяват напълно.Последствията могат да бъдат следните:

На първо място агресивно поведение по време на приема и тежка депресия след него. Не случайно има голям процент на самоубийства при приемащи стероиди.

Друг страничен ефект би могъл да бъде появата на акне, тъй като акнето се приинява от бактерия, която вирее в кожата и е провокирана от прекаленото производство на няколко хормона, главно андрогенни.

Високо кръвно! Това състояние се причинява от водната задръжка и голямото покачване на килограми, което съпровожда употребата.

Гинекомастия, това е растеж на женска гръдна тъкан при мъжете. Това се получава заради хормоналният дисбаланс, който настъпва, главно заради високото ниво на естроген(женският полов хормон)

Възможно е и промяна в цвета на кожата (жълтеница)

Това е чернодробно заболяване, което се характеризира с
уголемяване на черния дроб, съпроводено със силни болки, пожълтяване на очите и кожата.
Малките тестити също са сериозен проблем, по време на използването на анаболни стероиди те се свиват, защото просто спират повечето процеси, но когато започнат да възстановяват производството на тестостерон, те не могат да възстановят размерите си напълно.

С няколко думи, не вземайте стероиди, позитивите от тях са много по – малко от негативите!

Чрез тренировки, правилно хранене и качествени хранителни добавки можете да постигнете прекрасни резултати, без да се притеснявате за здравето си.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

Важни добавки, за предотвратяване на мускулния разпад!

21 Януари 2018

Представяме на вашето внимание няколко суплемента, които ще ви помогнат да активирате анаболните процеси в тялото си, и така с правилна тренировка и х...

Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

14 Януари 2018

Ето няколко основни съставки, които ще поддържат имунната Ви система силна през студените месеци. Глутамин О...