Сипете си една чаша вода и прочетете тази статия!

Добавена на 07 Декември 2016 | Категория: Статии | Добави в любими

Хората трябва да пият вода, за да оцелеят. Нашето тяло е около 60 процента вода, мозъкът ни е 70 процента вода, а белите дробове са почти 90 процента вода. Всеки ден, тялото ни трябва да приеме 2.4 литра – или около 2,5 литра вода – чрез поглъщане на течност и храни.А може би жаждата, която ни кара да посегнем към чашата, не е достатъчна, за да сме правилно заредени с вода?

Според учените мъжът има нужда от средно 16 чаши вода дневно, а жената от 11. Но в това количество влизат всички течности, които консумирате през деня . Не забравяйте влагата в различните видове храни. Освен всичко има и големи колебания при изчисляване на дневната нужда от вода в зависимост от климата, нивото на активност и колко интензивно се потите. Всичко това прави препоръката в началото направо грешна. Пийте вода дори, когато не сте жадни, така няма да оставите организма си да има липса на вода.При билдерите се препоръчва по-висок прием на вода (до 3-4 литра, че и повече при някои) дневно. Водата няма калории, но засища. Това значи, че когато сте на диета, ще я изкарате по-добре, когато пиете колкото може повече вода. Освен това при някои суплементи като креатина има изпълващ клетките ефект, който изисква допълнително вода. А интензивните тренировки рязко и допълнително повишават нуждата от нея. Така че ако целта ви е да свалите мазнини или да качите мускули, пийте вода, без да качите жаждата да ви подскаже кога.

Какво ще се случи при липса на вода в организма?

Водата е по-важна за оцеляването на организма ни от храната. Можем да живеем без вода около една седмица, но можем да оцелеем без храна в продължение на повече от месец. дехидратацията, намалява количеството на кръв в тялото ни, принуждавайки сърцето да изпомпва по-трудно, за да достави кислородно носещи клетки към вашите мускули. В ранните етапи на дехидратация, можем да усетим замаяност, раздразнителност и главоболие. Когато дехидратацията прогресира, ставаме тромави и изтощени. Зрението отслабва. През последните етапи на дехидратация се появява гадене и започва етап на повръщане. Без вода ще влезем в кома и ще умрем.Водата също е в лимфите, течност, която е част от имунната система, която ви помага да се преборите с болестите. Нужна е вода, за да смиламе храната и да се отървем от отпадъците. Водата е необходима за храносмилателните сокове, уриниране и дефекиране. И можете да се обзаложите, че водата е основната съставка в потта.

Ще ви споделим и един доста интересен експеримен, който доказва, колко мистериозна е всъщност водата.

През 1995 г. д-р Ямото Масару за първи път успя да фиксира „музикалните впечатления” на водата. Пуснали на водата музика на Бах, Бетовен, Моцарт, Хардрок, след което шоково я замразили. С микроскоп ясно видели кристалите, които водата образувала в резултат на музиката.Д-р Ямото провел още един интересен експеримент. Сложил в три буркана ориз и ги залял с вода. В продължение на месец всеки ден казвал на единия буркан:”Благодаря!”, на втория „Ти си глупак!”, а на третия не обръщал внимание. След месец оризът на който благодарял, започнал да ферментира, изпускайки силен приятен аромат. Оризът от втория буркан почернял, а оризът на който не обръщал внимание, загнил.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...