Кажете „Не” на кафето!

Добавена на 22 Януари 2012 | Категория: Статии | Добави в любими

Проучванията показват, че пиенето на кафе води до високи нива на кортизол, така че изберете кофеин под формата на капсули


Кофеинът носи множество ползи, включително засилено изгаряне на мазнини, повишена сила, по - добър фокус и концентрация. И въпреки че Bodytime ви препоръчва да приемате кофеин под формата на капсули, повечето хора продължават да консумират първата си доза за деня посредством кафето.

Но едно ново изследване, проведено в Гърция, показва, че когато субектите са пили около една чаша кафе сутринта, тяхното ниво на кортизол става по - високо, отколкото ако пият само вода.

Кортизолът (катаболен хормон, който може да има вредно въздействие върху мускулната маса) е висок сутринта и намалява с напредването на деня. Но това не означава, че трябва напълно да се откажете от кафето.

Кофеинът в кафето може би реагира с други химикали, поради което се поддържат високи нива на кортизол. Изследователите откриват, че дори безкофеиновото кафе води до повече кортизол, отколкото приемането на вода.

Така че забравете сутрешното варене на кафе и си вземете 200 - милиграмови капсули като хранителна добавка. Така ще получите всички полезни свойства без да има повишен риск за високо ниво на кортизол.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

 • Anonimus
  Преди време бях чел статия в този сайт гласяща , че нивата на кортизол (високите) се контролират чрез прием на чай.Та интересно ми е и двете напитки съдържат кофеин как едната напитка сваля а другата вдига нивото на кортизол. А и като цяло много малко доводи и научни доказателства и какво ще рече "едно ново изследване, проведено в Гърция"и още "Кофеинът в кафето може би реагира с други химикали" какви са тези химикали . Според мен всичко е РЕКЛАМА за да се продава продукта кофеин.
  01 Юни в 21:19
 • Anonimus
  alexis "nenci Преди време бях чел статия в този сайт гласяща , че нивата на кортизол (високите) се контролират чрез прием на чай.Та интересно ми е и двете напитки съдържат кофеин как едната напитка сваля а другата вдига нивото на кортизол. А и като цяло много малко доводи и научни доказателства и какво ще рече "едно ново изследване, проведено в Гърция"и още "Кофеинът в кафето може би реагира с други химикали" какви са тези химикали . Според мен всичко е РЕКЛАМА за да се продава продукта кофеин.
  01 Юни в 21:19"

  Много добро изказване от страна на nanci, а и кафето има много повече плюсове, отколкото минуси, така, че лично аз си оставам на мнение, че кафето е полезно и трябва да се пие.
  15 Юни в 00:25
 • Anonimus
  christian louboutin shoes Nice blog!
  23 Ноември в 07:47
 • Anonimus
  It turned out that I was wrong after all, and their ownReplica Gucci Handbagsreally nice.I to

  know I may sound crazy, but should not be copied some of the designerReplica Gucci Handbags. I mean special edition bag, wallet exotic leather or color, basically everything way too expensive. Why do I say this? Well, even the best replicaReplica Hermes Bagsmanufacturers can be compared to the brand, especially if we are talking about Hermes.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320704
  04 Юли в 06:45
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...