Кажете „Не” на кафето!

Добавена на 22 Януари 2012 | Категория: Статии | Добави в любими

Проучванията показват, че пиенето на кафе води до високи нива на кортизол, така че изберете кофеин под формата на капсули


Кофеинът носи множество ползи, включително засилено изгаряне на мазнини, повишена сила, по - добър фокус и концентрация. И въпреки че Bodytime ви препоръчва да приемате кофеин под формата на капсули, повечето хора продължават да консумират първата си доза за деня посредством кафето.

Но едно ново изследване, проведено в Гърция, показва, че когато субектите са пили около една чаша кафе сутринта, тяхното ниво на кортизол става по - високо, отколкото ако пият само вода.

Кортизолът (катаболен хормон, който може да има вредно въздействие върху мускулната маса) е висок сутринта и намалява с напредването на деня. Но това не означава, че трябва напълно да се откажете от кафето.

Кофеинът в кафето може би реагира с други химикали, поради което се поддържат високи нива на кортизол. Изследователите откриват, че дори безкофеиновото кафе води до повече кортизол, отколкото приемането на вода.

Така че забравете сутрешното варене на кафе и си вземете 200 - милиграмови капсули като хранителна добавка. Така ще получите всички полезни свойства без да има повишен риск за високо ниво на кортизол.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Коментари

 • Anonimus
  Преди време бях чел статия в този сайт гласяща , че нивата на кортизол (високите) се контролират чрез прием на чай.Та интересно ми е и двете напитки съдържат кофеин как едната напитка сваля а другата вдига нивото на кортизол. А и като цяло много малко доводи и научни доказателства и какво ще рече "едно ново изследване, проведено в Гърция"и още "Кофеинът в кафето може би реагира с други химикали" какви са тези химикали . Според мен всичко е РЕКЛАМА за да се продава продукта кофеин.
  01 Юни в 21:19
 • Anonimus
  alexis "nenci Преди време бях чел статия в този сайт гласяща , че нивата на кортизол (високите) се контролират чрез прием на чай.Та интересно ми е и двете напитки съдържат кофеин как едната напитка сваля а другата вдига нивото на кортизол. А и като цяло много малко доводи и научни доказателства и какво ще рече "едно ново изследване, проведено в Гърция"и още "Кофеинът в кафето може би реагира с други химикали" какви са тези химикали . Според мен всичко е РЕКЛАМА за да се продава продукта кофеин.
  01 Юни в 21:19"

  Много добро изказване от страна на nanci, а и кафето има много повече плюсове, отколкото минуси, така, че лично аз си оставам на мнение, че кафето е полезно и трябва да се пие.
  15 Юни в 00:25
 • Anonimus
  christian louboutin shoes Nice blog!
  23 Ноември в 07:47
 • Anonimus
  It turned out that I was wrong after all, and their ownReplica Gucci Handbagsreally nice.I to

  know I may sound crazy, but should not be copied some of the designerReplica Gucci Handbags. I mean special edition bag, wallet exotic leather or color, basically everything way too expensive. Why do I say this? Well, even the best replicaReplica Hermes Bagsmanufacturers can be compared to the brand, especially if we are talking about Hermes.sunglassesandhandbagsfromjiyouarts201320704
  04 Юли в 06:45
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Началото на ФИТНЕСА !

Началото на ФИТНЕСА !

22 Май 2018

Да започнем с един интересен и малко известен факт. Намирате ли нещо общо между камбаните и дъмбелите? Общото е, че първият дъмбел е направен от к...

Фолиева киселина! част 2

Фолиева киселина! част 2

20 Май 2018

Витамините В6, В9 и В12 участват активно в метаболизма на аминокиселината метионин, а техният дефицит води до ...

Фолиева киселина! част 1

Фолиева киселина! част 1

19 Май 2018

Фолиевата киселина или т.нар. фолацин принадлежи към водноразтворимите витамини от групата В (по-точно В9) и е...

Чудатото човешко тяло.

Чудатото човешко тяло.

16 Май 2018

Шаолинските бойни изкуства са съчетание между духовни вярвания и праткически умения за самозащита. Монасите ...