Релеф, релеф и пак релеф!

Добавена на 25 Април 2018 | Категория: Статии | Добави в любими

Ако искате да постигнете желания релефен вид за кратко време, следващият нисковъглехидратен план от 7 стъпки е точно за вас.

Търсенето на релефа започва с три прости правила: намалете леко приема на мазнини, орежете въглехидратите и увеличете консумацията на протеин.

Да избягвате мазнините изобщо е глупост – избягвайте пържените храни, олиото и маргарина. Ориентирайте се към чисти протеинови източници – белтъци, пилешки гърди без кожа, протеин на прах, телешко филе. Освен това обаче трябва да ограничите въглехидратите, за да подтиснете отделянето на инсулин. Въпреки, че е силно анаболен, инсулинът в изобилие има склонността да увеличава усвояването на хранителните мазнини в мастните клетки. Контролът и ограничаването на въглехидратите подтиска снабдяването с инсулин, който е предпоставка за топене на мазнините. За жалост когато нивото на въглехидратите се държи ниско в продължение на 3 до 5 дена, мускулите изчерпват гликогена от себе си и тялото, търсейки алтернативен енергиен източник, почва да използва мускулна тъкан за гориво. За да избегнете това, трябва да увеличите протеиновия прием и да свиете въглехидратите и наситените мазнини до край. Ето седемте ни съвета, с които можете да поддържате нисковъглехидратна диета така, че да се чисти откъм подкожни мазнини, без при това да губите така трудно натрупаните мускули.

Стъпка 1 Малко въглехидрати, но не прекалено мазнини

Забравете за обикновените нисковъглехидратни диети, според които трябва да се стремите към нула въглехидрсати, като същевременно ядете храни с много мазнини като хамбургери, цели яйца и месо с повече мазнини. Смисълът е да ограничите въглехидратите и да намалите леко мазнините така, че чистите протеинови източници да станат ключова съставка в бодибилдинг храненето ви.

Стъпка 2 Увеличете удоволствието двойно

Намалете въглехидратите по два осезаеми начина: първо вземете обикновения въглехидратен прием – за 90-килограмов билдер той е горе-долу 500г дневно и го разделете на две. Тази половин дневна доза (250г) ще са ви всичките въглехидрати за един ден. На следващия намалете тези 250г още веднъж наполовина – това ще са ви въглехидратите ви да следващите два дена. Разпръснете ги в рамките на 6 хранения дневно. Това тридневно въртене изглежда така:
Ден 1: 250г въглехидрати
Ден 2-3: по 125г въглехидрати на ден


Стъпка 3 Яжте въглехидрати преди и след тренировка за два дни

На 4-ия и 5-ия ден разделете общия въглехидратен дневен прием от предишния ден между пред- и следтренировъчното хранене, за да избегнете загубава на мускулна маса. Избягвайте въглехидрати в останалите 4 хранения за деня – така ще държите нивото на инсулина ниско за дълъг период и ще превключите механизма за топене на мазнините на по-висока предавка.
Ден 4-5: по 125г въглехидрати (62.5г преди и 62.5г след тренировка) дневно

Стъпка 4 Свийте въглехидратите докрай за ден-два

След като вече наистина сте в зоната на малко на малко въглехидрати, натиснете още малко и слезте до 75г дневно през следващите 2 дни. Това е най-тежката част от замисъла, тъй като нивото на гликогена ще е толкова ниско, че да тренирате здраво ще е направо духовно предизвикателство. 90-килограмовият билдер, приел през последните 4 дни по 125г въглехидрати дневно, ще трябва да се ограничи само с 75г въглехидрати в следващите два дена. По голямата част от тях вземайте преди тренировка, за да имате сили да я издържите.

По правило ако в края на 6-ия ден изглеждате добре – изчистени и мускулести – на 7-мия ден приемете пак толкова (75г) въглехидрати.

Ден 6-7: по 75г въглехидрати дневно

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...