Разбити митове за фитнес тренировките при жените

Добавена на 28 Октомври 2013 | Категория: Тренировки | Добави в любими
Започването на фитнес тренировки често е плашещо за жените. В България залите са се превърнали в традиционно "мъжка зона" и обикновено дамите не получават правилната информация за това как да тренират и как да се хранят. Ето някои често срещани заблуди около тренирането с тежести при жените.

Жените не трябва да тренират като мъжете


Истината е, че жените трябва да тренират както си искат. Границата между това кое е мъжко и кое женски при фитнес тренировките често се свежда до броя повторения, интензитета, тежестите. Няма мъжки или женски упражнения. Да, повечето жени не трябва да тренират като мъжете, но не защото не са способни, а просто защото целите им се различават от мъжките.

Всички жени са в залата, за да свалят килограми


Както мъжете, повечето жени имат различни планове за тялото си. Това е ценното на фитнеса, всеки е индивидуален, всеки търси и цели нещо, което да задоволи неговата суета. Затова и търсенето на информация и правилния начин на трениране е есенциално.

Жените имат нужда от специална протеинова пудра


Протеинът е протеин! И мъжкото, и женското тяло го усвояват по един и същ начин. Всичко свързано с различни протеинови пудри, специално за жени, е маркетингов подход. Избирайте протеина според количеството въглехидрати, мазнини, количество протеин в доза, а не според розовия етикет.

Вдигането на тежести прави жените мъжествени.
Определено, най-разпространеният мит сред жените. Няма как да станете мускулести и мъжествени от днес до утре. Повечето жени дори не тренират бицепс и трицепс с идеята, че ще им пораснат ръцете. Това е напълно грешно. Всички мускули имат нужда от стягане, просто трябва да използвате по-малки тежести и повече повторения.

Фитнесът приключва с достигане на желаното число на кантара


Повечето дами си имат на ум едно мечтано число за идеалните, според тях, килограми. Най-често срещаната грешка, макар често това число да е нереалистично като цел, е спирането на високата физическа активност и неминуемото, рязко връщане на излишните килограми. Здравото цяло и здравословният начин на живот не приключват с достигането на дадена форма. Продължавайте да отделяте време и да надграждате!
Етикети: Жени, Тренировки

Коментари

  • Anonimus
    Młody oglądać marki Vicenterra ma just odsłaniać jego drugi model zegarka: Vicenterra Luna. Zegarek tonneau kształcie stali, obudowa kalibru Vaucher, który wystawił księżyca Repliki zegarków w trzech wymiarach, ziemi, informujący o tym, gdzie słońce jest w zenicie i wielki dzień! Uwaga, tylko dostępna dla preorder.
    26 Март в 04:53
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Тренировки
Помощ!  Имам малък прасец...

Помощ! Имам малък прасец...

04 Ноември 2016

Прасецът е един от най – пренебрегваните мускули, той е съставен от група мускули, които са свити в една голяма група в горния сектор на долната част...

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

Правилата на огромния бицепс - част 1-ва.

13 Октомври 2016

Всеки един от нас, дори и да отрича си е мечтал да има огромен бицепс още когато е ходел под масата. Бицепси...

Тренировката  на Арнолд излезе наяве!

Тренировката на Арнолд излезе наяве!

16 Август 2016

Минаха повече от три десетилетия от както Арнолд Шварценегер грабна за седми и последен път титлата Мистър О...

Искаш плочки?

Искаш плочки?

01 Юли 2016

Първо да започнем с разбиването на един мит! Много хора си мислят, че за да имате релефен корем е необходи...