Правилен преход след диета!

Добавена на 13 Януари 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Отказали сте се от вредните навици, гледали сте нетърпеливо всяко движение по кантара, брояли сте дните до постигане на желата цел и най-после сте я достигнали. Отдъхнете си, защото сте го заслужили, всичката вложена воля се е отплатила.
Какво правите оттук нататък? Първичният инстинкт Ви казва да изядете всичко мазно, сладко, от което сте се ограничавали. Разбира се, може да си позволите възнаграждение и да се отпуснете, но не прекалено много! Не само залагате всичкия труд, а и здравето си с рязки промени в режима.
Ето няколко съвета как да направите правилен преход от стриктна диета към нормално, здравословно хранене.Постепенно увеличете калорийния прием

Най-основният принцип е постепенното увеличаване на дневните калории. Няма как да сте били на 1500 калории повече от месец и да започнете с 3000 деня след приключване на диетата. Вдигайте всяка седмица по 100-200 калории.

Не се плашете от леки стомашни смущения

Намаляването на въглехидратите или изключването им по време на режима, който сте спазвали, задължително, малко или много, е разнежило стомаха Ви. Не се притеснявайте от леки храносмилателни проблеми при включване на стандартните овес, ориз и картофи. Повечето хора си мислят, че са развили непоносимост към някои въглехидрати, докато всъщност организмът е намалил продукцията на ензимите свързани с храносмилането на подобни храните. Ако не настъпи нормализиране до 2-3 седмици, може да опитате суплементация с храносмилателни ензими.

Не спирайте с високата физическа активност

Преходът към нормалния ни хранителен режим не означава по-малко тренировки. Ако искате да запазите резултатите, продължете с тренировъчния режим, с който тялото Ви вече е свикнало. Повечето хора рязко спират с кардиото, за сметка на по-висок калориен прием, което обезателно ще доведе до връщане на килограми.

Фокусирайте се върху храни с богати хранителни стойности

Запазете в менюто си по-голяма част от здравословните храни, които сте приемали по време на диетата. Увеличаване на калорийния прием не значи, че трябва да използвате нискокачествени хранителни източници като пържено, заведения за бързо хранене, сладки изделия. Придържайте се към здравословен начин на живот и неминуемо ще се отрази върху по-добрия Ви външен вид и цялостната хармония с тялото.

Не се плашете от възвръщане на някой-друг от свалените килограмиВръщане на част от килограмите е нещо съвсем естествено, не очаквайте да задържите всеки свален грам или дори да сваляте още. Най-малкото, водната задръжка в тялото е била значително по-ниска по време на стриктната диета и тялото има нужда от повече вода, за да достигне здравословни нива. Следете състоянието си постоянно в огледалото и на кантара. Много по-лесно е да регулирате теглото си при 1-2 килограма повече, отколкото при 5, което би изисквало нова стриктна диета.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да предотвратим застоя и претренирането!

Как да предотвратим застоя и претренирането!

20 Януари 2018

Претренирането може да нанесе сериозни щети върху тялото ви. Особено вредно е за начинаещите, които се излагат на голям риск от контузии. Ако натовар...

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

Защо е важно да имаме здрави коремни мускули?

19 Януари 2018

Въпрос: Постоянно получавам травми в долната част на гърба. Чувал съм, че заздравяването на коремната преса п...

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

Подсилете имунитета, през зимните месеци!

14 Януари 2018

Ето няколко основни съставки, които ще поддържат имунната Ви система силна през студените месеци. Глутамин О...

Правилен преход след диета!

Правилен преход след диета!

13 Януари 2018

Отказали сте се от вредните навици, гледали сте нетърпеливо всяко движение по кантара, брояли сте дните до пос...