Правилата на огромния бицепс - част 3-та !

Добавена на 25 Октомври 2016 | Категория: Упражнения | Добави в любими

Съветите относно тренировките за ръце са неизчерпаеми, всеки има някоя малка тайна в ръкава си, която смята, че работи като магия!

Ето и още няколко трика, които извадихме от ръкава.

Ограничете обема на тренировката си

Да, професионалните бодибилдъри правят тренировки за бицепс с голям обем - от 20 до 25 серии на тренировка. Разбира се, може да имате добра поносимост към толкова тежки тренировки, но ако тренирате по този начин известно време без да има невероятни резултати, има голяма вероятност да претоварвате бицепсите си с твърде обемни тренировки, от които те не могат да се възстановят до следващото натоварване. Като основно правило е прието, че трябва да се ограничи общия брой на направените серии за тази относително малка и проста мускулна група на не повече от 9 до 12. Това значи по три серии от три вида упражнения, четири серии от три движения или четири упражнения по три серии всяко. Но остава фактът, че всички упражнения за бицепс са някаква вариация на сгъването с щанга. Трябва да направите цялостна тренировка за бицепс в рамките на 20-30 минути, тъй като се нуждаеш от малки почивки между сериите.Следващият съвет е много важен:

Отажете се от сгъването с прав лост, ако то не е за вас
Има хора, които никога не са чувствали хубаво натоварване от сгъванията за бицепс, когато ги правят с прав лост. Това просто при определен тип структура на ръцете не работи. И все пак в продължение на много години въпреки всичко, повечето упорстват и продължават да правят това упражнение, защото всички останали го правят и казват, че е най-добро за изграждане на мускулна маса. Лошото е, че ако вие сте от този тип хора, продължавайки, да го правите си увреждате китките.Известен културист описва нещо, наречено „вулгус", което имаше общо с това колко относително прави изглеждат предмишниците ти в огледалото, когато висят от двете страни с длани напред. Ако падат право надолу вертикално, значи сгъванията с прав лост е подходящо за вас. Колкото по-напред застават ръцете ти спрямо тялото, толкова по-добре за теб е да работиш с дъмбели, криви щанги и въжени ръкохватки.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Упражнения
Защо е важен хватът?

Защо е важен хватът?

15 Ноември 2017

Помните ли началото, когато започвахте да тренирате – тогава каквото и да правехте, мускулите ви растяха почти без усилия. Без значение дали сте зн...

Тичане или ходене?

Тичане или ходене?

27 Октомври 2017

Бягането е най-разпространеният вид спорт, който с течение на годините става все по-популярен. Безспорно чове...

Красиви и оформени бедра, мечтата на всяка жена!

Красиви и оформени бедра, мечтата на всяка жена!

02 Юни 2017

Всяка жена иска да има страхотни крака и седалищни мускули, но как да се оформят те, без да станат прекалено ...

Увеличете силата!

Увеличете силата!

16 Май 2017

Почивката е от съществено значение, когато става дума за добиване на повече мускулна сила. Трябва да почивате...