Помощ! Нисък тестостерон.

Добавена на 12 Юни 2018 | Категория: Статии | Добави в любими

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на група учени от Кьолн, които установиха кои видове спорт влияят отрицателно на мъжката потентност.

На първо място е всичко свързано с велоспорта.

Изследователите са описали няколко случая, когато при велосипедисти се е наблюдавало онемяване на половите органи или импотентност след продължителни тренировки.

Станало ясно, че при велосипедистите се нарушава кръвообращението в чатала и се влошава обмена на вещества в съединителните тъкани на пещеристите тела на пениса.

По същата причина специалистите сочат като вредни конната езда и мотоциклетизма.

Още Хипократ през I век до н. е. забелязал, че сред богатите скити (номадски народ, обитавал обширни пространства на север от Черно море) има много, които страдат от импотентност. При бедняците подобен проблем не се наблюдавал. Работата е в това, че заможните скити прекарвали по-голямата част от деня в яздене, а останалите просто не можели да си позволят такъв разкош, пише сп. Originalia.

Същевременно учените посочват още един известен спорт, който няма нищо общо със седло, като вреден за либидото и дават съвети как велосипедисти, мотористи и ездачи да запазят половата си мощ, ако вече не е късно.

Според учените от Кьолн маратонското бягане също крие огромни заплахи за способностите на мъжа в леглото. Заради продължителното бягане се понижава нивото на тестостерона, което се отразява отрицателно на либидото.

Учените съветват любителите на спортовете върху седло да използват възможно най-широки такива, по често да сменят позата по дреме на движение - например да стават, както и задължително да правят почивки.

Немските учени внасят и известни успокоителни нотки, че заплахата от импотентност все пак е много по-малка за тези, които подкарват велосипед или мотор само през уикенда.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна няма. Това е повтаряно хиляди пъти – ред...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...

Чудотворният чесън!

Чудотворният чесън!

09 Юни 2018

Чесънът се нарежда като едно от най-мощните средства за защита на организма за всички времена. Като ефективнос...