Полезни ли са картофите?

Добавена на 01 Октомври 2016 | Категория: Статии | Добави в любими
В тази статия ще насочим поглед към картофите, но не конкретно към някой вид, тъй като съществуват около 200 вида диви картофи, а като цяло към това грудково растение.

Хората си мислят, че картофите им пречат за поддържането на добра фигура. Но това, което не се знае е, че именно картофите съдържат най – важните съставки, необходими за всеки организъм.В състава на картофите се съдържат най – ценните витамини и съставки, които спомагат за поддържането на имунитета ни. В картофите се съдържат важни за организма аминокиселини, въглеводороди, витамини, минерали и най – вече витамин C и витамин В9.

Според проучвания картофите са по – полезни, отколкото плодовете и зеленчуците. Разбира се, прави се уточнението, че всеки организъм има нужда от всичко.
Картофите са по – добрият вариант за снабдяване на организма Ви, отколкото например броколи и авокадо. Освен това в картофите се съдържа най – голямо количество витамин C както и са с много високо съдържание на фибри, което е много важно за храносмилателната система и правилната работа на червата.
Освен витамини, в картофите се съдържат и някои минерали, които ни захранват ежедневно. Едни от тях е магнезия и калия, изключително важни за организма.

Картофите са доказали своите качества и в медицината. Учените използват сокът на картофа, за да лекуват заболявания като рак.

Всеки средно голям картоф осигурява около 110 калории, почти 3 грама протеини, почти нулево количество мазнини, 23 грама въглехидрати, почти 2.7 грама диетични фибри и 750 милиграма благороден калий.В бодибилдинга картофите са на особена почит, тъй като доставят на трениращите само сложни въглехидрати със сравнително нисък ГИ, което не води до омазняване. Особено полезни са сладките картофи, заради високото си съдържание на антиоксисандти, които са от изключеителна необходимост на всеки трениращ!

Да се храниш здравословно е нещо хубаво и важно. Организма се нуждае от всичко и колкото по – разнообразна е храната, толкова по – добре.

Разбира се, не бива и да се прекалява. Всичко трябва да е в нормални количества.


И едно успокоение за всички, които държат на фигурата си – от картофа не се пълнее, ако се приема в нормални количества.
Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна няма. Това е повтаряно хиляди пъти – ред...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...

Чудотворният чесън!

Чудотворният чесън!

09 Юни 2018

Чесънът се нарежда като едно от най-мощните средства за защита на организма за всички времена. Като ефективнос...