Полезни ли са картофите?

Добавена на 01 Октомври 2016 | Категория: Статии | Добави в любими
В тази статия ще насочим поглед към картофите, но не конкретно към някой вид, тъй като съществуват около 200 вида диви картофи, а като цяло към това грудково растение.

Хората си мислят, че картофите им пречат за поддържането на добра фигура. Но това, което не се знае е, че именно картофите съдържат най – важните съставки, необходими за всеки организъм.В състава на картофите се съдържат най – ценните витамини и съставки, които спомагат за поддържането на имунитета ни. В картофите се съдържат важни за организма аминокиселини, въглеводороди, витамини, минерали и най – вече витамин C и витамин В9.

Според проучвания картофите са по – полезни, отколкото плодовете и зеленчуците. Разбира се, прави се уточнението, че всеки организъм има нужда от всичко.
Картофите са по – добрият вариант за снабдяване на организма Ви, отколкото например броколи и авокадо. Освен това в картофите се съдържа най – голямо количество витамин C както и са с много високо съдържание на фибри, което е много важно за храносмилателната система и правилната работа на червата.
Освен витамини, в картофите се съдържат и някои минерали, които ни захранват ежедневно. Едни от тях е магнезия и калия, изключително важни за организма.

Картофите са доказали своите качества и в медицината. Учените използват сокът на картофа, за да лекуват заболявания като рак.

Всеки средно голям картоф осигурява около 110 калории, почти 3 грама протеини, почти нулево количество мазнини, 23 грама въглехидрати, почти 2.7 грама диетични фибри и 750 милиграма благороден калий.В бодибилдинга картофите са на особена почит, тъй като доставят на трениращите само сложни въглехидрати със сравнително нисък ГИ, което не води до омазняване. Особено полезни са сладките картофи, заради високото си съдържание на антиоксисандти, които са от изключеителна необходимост на всеки трениращ!

Да се храниш здравословно е нещо хубаво и важно. Организма се нуждае от всичко и колкото по – разнообразна е храната, толкова по – добре.

Разбира се, не бива и да се прекалява. Всичко трябва да е в нормални количества.


И едно успокоение за всички, които държат на фигурата си – от картофа не се пълнее, ако се приема в нормални количества.
Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...