Няколко съвета за отслабване!

Добавена на 16 Юни 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната?

Всъщност тайна няма. Това е повтаряно хиляди пъти – редовните упражнения и правилната диета са единственото решение. Упражненията са прости и приятни, но не са лесни. Ако търсите лесен начин да отслабнете, по-добре се откажете.Толкова много хора по света страдат от наднормено тегло. И няма защо да винят генетиката за това. Техният проблем е един – те систематично преяждат и се подлагат на нездравословна диета. А кое им пречи да отслабнат? Отговорът също е един – липсва им воля. Необходими са малко усилия – в тренировката и в храненето.

Не изпадайте в паника – под усилия не се разбира пробягването на маратонска дистанция всеки ден, а просто сериозна физическа активност за около половин-един час на ден, поне три пъти седмично. Е толкова много ли ви се вижда ? Що се отнася до диетата, наблегнете на плодовете и зеленчуците, а не на въглехидратите и захарта. И това не изглежда трудно.

Упражненията

Обездвижването е основният проблем. Когато седите, вие ядете, ето защо ще започнем с упражненията.
Замислете се върху начина си на живот – след работа може би се връщате вкъщи, пльосвате се пред телевизора и сладко похапвате. А не може ли вместо това да отделите половин час в залата? Това е основното, затова вместете малко тренировка в програмата си. Ако не обичате тренировките с тежести, движете се – тичайте, карайте колело, но не стойте на дивана. Трябва ли да го правите всеки ден? Да, ако искате да постигнете нещо. Достатъчни са и три дни тренировки, стига те да са сериозни и пълноценни. Но не оставяйте единият ден почивка да се превърне в седмица.

С упражненията ще изгаряте повече калории, отколкото досега – вероятно около 2000-3000 повече на седмица. Бъдете търпеливи и ще бъдете възнаградени.

Диетата

Вероятно сте се подлагали на какви ли не диети и със сигурност не сте само вие. Знайте едно – няма бърза и лесна диета за отслабване. Все пак какво е решението ? – умерена диета. Не намалявайте драстично калориите, а просто променете храните, които приемате. Повече плодове и зеленчуци, по-малко въглехидрати и мазнини. Забравете пици, сандвичи и чипсове, или поне не се тъпчете повече от веднъж седмично с тях. ВНИМАВАЙТЕ и какво пиете. Повечето смятат, че диетата е само в храната, като забравят за това, което пият. Повечето газирани напитки са силно калорични.

Пригответе се да бъдете малко гладни и за Бога, не пъхайте в устата си каквото ви попадне всеки път, когато почувствате лек глад. Задръжте два часа, без да ядете. В крайна сметка на практика целта на диетата е не да намали значително калориите, а да промени техните източници.

Толкова ли е лесно

Може би ще си помислите, че изкарваме фитнеса и диетата лесна работа? Не, не е толкова лесно на практика. Но за вас това не трябва да бъде изпитание и страдание, а нов начин на живот. И ви уверяваме, доста по-добър от стария. Необходима е воля и желание. Останалото идва само.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...