Стимулиране на азотния оксид

Добавена на 13 Декември 2011 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Добавете витамин C, за да подобрите ефекта на аргинина върху азотния оксид


Откакто хранителните добавки под формата на азотни бустери наистина предизвикаха бум в бодибилдинга през последните години, учените и атлетите непрекъснато търсят синергични съединения, които могат да помогнат за увеличаване ефекта на аргинина върху синтеза на азотен оксид.

Тъй като аргининът лесно се превръща в азотен оксид в тялото, хранителните добавки, които подобряват превръщането му в азотен оксид или забавят усвояването на му, наистина носят най- много синергични ползи. Вече сме споменавали положителния ефект от комбинирането на аргинин с цитрулин. Друга проста, но ефективна комбинация е добавянето на витамин Ц към аргинина.

Ново изследване е установило, че комбинацията на витамин Ц с аргинин увеличава нивата на азотен оксид повече, отколкото ако аргининът се използва самостоятелно. Доказано е, че витамин Ц стимулира нивото на азотен оксид чрез неутрализиране на свободните радикали, които могат да го разграждат, след като е произведен. Тъй като азотният оксид повишава притока на кръв към мускулите (увеличена е доставката на анаболните хормони и хранителните вещества към мускулите по време и след тренировка) и предизвиква напомпване, поддържането на високи нива азотен оксид ще увеличи мускулния размер и силата в дългосрочен план.

В опит да се измерят дългосрочните ефекти от комбинирането на аргинин с витамин Ц, учените от Бразилия са провели 8- седмично проучване на добавки. Една част от футболисти на възраст от 17 до 19 години са приемали 3 грама аргинин заедно с 1 грама витамин Ц, докато друга част са консумирали единствено 1 грам витамин Ц. Всички субекти на изследването са изпълнявали стандартна силова тренировка 3 пъти седмично. Това проучване е първото, в което аргинин и витамин Ц се изследват заедно при тренирани спортисти.

След 8-те седмици, аргинин/витамин Ц групата е претърпяла значително подобрение в мускулната маса и сила, което се установява чрез увеличаване на максималната тежест, която всеки футболист е можел да повдигне на упражнението бедрено разгъване. Освен това, при тази група е установена сериозно намаляване на процента телесни мазнини, въпреки това че атлетите вече са били добре тренирани и относително изчистени в началото. За разлика от тях, групата, която е приемала само витамин Ц, не е изпитала значителна промяна в посочените по- горе аспекти.

Въпреки че участниците в бразилското проучване са използвали 3 грама аргинин всеки ден, тяхното средно тегло е било само около 70 килограма. Това означава, че по- големите индивиди или всеки, който иска да максимизира продукцията на азотен оксид, трябва да консумира с 3- 5 грама аргинин веднага след ставане, 30- 60 минути преди тренировка, веднага след тренировка и 30- 60 минути преди лягане. Уверете се, че приемате 500 - 1000 милиграма витамин Ц с всяка доза аргинин, за да помогнете за предотвратяване разпадането на азотния оксид.
Коментари

 • Anonimus
  Ronaldo докато друга част са консумирали единствено 1 грам витамин Ц. Е нормално първата група да натрупа повече мускулна маса и повече сила!!!
  Голямо сравнение побликувате :D къртите, къртите :D
  21 Декември в 10:02
 • Anonimus
  Администратор Какво му е лошото на сравнението?
  23 Декември в 11:38
 • Anonimus
  Ivaylo Лошото е,че се сравнява с витамин Ц.За да се разбере дали има ефект трябва едната група да взима аргинин+витамин Ц,а другата само аргинин.Така ще се разбере дали има ефект от витамин Ц!
  26 Декември в 18:49
 • Anonimus
  BULLMAN подкрепям Ivaylo:)...точно така ще се разбере дали има ефект,ако другата група приема само аргинин;)
  10 Февруари в 16:03
Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
BLACK FIRE се завърна!

BLACK FIRE се завърна!

22 Юни 2018

След дълги месеци на липса, black fire отново е тук,в нова и модерна опаковка! Освен опаковките по 60 и 120 капсули, фирмата Pure Nutrition пуска и ...

НОВО - Масло от шам-фъстък

НОВО - Масло от шам-фъстък

21 Юни 2018

Fitness1.bg иска да ви представи един иновативен, свръх полезен продукт от марката OSTROVIT! Хранителните сп...

Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

19 Юни 2018

Fitness1 има удоволствието да ви предложи още една марка на световно равнище! Dorian Yates ! Дориан Андрю М...

Царят на бърнарите - OxyELITE Pro /OLD Version/

Царят на бърнарите - OxyELITE Pro /OLD Version/

31 Май 2018

Знаете ли, че точно този продукт е най - продаваният и най - силният бърнар създаван някога? Преди да ви каж...