Не се ограничавайте от мазнините!

Добавена на 07 Декември 2017 | Категория: Хранене | Добави в любими

Можете да се успокоите! Това вече е научно доказано от подробно изследване, публикувано в научното списание The Lancet. Екип от специалисти изследват 135, 000 души в 18 различни държави като идеята е да установят как точно влияят нискомаслената и нисковъглехидратната диета и има ли смисъл от тях.

Резултатите са потресаващи! Всъщност нискомаслената диета води до повече проблеми със здравето, отколкото можем да предположим. Тя е свързана с увеличаване на риска от проблеми със сърцето и сърдечен удар, докато нисковъглехидратната диета всъщност намалява този риск.

Тялото ни има нужда от мазнини, за да е здраво

Мазнините са изключително важни, за да може тялото ни да функционира по-най-добрия начин. Те участват във важни процеси в организма като изграждане на мембраните на нашите клеки, както и защитните обвивки на нервите. Също така мазнините имат активно участие в правилното функциониране на мускулите и съсирването на кръвта.

Благодарение на мазнините ние усвояваваме много важни витамини и минерали от храната. Но какво се случва, когато спрем да консумираме мазнини? Започваме да наблягаме на въглехидрати и захари, защото тялото отчаяно иска да конпенсира загубите си. Но ефектът е обратен – качване на килограми и затлъстяване.

Кажете „Да!” на правилните мазнини

Несъмнен факт е, че едни мазнини са по-добри от други. Всички изкуствени мазнини като транс-мазнините нямат място в нашата диета за здраве. Но за щастие имаме богат избор от здравословни варианти на мазнини. Животинските мазнини трябва да консумираме умерено, а т.н. „добри” мазнини можем да консумираме без капка угризения. Можем да си ги набавим от авокадо, ядки, сьомга, кокосово малсо, зехтин, маслини, ленено семе и много други. Но най-важното, не отричайте мазнините от диетата си. Те ни помагат да сме по-здрави!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
7 мита за храната, която ядем!

7 мита за храната, която ядем!

06 Юни 2018

Мит № 1: Биохраните са по-полезни от другите Биологичното земеделие е например много полезно за почвата. Но за съжаление, биохраните не са по-полезн...

Храна за ума!

Храна за ума!

17 Април 2018

Комбинацията от бадеми и розмарин ще сътвори вкусно чудо за мозъка и паметта ви, особено ако сте от хората, к...

Яйцата и защо са нужни в ежедневното хранене!

Яйцата и защо са нужни в ежедневното хранене!

03 Април 2018

Ако всяка сутрин консумирате яйца за закуска, ще донесете на организма си двойна полза. Първо, яйцата са един...

Кои са най - калоричните зеленчуци?

Кои са най - калоричните зеленчуци?

27 Февруари 2018

Учени от Харвард публикуваха резултатите от мащабно изследване, след приключването на което са съставили нега...