Най-важните неща за ZMA!

Добавена на 10 Март 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
1. Какво представлява ZMA?

ZMA е научно разработена анаболна минерална формула. Тя съдържа цинк монометионин аспартат, магнезий аспартат и витамин Б6. Проучванията са доказали, че ZMA може значително да увеличи анаболните нива на хормоните и мускулната сила при спортистите.

2. Какви са функциите на ZMA и има ли доказателства, че работи?

Има редица научни доказателства в подкрепа действието на ZMA. Цинкът и магнезият често се изчерпват от тялото. Изследванията показват, че допълнителният прием на 30 мг цинк и 450 мг магнезий на ден повишава нивото на тестостерон.Най-известното проучване е на д-р Лори Брила от Западен Университет на Вашингтон. Резултатите от него са публикувани в журнала Medicine and Science in Sports and Exercise през май 1999-та година. Обект на изследването са играчи по американски футбол от Националната Университетска Атлетическа Асоциация на САЩ (NCAA). То показва, че ZMA увеличава нивото на тестостерон и мускулната сила.

Д-р Брила докладва, че футболистите, които са употребявали продукта всяка нощ в продължение на 8 седмични здрави тренировки, имат 2.5 пъти по-голям прогрес в силата от тези, които не са го ползвали (11.6% увеличение на силата при едните и 4.6% при другите). Според Брила това се дължи на покачването на нивото на тестостерон с около 30% при онези, които са консумирали ZMA. Много други проучвания показват същите резултати, с което доказват приноса, който има този продукт за мъжкия организъм.

ZMA помага и за по-добрия сън. Продуктът трябва да бъде приеман около 30-60 минути преди лягане. Повечето хора забелязват, че с него сънят е по-дълбок. Не се учудвайте, ако започнете да сънувате доста интересни неща, докато приемате ZMA!

3. Кой има нужда от него и какви са симптомите на недостатъчност?

Всеки бодибилдър или спортист, който иска да получи допълнителна сила, която помага за ефективна и пълноценна тренировка, както и да изгради мускулна маса, трябва да консумира ZMA. Има много проучвания, доказващи, че повечето спортисти страдат от недостиг на цинк, магнезий и витамин B6.

Ефектът от изчерпването на цинка влияе върху мускулната функция. Изследванията показват, че мускулната издръжливост, или общо работния капацитет на човек, бързо спада с изчерпването на цинка, а степента на спада му се обуславя от намаляване на плазмената му концентрация.4. Какво количество трябва да приемаме? Има ли странични ефекти?

Правилната дозировка е много важна. Не може просто да вземете някакъв мултивитамин и да имате оптималните резултати.

Най-добрите ZMA продукти съдържат : 11 мг витамин Б6, 450 мг магнезий и 30 мг цинк. Продуктът е изцяло натурален и не са познати странични ефекти. Безопасен е и за мъже, и за жени.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...