МСМ - Спасението от ставни болки!

Добавена на 16 Декември 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Метилсулфонилметан е органично сярно съединение, което по-често се среща със съкращението МСМ/МSM.

МСМ е лесно разтворим във вода и киселинна среда, което означава, че не причинява стомашни проблеми и се усвоява лесно в тяло.

Множество научни изследвания са показали, че пациентите с костно-ставни проблеми имат с около една трета по-малко съдържание на сяра в хрущялните тъкани в сравнение със здравите хора.

Можете да срещнете метилсулфонилметан в повечето храни в природата, тъй като е органично вещество. В животинските храни сярата обикновено се съдържа в колагена и кератина. Най-богатите източници на сяра са храните, богати на колаген. Добър източник на МСМ е супа от кости и хрущяли. МСМ се съдържа и в прясното мляко. Млякото е най-богатият източник на сяра изобщо. Доста интересно е да се отбележи, че кафето ,виното и бирата също съдържат големи количества сяра. МСМ се съдържа в почти всички зеленчуци.Лошото на органичната сяра е, че се превръща лесно в газ. При термична обработка или пастьоризация на храните концентрацията на МСМ спада (до 50%). Сярата се влияе и уврежда също от неестествените електромагнитни поле, такова се образува в микровълновите печки.
МСМ е мощен прекурсор и на антиоксиданта глутатион. МСМ подобрява функцията на глутатиона и регулира съотношението в тялото между редуциран и окислен глутатион.Няколко изследвания проследяват метаболизма на МСМ в тялото чрез използването на ЯМР. Установено е, че МСМ се усвоява в кръвта и пресича кръвно-мозъчната бариера, когато се приема орално.Най - търсената полза на МСМ е свързана с противовъзпалителните му качества при болки в ставите и най-вече при остеоартрит. Приемът на органична сяра понижава болката и подобрява движението на пациентите. В повечето случай МСМ се използва едновременно в комбинация с глюкозамин и хондроитин. При тази комбинация резултатите показват драстично подобряване на пациентите при остеоартрит на коляното.

МСМ , според направените тестове се счита за беозпасно вещество дори и във високи дози. Неговата токсичност е ниска и опасните дози започват от 2 г/кг телесно тегло, което за един 90-килограм мъж означава дневен прием от 180 грама вещество.

Дневната препоръчителна доза варира между 1500 и 10000 мг на ден, като се препоръчва приемът да е разделен на 2-3 пъти, за да се избегне дразнене на стомашно-чревния тракт

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
К2 (МК-7) витаминът, от който се нуждаете!

К2 (МК-7) витаминът, от който се нуждаете!

17 Август 2018

Калцият заздравява костите и намалява риска от остеопороза – тази теория бе лансирана в продължение на години. Тогава защо в скандинавските държави, ...

Спирулина – изворът на живота!

Спирулина – изворът на живота!

14 Август 2018

Спирулината е позната още по времето на древните маи и ацтеки, които са укрепвали и подмладявали организма си...

Какво е Бакопа мониери ?

Какво е Бакопа мониери ?

10 Август 2018

Бакопа е блатна билка, позната от векове в традиционната индийска медицина. Друго популярно нейно име е брахм...

FA ви дава възстановяване за всеки ден!

FA ви дава възстановяване за всеки ден!

02 Август 2018

FA Nutrition е повече от екстремна марка! Създадоха един от най - добрите продукти, които се борят за възстан...