МСМ - Спасението от ставни болки!

Добавена на 16 Декември 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Метилсулфонилметан е органично сярно съединение, което по-често се среща със съкращението МСМ/МSM.

МСМ е лесно разтворим във вода и киселинна среда, което означава, че не причинява стомашни проблеми и се усвоява лесно в тяло.

Множество научни изследвания са показали, че пациентите с костно-ставни проблеми имат с около една трета по-малко съдържание на сяра в хрущялните тъкани в сравнение със здравите хора.

Можете да срещнете метилсулфонилметан в повечето храни в природата, тъй като е органично вещество. В животинските храни сярата обикновено се съдържа в колагена и кератина. Най-богатите източници на сяра са храните, богати на колаген. Добър източник на МСМ е супа от кости и хрущяли. МСМ се съдържа и в прясното мляко. Млякото е най-богатият източник на сяра изобщо. Доста интересно е да се отбележи, че кафето ,виното и бирата също съдържат големи количества сяра. МСМ се съдържа в почти всички зеленчуци.Лошото на органичната сяра е, че се превръща лесно в газ. При термична обработка или пастьоризация на храните концентрацията на МСМ спада (до 50%). Сярата се влияе и уврежда също от неестествените електромагнитни поле, такова се образува в микровълновите печки.
МСМ е мощен прекурсор и на антиоксиданта глутатион. МСМ подобрява функцията на глутатиона и регулира съотношението в тялото между редуциран и окислен глутатион.Няколко изследвания проследяват метаболизма на МСМ в тялото чрез използването на ЯМР. Установено е, че МСМ се усвоява в кръвта и пресича кръвно-мозъчната бариера, когато се приема орално.Най - търсената полза на МСМ е свързана с противовъзпалителните му качества при болки в ставите и най-вече при остеоартрит. Приемът на органична сяра понижава болката и подобрява движението на пациентите. В повечето случай МСМ се използва едновременно в комбинация с глюкозамин и хондроитин. При тази комбинация резултатите показват драстично подобряване на пациентите при остеоартрит на коляното.

МСМ , според направените тестове се счита за беозпасно вещество дори и във високи дози. Неговата токсичност е ниска и опасните дози започват от 2 г/кг телесно тегло, което за един 90-килограм мъж означава дневен прием от 180 грама вещество.

Дневната препоръчителна доза варира между 1500 и 10000 мг на ден, като се препоръчва приемът да е разделен на 2-3 пъти, за да се избегне дразнене на стомашно-чревния тракт

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Cvetita Herbal отново с нов продукт!

Cvetita Herbal отново с нов продукт!

20 Март 2018

Л-карнитинът е най-ефективното вещество за изгаряне на мазнини. Той играе важна роля в метаболизма на мазнините, помага Ви да изгорите складирани...

Carbo Stop Pro Series!

Carbo Stop Pro Series!

20 Февруари 2018

Cvetita Herbal не случайно са лидери в натуралните добавки! Добрият билков продукт винаги е по – добър от хи...

К2 – витаминът, без който костите и сърцето не могат!

К2 – витаминът, без който костите и сърцето не могат!

13 Февруари 2018

Калцият заздравява костите и намалява риска от остеопороза – тази теория бе лансирана в продължение на години...

Хипер растеж с Hyper AminoBolic!

Хипер растеж с Hyper AminoBolic!

07 Февруари 2018

Ако искате нещо различно, което ще ви възстановява бързо и същевременно ще кара мускулът да работи на свръхчо...