МСМ - Спасението от ставни болки!

Добавена на 16 Декември 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими

Метилсулфонилметан е органично сярно съединение, което по-често се среща със съкращението МСМ/МSM.

МСМ е лесно разтворим във вода и киселинна среда, което означава, че не причинява стомашни проблеми и се усвоява лесно в тяло.

Множество научни изследвания са показали, че пациентите с костно-ставни проблеми имат с около една трета по-малко съдържание на сяра в хрущялните тъкани в сравнение със здравите хора.

Можете да срещнете метилсулфонилметан в повечето храни в природата, тъй като е органично вещество. В животинските храни сярата обикновено се съдържа в колагена и кератина. Най-богатите източници на сяра са храните, богати на колаген. Добър източник на МСМ е супа от кости и хрущяли. МСМ се съдържа и в прясното мляко. Млякото е най-богатият източник на сяра изобщо. Доста интересно е да се отбележи, че кафето ,виното и бирата също съдържат големи количества сяра. МСМ се съдържа в почти всички зеленчуци.Лошото на органичната сяра е, че се превръща лесно в газ. При термична обработка или пастьоризация на храните концентрацията на МСМ спада (до 50%). Сярата се влияе и уврежда също от неестествените електромагнитни поле, такова се образува в микровълновите печки.
МСМ е мощен прекурсор и на антиоксиданта глутатион. МСМ подобрява функцията на глутатиона и регулира съотношението в тялото между редуциран и окислен глутатион.Няколко изследвания проследяват метаболизма на МСМ в тялото чрез използването на ЯМР. Установено е, че МСМ се усвоява в кръвта и пресича кръвно-мозъчната бариера, когато се приема орално.Най - търсената полза на МСМ е свързана с противовъзпалителните му качества при болки в ставите и най-вече при остеоартрит. Приемът на органична сяра понижава болката и подобрява движението на пациентите. В повечето случай МСМ се използва едновременно в комбинация с глюкозамин и хондроитин. При тази комбинация резултатите показват драстично подобряване на пациентите при остеоартрит на коляното.

МСМ , според направените тестове се счита за беозпасно вещество дори и във високи дози. Неговата токсичност е ниска и опасните дози започват от 2 г/кг телесно тегло, което за един 90-килограм мъж означава дневен прием от 180 грама вещество.

Дневната препоръчителна доза варира между 1500 и 10000 мг на ден, като се препоръчва приемът да е разделен на 2-3 пъти, за да се избегне дразнене на стомашно-чревния тракт

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
BLACK FIRE се завърна!

BLACK FIRE се завърна!

22 Юни 2018

След дълги месеци на липса, black fire отново е тук,в нова и модерна опаковка! Освен опаковките по 60 и 120 капсули, фирмата Pure Nutrition пуска и ...

НОВО - Масло от шам-фъстък

НОВО - Масло от шам-фъстък

21 Юни 2018

Fitness1.bg иска да ви представи един иновативен, свръх полезен продукт от марката OSTROVIT! Хранителните сп...

Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

Dorian Yates - суплементи от ново поколение!

19 Юни 2018

Fitness1 има удоволствието да ви предложи още една марка на световно равнище! Dorian Yates ! Дориан Андрю М...

Царят на бърнарите - OxyELITE Pro /OLD Version/

Царят на бърнарите - OxyELITE Pro /OLD Version/

31 Май 2018

Знаете ли, че точно този продукт е най - продаваният и най - силният бърнар създаван някога? Преди да ви каж...