Митове за тренировките при жените!

Добавена на 24 Февруари 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
В тази статия ще споделим с тях 5 популярни митове за тренировката и храненето, както и истината за всеки един.

Мит 1 : Вдигането на тежести ще ви направи мускулести като мъж!

Всички сме чували това от много жени. Дами, не е така- вдигането на тежести няма да развие мъжка мускулатура при вас. Кратък урок по анатомия:И мъжете, и жените имат хормони в организма. Тези хормони са тестостерон, естроген, прогестерон и DHEA. За тези от вас, които не са наясно, мъжете и жените притежават всички тях, но при мъжете нивата на тестостерон и DHEA са много по-високи, докато при жените количеството естроген и прогестерон е многократно по-голямо.

Тестостеронът е много мощен хормон. Той е може би основният фактор, който позволява на мъжете да изграждат типичната си мускулатура. Има ли жени на този свят, които вдигат тежести и приличат на мъже? Да. Защо? Те приемат тестостерон или друг андроген, за да постигнат това. Необходимо ли е такова суплементиране за средностатистическата жена, която иска да влезе във форма и да постигне секси тяло? НЕ!

Мит 2 : Обилното хапване ще ви направи дебели!

Хапването на много торта, бонбони и сладки определено ще ви направи дебели. Подобен ефект може да имат и пилето, спагетите, бананите, каквото се сетите. Няма определен тип храна, която да бъде обвинявана за нежеланите мазнини в тялото. Трябва да разберете, че всичко, което поглъщате, съдържа калории. Ако преяждате с каквото и да било, ненужното количество ще бъде складирано като мазнини.

Когато бодибилдър, фитнес модел, професионален спортист или персонален треньор казват, че се хранят често през деня, те не смятат, че е „прекалено много”. Храненето с малки порции по 6-7 пъти на ден ще подобри метаболизма ви така, че тялото ви постоянно ще изгаря калории, а в същото време ще консумирате всичко нужно, за да поддържате добри телесни функции, да изграждате и поддържате мускулите си.

Мит 3 : Въглехидратите са врагът!

Опитвайте се да стоите настрани от всички безумни диети, които ви се предлагат от списания и телевизия. Повечето са вредни за организма ви.

Няма таен трик или магическо хапче. Намаляването на въглехидратите и храненето само с пържоли няма да ви помогне да получите перфектно дупе и бедра. Съжаляваме, но това е истината. Най-строгите диети, изключващи изцяло въглехидратите, са подходящи само хората с изключително наднормено тегло, които трябва да го свалят по здравословни причини. Те не са благоприятни са оформянето на тялото.

Въглехидратите, мазнините и белтъчините са необходими за всяка хранителна програма. Те са задължителни за поддържането на всички функции на организма.Мит 4 : Тренировките превръщат мазнините в мускул!

Не, тренировката не превръща мазнините в мускули. Също така не може да превърнете ябълките в портокали чрез жонглиране. Мускулите и мазнините са две напълно различни неща. Мазнините се образуват от триглицеридите, а мускулите от аминокиселини. Как едните могат да се преобразуват в другите?

Истината е, че изграждането на мускулите от своя страна ще ви помогне да горите мазнините. Колкото повече мускули развивате, толкова повече калории ще изразходвате дори когато почивате.

Мит 5 : Пиенето на много вода ще ви издуе!

Всъщност е точно обратното. Малкото вода може да ви издуе. Жените са особено уязвими в това отношение. Ако не приемате достатъчно дневно количество вода, тялото ви ще задържа всичката течност, която има в мускулите, за да поддържа необходимото хидратиране за метаболизма и другите процеси, които протичат в организма.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...