Митове, легенди и бързи диети!

Добавена на 13 Септември 2017 | Категория: Хранене | Добави в любими

Краткосрочните тежки диети са индивидуални хранителни навици, които предизвикват загуба на тегло в близък план. Те наистина не работят в дългосрочен период, т.е. не водят до дългосрочно и стабилно намаляване на мазнините. При краткосрочните строги диети липсва енергия, подходящ протеин, достатъчно витамини и минерали, които са от съществено значение за мускулния растеж.

Ще ви поднесем разочароваща новина, но тези краткосрочни диети не работят! Знаем, че искате да отслабнете за кратко време, но те няма да ви помогнат. Може би ще свалите няколко килограма за рекордно малко време, но набързо ще ги възвърнете след края на диетата. Краткосрочните диети са просто едни митове, които въобще не са полезни. Те дават подвеждаща информация и въобще не помагат.

Най-добрият начин да отслабнете е да правите редовни кардио упражнения, да посещавате редовно фитнеса, за да тренирате силово, и да спазвате здравословен хранителен режим, който отговаря на вашия метаболизъм. Поставете си цели в дългосрочен план. По този начин е по-малко вероятно да попаднете в капана на краткосрочните строги диети.

Лесно може да определите, че дадена диета е фалшива, ако ви обещава сваляне на 10 килограма за 14 дни и изкарване на коремните „плочки” за това време. Тези резултати са невъзможни. Такива диети съществуват, за да заблуждават хората и да им цедят парите. Повечето краткосрочни строги режими водят до намаляване на теглото, но с тях ще загубите и много мускулна маса. Това ще доведе до забавяне на метаболизма в последствие, а от там по-лесно натрупване на мазнини.

Здравословното отслабване отнема време. Може би след месец в залата няма да сте свалили толкова, колкото сте искали, но това не означава, че не работите правилно и не топите мазнините. Просто трябва да продължите усилено и след време ще видите резултат, който ще ви удовлетвори напълно и ще е дълготраен.

Никога не се подвеждайте по тежките краткосрочни диети, независимо колко сте отчаяни. Те звучат добре като идея, но... дори твърде добре, за да са истина.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
Как да консумираме правилно плодове?

Как да консумираме правилно плодове?

25 Юли 2018

Въпреки че здравословното хранене напоследък е много популярно, трябва да се внимава. Така например храни и напитки, които се рекламират за полезни, ...

Кажете СТОП на стареене с Витамин Е

Кажете СТОП на стареене с Витамин Е

24 Юли 2018

Експертите са единодушни, че витамин Е забавя процесите на стареене благодарение на това, че защитава клеткит...

7 мита за храната, която ядем!

7 мита за храната, която ядем!

06 Юни 2018

Мит № 1: Биохраните са по-полезни от другите Биологичното земеделие е например много полезно за почвата. Но ...

Храна за ума!

Храна за ума!

17 Април 2018

Комбинацията от бадеми и розмарин ще сътвори вкусно чудо за мозъка и паметта ви, особено ако сте от хората, к...