Медена диета!?!?

Добавена на 27 Април 2018 | Категория: Диети | Добави в любими

Ако ви кажем, че можете да се преборите с излишните килограми, докато хапвате по лъжица мед преди сън, как ще се почувствате? Навярно повече от чудесно! Вкусната медна диета е много проста. Освен това води до метаболитни промени – от една страна, ви помага да се преборите с желанието за сладки изкушения по време на диета, и от друга – изгаряте повече мазнини по време на сън.

С този меден режим имате реален шанс да се лишавате от малко повече от килограм само за седмица, при това без да броите калории. Той е дело на експерта по хранене Майк Макинс, който след години изследвания открива, че уникалната комбинация от естествени захари в меда го превръща в почти идеална храна за диетичното меню.

„Стоп” на захарта

Всичко, което трябва да направите, е – да замените захарта, която обикновено приемате, с мед. А вечер преди лягане – да консумирате по една лъжица мед. По този начин ще затворите почти напълно онези механизми в мозъка си, които ви карат да приемате сладки храни и напитки. Именно „гладният мозък” е причината да изпитваме непреодолимо желание за консумация на сладки храни. Гладният мозък е стресиран мозък. Той ще изпраща коктейли от химически съобщения, за да си набави още захар от всеки възможен източник. С метода с меда наруши изцяло този омагьосан кръг!

Чай с мед преди лягане

Топъл чай намалява нивата на стрес. Освен това помага за по-здрав сън, докато организмът ви изгаря мазнини.

Интересен факт е, че много диетолози поставят меда в същата категория, в която попада и бялата захар.
Да, медът е богат на фруктоза и захароза, и може да се очаква да действа по същия начин на тялото – повишавайки нивата на кръвна захар. Но всъщност се случва точно обратното. Медът е създаден от растителен нектар, извлечен от пчели. Той е един вид „естествен завод”, който частично преработва захарта, променя структурата й, с което повлиява на метаболизма.

Преди време пък, специалисти от Дубай доказаха, че само с лъжица мед можем да намалим нивата на кръвната си захар, какъвто обратен ефект постига лъжицата бяла захар.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Диети
Руска диета !

Руска диета !

13 Юни 2018

Според класация на Forbes руският диетолог Алексей Коловков е един от най-популярните в Москва в този бранш. Самият той допреди 10 години страда от н...

Как да свалим 5 кг ?

Как да свалим 5 кг ?

08 Юни 2018

Приветстваме лятото със свежи предложения за експресно вталяване. Тази диета е подходяща не само за хората, с...

Кето диета!

Кето диета!

01 Юни 2018

Може би се чудите дали кето диетата е добра за вас, тъй като през последната година тя стана много популярна ...

Трябва ли ти диуретик?

Трябва ли ти диуретик?

30 Май 2018

Мислите си, че може би страдате от задържане на течности, но не знаете какви точно са симптомите му? Задържа...