Малко полезна информация за холестерола.

Добавена на 13 Април 2017 | Категория: Статии | Добави в любими

Холестеролът се среща в животинските мазнини, мозъка, нервните тъкани, месото и яйцата, той функционира в тялото като мембрана и като предшественик на стероидните хормони и жлъчните киселини: високите му нива в кръвта се свързват с атеросклерозата и жлъчните камъни.”

Без холестерол тялото не може да произвежда полови хормони, надбъбречни хормони и витамин Д. Излишното количество холестерол се натрупва в черния дроб под формата на жлъчни киселини, които обикновено се изхвърлят с изпражненията.

Някои експерти вярват, че високите нива на холестерол имат много малко общо с хранителния режим. Съществува връзка между количеството холестерол в кръвта и честотата на коронарна болест на сърцето. Трябва да се прави разлика между общото ниво на холестерола в кръвта и частта на холестерола в кръвта, която се пренася от HDL (липопротеините с висока плътност).

Преди да започнете строга програма за намаляване на нивото холестерол в кръвта, проверете съотношението на общото количество холестерол към това, което се пренася от HDL. Това съотношение може да бъде определено от всеки прост кръвен тест. Винаги си правете тестове, когато чувствате, че нещо не е наред. Тялото е фантастичен механизъм и трябва да го поддържате здраво, а за това ви трябва точна информация за него.Едно от най-важните неща за вас трябва да бъде качественото хранене. В добавка към консумирането на сурови плодове и зеленчуци, или пиенето на чиста вода, се опитайте намерите добър доставчик на хранителни вещества. Преди години работата на д-р Линус Паулинг показа ползата от витамин Ц при премахването на вредната артериална плака.

Ако си купите витамин C от близката аптека, вероятно няма да получите всичките ползи, за които говори д-р Паулинг. Защо е така?

Защото хранителните вещества трябва да бъдат в подходяща електрическа матрица.В противен случай те не са достатъчно функционални в човешкото тяло. Например, витамин C се продава по цял свят, но като синтетична добавка, обикновено в таблетка за дъвчене.

За съжаление, изолираният витамин Ц не е в подходяща електрическа матрица, а това го прави безполезен за човешкия организъм, каквито са да речем дървените стърготини... Витамин Ц трябва да се комбинира с микроелементи, биофлавоноиди и електролити. Само по този начин може да използват всичките полезни свойства на витамин Ц.От половин век се знае, че витамин Ц намалява нивото на холестерол. Това не е новина. Причината, заради която повече от нас имат високо ниво на холестерол, което значи много плака в кръвта, вените и артериите, е, че черният дроб произвежда холестерол с ниска плътност (LDL), а след това го изпраща да закърпи артериите, за да не умрем от вътрешен кръвоизлив. Тези ниски нива на плътност на холестерола се натрупват през годините и образуват плака. В крайна сметка тя запушва артериите и причинява инсулт.

Когато започнете да консумирате витамин Ц в правилната електрическа матрица, вие повишавате способността на организма си да изгражда колаген. Тъй като колагенът преструктурира артериите и вените, плаката се отделя от стените на артериите. Първоначално нивото на холестерол се повишава, но след това започва да се понижава. Натрупването на плака започва да намалява. Вашият черен дроб спира да произвежда LDL, защото имате колаген, който произвежда тъкан.Добавянето на висококачествени ензими на растителна основа към хранителната ви програма помага на организма ви да усвоява плаката, да я разгражда в кръвта и да я доставя в черния дроб, което я елеминира от тялото.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Кога е най - удачно да тренираме?

Кога е най - удачно да тренираме?

19 Април 2018

Кое време в денонощието се смята за оптимално за провеждане на една тренировка? Активността на човешкия организъм в течение на денонощието търпи изве...

На пътеката или навън?

На пътеката или навън?

15 Април 2018

Има някои научни доказателства за това, че бягането навън изгаря повече калории от това на закрито. Все пак им...

Перфектна комбинация!

Перфектна комбинация!

14 Април 2018

BCAA - Аминокиселини разклонена верига Най - вероятно знаете, че аминокиселините с разклонена верига (BCAA)- ...

Джим Стопани за хранителните добавки!

Джим Стопани за хранителните добавки!

12 Април 2018

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавк...