Малко хапче, много сила, кое е то?

Добавена на 05 Септември 2018 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими


Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Както сами виждате е имало достатъчно време за да се проучат действията му. Без съмнение, всеки един, който иска да отслабва или практикува спорт, свързан с продължително във времето натоварване, като бойни спортове или футбол, трябва да се замисли за този невероятен продукт!

Та, какво е синефринът?

Синефринът (Synephrine) се съдържа в плодовете на много цитрусови растения. Употребява се най-вече като вещество, подпомагащо изгарянето на мазнини, класифицирано като термогеник и адаптоген.
Най – голям отзвук получава, когато в международен план Ефедринът (прекурсор на амфетамини) получава допинг статут, а продажбите му се регулират с рецепти.

В началото запознатите твърдят, че синефринът има същите ефекти като на ефедрина, но без неговите странични (нежелани) ефекти. Това, не е съвсем така – синефринът има далеч по-слабо рецепторно въздействие, а и което е по-важното, от него не е възможно да се произвеждат амфетамини!Повечето свойства на синефрина са свързани с неговата функция на агонист (стимулатор) на адренорецепторите, с предпочитане на алфа-1 рецептора пред алфа-2, като за активирането им са нужни сравнително високи дози. Синефринът въздейства и върху бета-рецепторите, но значително по-слабо. Адренорецепторите се свързват със стимулирането на симпатиковата нервна система, която мобилизира енергията на тялото. Алфа-1 рецепторът е отговорен за съкращенията на мускулите, вазоконстрикцията, глюкогенезата от черния дроб и мастните тъкани, както и стимулиране на потенето. В резултат на въздействието си върху адреногенните рецептори, тялото укорява базовия си метаболизъм. Енергията се насочва към мускулите и нервната система, сетивата се изострят, леко се потиска болката и възможностите на тялото да извършва работа/харчи енергия нарастат. Повече за този тип механизъм на въздействие разгледайте в статиите за термогеници и адаптогени.

С няколко думи, това е един перфектен термогенен продукт, който ще те накра да гориш мазнини и да имаш необуздана енергия!

След орален прием на синефрин ефектът настъпва в рамките на 1-2 часа, а полуживотът на веществото е около 2 часа. Установено е също, че приемът на 150 мг синефрин увеличава драстично нивата на октопамин в урината, които надхвърлят позволените в допинг контрола. Нивата на октопамин в урината остават високи до 24 часа след приема на синефрин.Къде се среща синефринът около нас?

Активното вещество синефрин се извлича като екстракт от плодовете на редица цитрусови плодове.
Най – висок процент активно вещество се съдържа в горчив портокал, познат на български като бергамот.Съдържанието на синефрин и подобните му алкалоиди варира в различните цитрусови плодове от 55 до 160 мг/л сок.

Действието на синферина се изразява в следните насоки:

➡ потискане на апетита
➡ изгаряне на мазнини
➡ увеличени енергийни нива
➡ забързване на метаболизъм
➡ потискане на болката
➡ приемът му увеличава термичния ефект на храната (успореден прием)
➡ термогенеза – подобрено затопляне на тялото

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
Малко хапче, много сила, кое е то?

Малко хапче, много сила, кое е то?

05 Септември 2018

Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Както сами виждате е имало достатъчно врем...

Бъдете в перфектна форма с LevroLean!

Бъдете в перфектна форма с LevroLean!

04 Септември 2018

Бърнарите са един от най - важните продукти в периода на топене на мазнините! Този продукт ще ви осигори най...

Xtreme Napalm HARDCORE!

Xtreme Napalm HARDCORE!

01 Септември 2018

Внимание, доволните клиенти от xtreme napalm са много, за да ги зарадва FA NUTRITION направи най - добрия си ...

Не се подвеждайте по бързите диети!

Не се подвеждайте по бързите диети!

30 Август 2018

Краткосрочните тежки диети са индивидуални хранителни навици, които предизвикват загуба на тегло в близък пла...