Малко хапче, което освобождава огромна енергия!

Добавена на 13 Септември 2016 | Категория: Хранителни добавки | Добави в любими


Синефринът, като хранителна добавка е познат от близо десетилетие, а за науката той е познат от 1944 год. Както сами виждате е имало достатъчно време за да се проучат действията му. Без съмнение, всеки един, който иска да отслабва или практикува спорт, свързан с продължително във времето натоварване, като бойни спортове или футбол, трябва да се замисли за този невероятен продукт!

Та, какво е синефринът?

Синефринът (Synephrine) се съдържа в плодовете на много цитрусови растения. Употребява се най-вече като вещество, подпомагащо изгарянето на мазнини, класифицирано като термогеник и адаптоген.
Най – голям отзвук получава, когато в международен план Ефедринът (прекурсор на амфетамини) получава допинг статут, а продажбите му се регулират с рецепти.

В началото запознатите твърдят, че синефринът има същите ефекти като на ефедрина, но без неговите странични (нежелани) ефекти. Това, не е съвсем така – синефринът има далеч по-слабо рецепторно въздействие, а и което е по-важното, от него не е възможно да се произвеждат амфетамини!Повечето свойства на синефрина са свързани с неговата функция на агонист (стимулатор) на адренорецепторите, с предпочитане на алфа-1 рецептора пред алфа-2, като за активирането им са нужни сравнително високи дози. Синефринът въздейства и върху бета-рецепторите, но значително по-слабо. Адренорецепторите се свързват със стимулирането на симпатиковата нервна система, която мобилизира енергията на тялото. Алфа-1 рецепторът е отговорен за съкращенията на мускулите, вазоконстрикцията, глюкогенезата от черния дроб и мастните тъкани, както и стимулиране на потенето. В резултат на въздействието си върху адреногенните рецептори, тялото укорява базовия си метаболизъм. Енергията се насочва към мускулите и нервната система, сетивата се изострят, леко се потиска болката и възможностите на тялото да извършва работа/харчи енергия нарастат. Повече за този тип механизъм на въздействие разгледайте в статиите за термогеници и адаптогени.

С няколко думи, това е един перфектен термогенен продукт, който ще те накра да гориш мазнини и да имаш необуздана енергия!

След орален прием на синефрин ефектът настъпва в рамките на 1-2 часа, а полуживотът на веществото е около 2 часа. Установено е също, че приемът на 150 мг синефрин увеличава драстично нивата на октопамин в урината, които надхвърлят позволените в допинг контрола. Нивата на октопамин в урината остават високи до 24 часа след приема на синефрин.Къде се среща синефринът около нас?

Активното вещество синефрин се извлича като екстракт от плодовете на редица цитрусови плодове.
Най – висок процент активно вещество се съдържа в горчив портокал, познат на български като бергамот.Съдържанието на синефрин и подобните му алкалоиди варира в различните цитрусови плодове от 55 до 160 мг/л сок.

Действието на синферина се изразява в следните насоки:

➡ потискане на апетита
➡ изгаряне на мазнини
➡ увеличени енергийни нива
➡ забързване на метаболизъм
➡ потискане на болката
➡ приемът му увеличава термичния ефект на храната (успореден прием)
➡ термогенеза – подобрено затопляне на тялото

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранителни добавки
К2 (МК-7) витаминът, от който се нуждаете!

К2 (МК-7) витаминът, от който се нуждаете!

17 Август 2018

Калцият заздравява костите и намалява риска от остеопороза – тази теория бе лансирана в продължение на години. Тогава защо в скандинавските държави, ...

Спирулина – изворът на живота!

Спирулина – изворът на живота!

14 Август 2018

Спирулината е позната още по времето на древните маи и ацтеки, които са укрепвали и подмладявали организма си...

Какво е Бакопа мониери ?

Какво е Бакопа мониери ?

10 Август 2018

Бакопа е блатна билка, позната от векове в традиционната индийска медицина. Друго популярно нейно име е брахм...

FA ви дава възстановяване за всеки ден!

FA ви дава възстановяване за всеки ден!

02 Август 2018

FA Nutrition е повече от екстремна марка! Създадоха един от най - добрите продукти, които се борят за възстан...