Красивият и вкусен ананас!

Добавена на 15 Октомври 2016 | Категория: Статии | Добави в любими
С тази статия просто леко ще опресним познанията си за един много екзотичен плод, а именно АНАНАС!

Чудните му свойства са безброй, но на първо място е това, че ананасът има благотворно влияние в борбата с излишните килограми. Родината на този плод е Бразилия, но в наше време може да се намери във всяка част на света, без особени проблеми и това е много добра новина, тъй като този плод има много полезни свойства, освен вкусовите си качества.Той стимулира метаболизма и е изключително нискокалоричен – в 100 г. се съдържат едва 56 калории. Благодарение на това си качество ананасът набира все повече привърженици сред звездите, които го включват в ежедневното си меню и диети.

Положителните му свойства далеч не се изчерпват с това. Ананасът съдържа желязо, мед, цинк, йод, магнезий, манган и редица витамини, а около 85% от консистенцията му е вода. Консумацията на ананас предотвратява риска от сърдечно-съдови заболявания и анемия.

Ананасът стимулира имунната система и унищожава бактериите в устната кухина. Препоръчва се при проблеми с венците и парадонтоза. Веществото бромелаин, което се съдържа в ананаса, бори успешно астмата. Той също подпомага синтезирането на колаген, които се съдържа в кожата, костите и хрущялите. Натъркайте лицето си с резен ананас и ще забравите за проблемите с мазната кожа. Може би най-важното и полезно свойство на бромелаина, особено за атлетите е, че влияе много благоприятно на храносмилането и особено за усвояването на белтъчините.Освен това ананасът се препоръчва при гадене по време на пътуване. Най-добре е плодът да се консумира пресен, но и сушен има също толкова страхотен вкус. Внимавайте с консервираните ананаси, защото сиропът им съдържа много захар.

Не бива обаче да се прекалява, тъй като прекомерната употреба на ананас води до повишена киселинност в стомаха и може да причина гастрит или да обостри вече съществуващ. На бременните жени пък не се препоръчва въобще да ядат ананас. Той се използва в последните месеци от бременността, защото ускорява раждането.

За хората, които са заинтересовани от ефекта на ананаса върху храносмилателната система, предлагаме няколко добавки, които са с високо качество Бромелаин, за по-добро усвояване на приетите белтъчини!

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...