Колко важен е казеина!

Добавена на 26 Август 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Времето преди лягане не е единственият момент, в който казеина е изключително важен за мускулите!


Бодибилдърите знаят от доста години, че суроватъчният протеин е бързо усвоим и идеален за възстановяването след тренировка. Някои приемат хидролизиран суроватъчен протеин, който се абсорбира по – бързо от стандартния, тъй като е преминал през процес, при който дългите протеинови вериги се превръщат в къси фрагменти протеин. Спортистите знаят и че казеинът е бавно усвоим протеин, който е подходящ за през нощта, тъй като бавните темпове на снабдяване с аминокиселини предпазват мускулите по време на сън.Въпреки всичко това, последните изследвания показват, че добавянето на казеин в шейка след тренировка може да доведе до по – големи печалби в мускулна маса в сравнение със самостоятелния прием на суроватъчен протеин. А сега вече се среща и хидролизиран казеин, който се усвоява като хидрозилираната суроватка, така че сигурно се чудите дали това е по – добра опция от стандартния казеин като мицеларния или калциевия, за след тренировка. Отговорът? Зависи.

Проучванията

В клинично изследване, проведено от френски учени, 21 мъже и жени използват гейнер за качване от 700 калории, който съдържа голямо количество въглехидрати, мазнини и протеин. Една група получава шейк с хидролизиран казеин като протеинов източник, а друга със стандартен казеин (около 27 грама протеин във всяка). Резултатите показват, че групата, която използва стандартния казеин има по – високи нива на синтезна мускулен протеин, който води до растеж. По – голямата част от протеина при хидролизираната група не се използва за мускулно изграждащи функции.

Второ изследване, което измерва ефекта на хидролизирания и стандартния казеинов протеин, когато не се използват други източници на калории, показва съвсем различни резултати. Те установяват, че при самостоятелен прием, хидролизирания казеин се използва по – ефективно за мускулен растеж, отколкото стандартната форма.Дозировка

Изборът на подходящия вид казеин за след тренировъчния ви шейк зависи от целите ви. Ако желаете да контролирате въглехидратите и калориите, за да изградите мускула маса, докато сваляте излишните мазнини, тогава трябва да добавите хидролизиран казеинов протеин към суроватъчния ви шейк с максимум 20 грама въглехидрати и 0 мазнини.

От друга страна, ако качвате трудно и искате възможно най – много мускулна маса, добавете стандартен казеин като мицеларния или казеината към достатъчно голямо количество въглехидрати и мазнини. Може да се снабдите с бързи въглехидрати като декстроза и пълномаслено мляко, или да ползвате гейнъри.

Пълномасленото мляко съдържа голямо количество мазнини и съотношение 80/20 на казеина към суроватката като естествени източници на протеин.Въпреки че бодибилдърите знаят, че трябва да стоят настрана от мазнини след тренировка, се оказва, че казеиновият протеин има синергична връзка с мазнините, което води до увеличен мускулен растеж.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Заместители на захарта! част 2

Заместители на захарта! част 2

18 Февруари 2018

Наистина е трудно на учените да сложат всички подсладители под един знаменател и да ги нарекат вредни или полезни, тъй като те са станали неизменна ча...

Заместители на захарта! част 1

Заместители на захарта! част 1

17 Февруари 2018

Днешно време хората масово разчитат на изкуствени овкусители, при спортуващите фитнес най-често се използват з...

Как да преборим апетита за лоша храна?

Как да преборим апетита за лоша храна?

11 Февруари 2018

Вероятно една от най-големите пречки по нашия път към перфектното тяло е нашата неспособност да елиминираме ап...

Важносста на ензими те и кой за какво служи! част 2

Важносста на ензими те и кой за какво служи! част 2

10 Февруари 2018

• Протеази (пепсин и трипсин) Rнзими, които разграждат белтъчините. Пепсинът разгражда белтъчините до по-прос...