Колко важен е казеина!

Добавена на 26 Август 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Времето преди лягане не е единственият момент, в който казеина е изключително важен за мускулите!


Бодибилдърите знаят от доста години, че суроватъчният протеин е бързо усвоим и идеален за възстановяването след тренировка. Някои приемат хидролизиран суроватъчен протеин, който се абсорбира по – бързо от стандартния, тъй като е преминал през процес, при който дългите протеинови вериги се превръщат в къси фрагменти протеин. Спортистите знаят и че казеинът е бавно усвоим протеин, който е подходящ за през нощта, тъй като бавните темпове на снабдяване с аминокиселини предпазват мускулите по време на сън.Въпреки всичко това, последните изследвания показват, че добавянето на казеин в шейка след тренировка може да доведе до по – големи печалби в мускулна маса в сравнение със самостоятелния прием на суроватъчен протеин. А сега вече се среща и хидролизиран казеин, който се усвоява като хидрозилираната суроватка, така че сигурно се чудите дали това е по – добра опция от стандартния казеин като мицеларния или калциевия, за след тренировка. Отговорът? Зависи.

Проучванията

В клинично изследване, проведено от френски учени, 21 мъже и жени използват гейнер за качване от 700 калории, който съдържа голямо количество въглехидрати, мазнини и протеин. Една група получава шейк с хидролизиран казеин като протеинов източник, а друга със стандартен казеин (около 27 грама протеин във всяка). Резултатите показват, че групата, която използва стандартния казеин има по – високи нива на синтезна мускулен протеин, който води до растеж. По – голямата част от протеина при хидролизираната група не се използва за мускулно изграждащи функции.

Второ изследване, което измерва ефекта на хидролизирания и стандартния казеинов протеин, когато не се използват други източници на калории, показва съвсем различни резултати. Те установяват, че при самостоятелен прием, хидролизирания казеин се използва по – ефективно за мускулен растеж, отколкото стандартната форма.Дозировка

Изборът на подходящия вид казеин за след тренировъчния ви шейк зависи от целите ви. Ако желаете да контролирате въглехидратите и калориите, за да изградите мускула маса, докато сваляте излишните мазнини, тогава трябва да добавите хидролизиран казеинов протеин към суроватъчния ви шейк с максимум 20 грама въглехидрати и 0 мазнини.

От друга страна, ако качвате трудно и искате възможно най – много мускулна маса, добавете стандартен казеин като мицеларния или казеината към достатъчно голямо количество въглехидрати и мазнини. Може да се снабдите с бързи въглехидрати като декстроза и пълномаслено мляко, или да ползвате гейнъри.

Пълномасленото мляко съдържа голямо количество мазнини и съотношение 80/20 на казеина към суроватката като естествени източници на протеин.Въпреки че бодибилдърите знаят, че трябва да стоят настрана от мазнини след тренировка, се оказва, че казеиновият протеин има синергична връзка с мазнините, което води до увеличен мускулен растеж.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Кога е най - удачно да тренираме?

Кога е най - удачно да тренираме?

19 Април 2018

Кое време в денонощието се смята за оптимално за провеждане на една тренировка? Активността на човешкия организъм в течение на денонощието търпи изве...

На пътеката или навън?

На пътеката или навън?

15 Април 2018

Има някои научни доказателства за това, че бягането навън изгаря повече калории от това на закрито. Все пак им...

Перфектна комбинация!

Перфектна комбинация!

14 Април 2018

BCAA - Аминокиселини разклонена верига Най - вероятно знаете, че аминокиселините с разклонена верига (BCAA)- ...

Джим Стопани за хранителните добавки!

Джим Стопани за хранителните добавки!

12 Април 2018

Можете ли да ми дадете някакви съвети за качване на мускулна маса при скромен бюджет. Какви хранителни добавк...