Фил Хиийт - Колко протеин приема Mr. Olympia ?

Добавена на 19 Септември 2016 | Категория: Хранене | Добави в любими


Дебатът относно колко грама протеин на ден и оптималните нужди на обикновения човек и силовите атлети от протеин и аминокиселини е много стар. Реалните нужди от белтъчини на ден, при спортистите са по-високи от тези на хора със заседнал начин на живот.

Сегашната препоръчителната дневна доза (RDA) за протеин се основава предимно на данни, получени от индивиди, чиито начин на живот е по същество заседнал.Тези препоръчителни количества протеин са оскъдни и могат да бъдат достатъчни, за да се предотврати дефицит на протеини, но проучванията показват, че това количество далеч не е достатъчно, за да се осигури оптимално здраве и телесния състав към който всеки спортист и атлет се стреми.Оказва се, че въпроса, колко грама протеин на ден, е наистина сериозен и за всеки един индивид зависи от много фактори ... включително нива на активност, възраст, мускулна маса, физика, цели и текущото състояние на здравето.Така че ...колко белтъчини на ден е оптимално е въпрос, който зависи и от начина на живот и от фактори като програма за загуба на тегло и отслабване, или тренировки за изграждане и покачване на мускулна маса.Именно многото фактори от които зависи това колко протеин да приемаме на ден, водят и до чести спекулации и доста различни цифри.

В действителност формулата на Фил за приема на протеин малко се разминава със златното правило, предписващо на културистите да консумират по 2.2 грама протеин на килограм телесно тегло.- Не мисля, че това е достатъчно – казва той. – По мое мнение това е достатъчно само, за да запази вашите мускули. През годините съм забелязал, че културистите приемат повече протеин, отколкото повечето експерти по хранене казват, че е достатъчно. Ако прегледате менюто на топ-културистите професионалисти или аматьори, ще откриете, че ние ядем повече.

Колко протеин може в действителност организмът да използва?

Аз казвам на здраво трениращите начинаещи, искащи да покачат размери да консумират по 3.3 грама протеин на килограм тегло.


С други думи атлет с тегло 82 кг трябва да приема близо 270 грама протеин дневно, разделен на 6-7 хранения. Колкото повече натоварвате мускулите и колкото по-често тренирате, от толкова повече протеин се нуждаете. Трениращият здраво, искащ да покачи мускулната маса, се нуждае от повече протеин отколкото от този, опитващ се да свали няколко килограма, като същевременно запази мускулната си маса.Не съм против да се консумира дори повече от това количество протеин, например 4.4 грама на килограм телесно тегло. Знам, че звучи малко странно, но аз съм използвал лакмусови хартийки, за да измеря протеина в урината си и до сега резултатите ми са нормални. Щом не изхвърлям протеин с урината, това означава, че усвоявам този протеин, моите мускули го вкарват в работа. Така ставам по-голям. Внимавайте, тъй като всички излишни калории (от протеин или въглехидрати), консумирани от вас извън енергичните ви нужди, ще бъдат натрупани като излишни мазнини.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
Помощ - липса на Б-12

Помощ - липса на Б-12

17 Януари 2018

Като остаряваме, способността на тялото ни да абсорбира витамин В12 се забавя. Витамин В12 е отговорен за производството на червените кръвни телца и ...

Какво ще стане с нас ако спрем захарта?

Какво ще стане с нас ако спрем захарта?

15 Декември 2017

Какво ще се случи с организма, ако човек престане да яде захар. Медиците обобщиха няколко основни момента: ...

Не се ограничавайте от мазнините!

Не се ограничавайте от мазнините!

07 Декември 2017

Можете да се успокоите! Това вече е научно доказано от подробно изследване, публикувано в научното списание T...

Как да преборим глада по време на диета?

Как да преборим глада по време на диета?

06 Декември 2017

Ето кои продукти е добре да включите в диетата си, за да не ви мъчи нечуван глад и това да не се отрази на ки...