Кокосово мляко - чудото на топлите страни!

Добавена на 19 Октомври 2016 | Категория: Хранене | Добави в любими


Една голяма част от хората имат лактозна непоносимост! Лактозата се съдържа в животинското мляко. Ако сте решили да изключите този тип продукти от менюто си или пък просто искате да обогатите своя хранителен режим с нещо полезно – то кокосовото мляко със сигурност ще ви заинтригува.

То е кремообразно, направено е от месестата част на зрели кокосови орехи и е чудесен източник на полезни вещества, необходими на вашия организъм. Кокосовото мляко е популярна напитка във Филипините, Карибския басейн и всяко друго кътче на планетата, където кокосовите палми са в изобилие

Този вид мляко се използва за готвене и в кухните на много държави като Тайланд, други страни от Южна и Югоизточна Азия, Западна Африка, Хавай и Западна Индия. Кокосовото мляко запазва приятния аромат на кокос и има леко сладникав вкус. Отличен избор за хората, които обичат вкуса на краве млякото, но не могат да го приемат!



Какви витамини и минерали ще намерим вътре?

Витамин С, Е и много от групата В – те се срещат в изобилие в кокосовото мляко. Витамините С и Е допринасят за подсилването на имунната система, а тези от групата В са отговорни за осигуряването на енергия за клетките. Освен това в тази напитка има още магнезий, калий, фосфор и желязо. Магнезият е отговорен за много биохимични функции в тялото, включително регулиране ритъма на сърцето и подпомагане функцията на нервните клетки. Калият поддържа тъканите на сърцето, бъбреците, мозъка и мускулите. Фосфорът прави зъбите и костите здрави, а желязото пренася кислорода в цялото тяло.

Антиоксиданти

Кокосовото мляко е източник на антиоксиданти, което предотвратява вредата от свободните радикали, свързани с развитието на много заболявания, включително рак, сърдечно-съдови заболявания, болестта на Алцхаймер и деменция. Антиоксидантите могат да помогнат за „поправката” на вече нанесени щети от свободните радикали, както и да забавят процеса на стареене. Комбинирайте кокосовото мляко в смути с други храни, богати на антиоксиданти, за да се радвате на добро здраве и по-силна имунна система.



Лауринова киселина

В кокосовото мляко се съдържа лауринова киселина – мастна киселина, която изобилства в кърмата и която, както вероятно предполагате, има много ползи за здравето на човека. Лауриновата киселина се слави със своите анти-гъбични и анти-вирусни свойства, предпазващи тялото от много бактерии и заболявания. Същата киселина може да намали холестерола и нивата на триглицеридите, което пък понижава риска от сърдечни заболявания и инсулт.



Кокосовото мляко подпомага и отслабването

Според някои от най-новите проучвания, ако човек не се храни с мазнини, това всъщност ще прибави още килограми към теглото му. Според експерти мазнините могат да ви помогнат да отслабнете, стига те да са от полезните. Мазнините в кокосовото мляко не само ще ви накарат да се чувствате сити по-дълго време (защото влияят на мозъчните ви рецептори, контролиращи апетита), но и ще подобрят вашия метаболизъм. Това от своя страна ще улесни загубата на тегло.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:





Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
Храна за ума!

Храна за ума!

17 Април 2018

Комбинацията от бадеми и розмарин ще сътвори вкусно чудо за мозъка и паметта ви, особено ако сте от хората, които боравят с много и разнородна информ...

Яйцата и защо са нужни в ежедневното хранене!

Яйцата и защо са нужни в ежедневното хранене!

03 Април 2018

Ако всяка сутрин консумирате яйца за закуска, ще донесете на организма си двойна полза. Първо, яйцата са един...

Кои са най - калоричните зеленчуци?

Кои са най - калоричните зеленчуци?

27 Февруари 2018

Учени от Харвард публикуваха резултатите от мащабно изследване, след приключването на което са съставили нега...

Пица за закуска?

Пица за закуска?

09 Февруари 2018

Не само, че не е вредна, но пицата може да бъде по-полезна дори от традиционната зърнена закуска с мляко. Тов...