Кокосово мляко - чудото на топлите страни!

Добавена на 19 Октомври 2016 | Категория: Хранене | Добави в любими


Една голяма част от хората имат лактозна непоносимост! Лактозата се съдържа в животинското мляко. Ако сте решили да изключите този тип продукти от менюто си или пък просто искате да обогатите своя хранителен режим с нещо полезно – то кокосовото мляко със сигурност ще ви заинтригува.

То е кремообразно, направено е от месестата част на зрели кокосови орехи и е чудесен източник на полезни вещества, необходими на вашия организъм. Кокосовото мляко е популярна напитка във Филипините, Карибския басейн и всяко друго кътче на планетата, където кокосовите палми са в изобилие

Този вид мляко се използва за готвене и в кухните на много държави като Тайланд, други страни от Южна и Югоизточна Азия, Западна Африка, Хавай и Западна Индия. Кокосовото мляко запазва приятния аромат на кокос и има леко сладникав вкус. Отличен избор за хората, които обичат вкуса на краве млякото, но не могат да го приемат!



Какви витамини и минерали ще намерим вътре?

Витамин С, Е и много от групата В – те се срещат в изобилие в кокосовото мляко. Витамините С и Е допринасят за подсилването на имунната система, а тези от групата В са отговорни за осигуряването на енергия за клетките. Освен това в тази напитка има още магнезий, калий, фосфор и желязо. Магнезият е отговорен за много биохимични функции в тялото, включително регулиране ритъма на сърцето и подпомагане функцията на нервните клетки. Калият поддържа тъканите на сърцето, бъбреците, мозъка и мускулите. Фосфорът прави зъбите и костите здрави, а желязото пренася кислорода в цялото тяло.

Антиоксиданти

Кокосовото мляко е източник на антиоксиданти, което предотвратява вредата от свободните радикали, свързани с развитието на много заболявания, включително рак, сърдечно-съдови заболявания, болестта на Алцхаймер и деменция. Антиоксидантите могат да помогнат за „поправката” на вече нанесени щети от свободните радикали, както и да забавят процеса на стареене. Комбинирайте кокосовото мляко в смути с други храни, богати на антиоксиданти, за да се радвате на добро здраве и по-силна имунна система.



Лауринова киселина

В кокосовото мляко се съдържа лауринова киселина – мастна киселина, която изобилства в кърмата и която, както вероятно предполагате, има много ползи за здравето на човека. Лауриновата киселина се слави със своите анти-гъбични и анти-вирусни свойства, предпазващи тялото от много бактерии и заболявания. Същата киселина може да намали холестерола и нивата на триглицеридите, което пък понижава риска от сърдечни заболявания и инсулт.



Кокосовото мляко подпомага и отслабването

Според някои от най-новите проучвания, ако човек не се храни с мазнини, това всъщност ще прибави още килограми към теглото му. Според експерти мазнините могат да ви помогнат да отслабнете, стига те да са от полезните. Мазнините в кокосовото мляко не само ще ви накарат да се чувствате сити по-дълго време (защото влияят на мозъчните ви рецептори, контролиращи апетита), но и ще подобрят вашия метаболизъм. Това от своя страна ще улесни загубата на тегло.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:





Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Хранене
Помощ - липса на Б-12

Помощ - липса на Б-12

17 Януари 2018

Като остаряваме, способността на тялото ни да абсорбира витамин В12 се забавя. Витамин В12 е отговорен за производството на червените кръвни телца и ...

Какво ще стане с нас ако спрем захарта?

Какво ще стане с нас ако спрем захарта?

15 Декември 2017

Какво ще се случи с организма, ако човек престане да яде захар. Медиците обобщиха няколко основни момента: ...

Не се ограничавайте от мазнините!

Не се ограничавайте от мазнините!

07 Декември 2017

Можете да се успокоите! Това вече е научно доказано от подробно изследване, публикувано в научното списание T...

Как да преборим глада по време на диета?

Как да преборим глада по време на диета?

06 Декември 2017

Ето кои продукти е добре да включите в диетата си, за да не ви мъчи нечуван глад и това да не се отрази на ки...