Кои съставки в пред-тренировъчния продукт, за какво са! част 2

Добавена на 04 Март 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
НАПОМПВАЩИ

Ролята на напомпващите съставки е проста. Целта им е по-добра васкуларизация, разширяване на мускула, тоест навлизането на повече изграждащи вещества, от което следва повече растеж. Добрата визия в залата по време на тренировка е само приятен, допълнителен ефект.➡ Citrulline се използва от тялото, заедно с аргинина, за образуването на азотния оксид. Защо да взимаме цитрулин отделно? Голяма част от аргинина се използва директно от клетките на органите и не достига до мускулите, затова комибнацията им е страхотна.

➡ Arginine е амимонкиселина, която се използва за азотния оксид. Добре е да бъде в "матрична" форма, тоест в комбинация от няколко различни форми - AAKG, HCL.

➡ GPLC (Glycine propionyl-L-carnitine ) е специална, патентована форма на L-carnitine, която комбинира аминокиселината Glycine с Propionyl-L-carnitine. Целта е по-качествено достигане на карнитина до мускулната тъкан.

➡ Pycnogenol е флавоноид, извествен с антиоксидантните си свойства. Също така, изследванията показват, че позволява на повече Arginine да се преобразува в азотен оксид.

➡ Glycerol образува гръбнакът на триглицеридите, които са качествените, основните мазнини в нашата диета. Увеличава напомпването, тъй като привлича по-големи количества кръв и течности към мускулите. Спомага за хидратацията.

ФОКУС И КОНЦЕНТРАЦИЯ

Както във всеки един спорт, дисциплината е ключът към успеха. Фокусът, концентрацията, целеустремеността са абсолютно есенциални за прожедането на по-добри тренировки и посигане на целите ни в залата.

➡ Choline е есенциална състака, която може да подобри дейността на мозъка, тъй като е основен участник във формирането на някои невротрансмитери.

➡ DMAE (Dimethylaminoethanol) увеличава нивата на Choline в мозъка дори по-добре от самия Choline и също придава по-добрo настроение и фокус.

➡ Huperzine A e още една добре известна съставка, която спомага за концентрацията и целеустременноста по време на тренировка.

ФЕТБЪРНЪРИ

Дори горенето на мазнини да не е главната Ви цел, подобни съставки могат да помогнат в качването на по-чиста мускулна маса, като стимулират използването на мазнините за енергия. Също притежават и добри енергийни свойства.➡ Green Tea е включен в редица предтренировъчни продукти, тъй като е една от съставките с многобройни положителни действия върху човека. Освен, че е силен антиоксидант, той е мощен инструмент в горенето на мазнини, а също така притежава ободряващ и енергиен ефект.

➡ Synephrine e с подобна на епинефрина структура. Увеличава работоспособността на тялото, менталния фокус и стимулира изгарянето на мазнини. Може да се причисли към категория "Стимуланти".

➡ Yohimbine е добър помощник в залата. Има силни стимуланти свойства, което забързва метаболизма и стимулира използването на мазнините за енергия. Подобрява кръвооросяването и е силен афродизиак.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Каскара Саграда

Каскара Саграда

26 Май 2018

Магическата билка за прочистване на дебелото черво Каскара саграда - известна още като каскара, калифорнийски зърнастец и свещена кора- традиционно е...

Началото на ФИТНЕСА !

Началото на ФИТНЕСА !

22 Май 2018

Да започнем с един интересен и малко известен факт. Намирате ли нещо общо между камбаните и дъмбелите? Общо...

Фолиева киселина! част 2

Фолиева киселина! част 2

20 Май 2018

Витамините В6, В9 и В12 участват активно в метаболизма на аминокиселината метионин, а техният дефицит води до ...

Фолиева киселина! част 1

Фолиева киселина! част 1

19 Май 2018

Фолиевата киселина или т.нар. фолацин принадлежи към водноразтворимите витамини от групата В (по-точно В9) и е...