Кои съставки в пред-тренировъчния продукт, за какво са! част 1

Добавена на 03 Март 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Един страхотен предтренировъчен продукт може да отнесе тренировките Ви на съвсем друго ниво. Лошите, от друга страна, са излишно натоварване на организма и разбира се, излишни пари. Как да разграничим качествените от некачествените предтренировъчни продукти?

Предтренировъчните продукти представляват най-бързо развиващата се категория при хранителните добавки. Напълно разбираемо, имайки предвид колко важен е този един час преди тренировка, когато тялото има нужда от определени вещества, за да се представи възможно най-оптимално в тренировъчния процес. Знанието кои съставки са най-важни, може да ни предостави повече енергия, фокус, желание за тренировка, сила, напомпване, издръжливост и по този начин, да ни улесни в постигане на целите.СИЛА И ИЗДРЪЖЛИВОСТ

Прекалено много предтренировъчни продукти разчитат на високи дози стимуланти, вместо на съставки, които наистина достигат до мускула. Един хубав предтренировъчен продукт трябва задължително да има някои от доказаните съставки:

➡ Betaine, също познат като Trimethylglycine, е модифицирана аминокиселина, обикновено извличана от цвекло, която се е доказала като сигурен източник на сила.

➡ Beta-Alanine e аминокиселина, която помага на мускулите да си "сътрудничат" с по-голяма сила и в по-добър синхрон. Обикновено, бета-аланинът се усеща като приятно изтръпване, иглички по кожата, което не бива да ни притеснява.

➡ Creatine е може би най-популярната хранителна добавка, която от години се е доказала като абсолютно есенциална за активните спортисти. Единствената причина, че я слагаме на последно място е, че повечето хора го приемат отделно и в такъв случай не е задължителен в предтренировъчния продукт. В противен случай, непременно го търсете на етикета, тъй като силата и издръжливостта, които предлага, са незаменими.

ЕНЕРГИТИЦИ

Отделяме тази категория от стимулантите, тъй като тя представлява по-дълготрайна и качествена енергия. Търсете поне някои от следните съставки:

➡ Tyrosine е аминокиселина, която се е доказала като качествен източник на енергия, фокус и издръжливост. Без треперене или сърцебиене. Използва се от тялото в синтеза на някои важни невроотрансмитери като адреналин и допамин.➡ Taurine може да подобри работоспособността на мускулите. Един от ефектите му е стимулиране на изпомпването на кръв към мускулите. Увеличава обема на клетките, играе основна роля в усвояването на мазнините. Ободрява и засилва паметта.

➡ Rhodiola Rosea увеличава резистентността на тялото към различни стресови хормони и вещества. Помага в отделянето на тестостерон, растежен хормон и штитовидни хормони.

➡ Schisandra Chinensis се използва векове в китайската медицина. Спомага за работоспособността на мускулите и мозъка, редуцира нивата на кортизол.

➡ Vitamin B6, B12 са критични в образуването на енергията. Ако използвате мултивитамини, не е необходимо да ги търсите в предтренировъчните продукти.

СТИМУЛАНТИ

Повечето хора характеризират предтренировъчните продукти като добри или лоши според количеството стимуланти на централната нервна система. Това са съставките, които се усещат неминуемо и ги кара да се чувстват сякаш главата им ще експлоадира. Не бъдете от тях! Най-напред, бъдете сигурни, че приемате достатъчно вещества, които спомагат за мускулната работоспособност и по-качествена, дълготрайна енергия.

➡ Кофеинът не е просто най-популярната съставка на света и не само ще Ви вдигне с желание за тренировка след уморителен ден. Кофеинът също така предлага мускулна издръжливост, притъпяване на мускулната болка и възможност за достигане на по-висок праг на търпимост. Силни стимулантни качества.

➡ Yerba Mate e растение, което съдържа мощни алкалоиди. Те могат да Ви дадат енергия и ментален фокус.


BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

Как да получим мечтаната ММ (мускулна маса) ?

03 Август 2018

Три ключа за изграждане на мускулна маса от Арнолд Шварценегер 1. Покачването на чиста мускулна маса не е просто намерение, а по-скоро твърдо убежде...

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

Холестеролът, битката, която трябва да спечелите!

13 Юли 2018

Според последните проучвания, повече от половината от възрастното население в страната има завишени нива на х...

Пригответе се за тренировка!

Пригответе се за тренировка!

07 Юли 2018

Подготовката за добра тренировка трябва да започне много преди да изпиете предтренировъчните добавки и да стъп...

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

Тренирам и почивам, резултатът е гарантиран!

28 Юни 2018

Много хора, които се опитват да изградят чиста мускулна маса, може да се изкушат от идеята да прекарват цялот...