Кои съставки в пред-тренировъчния продукт, за какво са! част 1

Добавена на 03 Март 2018 | Категория: Статии | Добави в любими
Един страхотен предтренировъчен продукт може да отнесе тренировките Ви на съвсем друго ниво. Лошите, от друга страна, са излишно натоварване на организма и разбира се, излишни пари. Как да разграничим качествените от некачествените предтренировъчни продукти?

Предтренировъчните продукти представляват най-бързо развиващата се категория при хранителните добавки. Напълно разбираемо, имайки предвид колко важен е този един час преди тренировка, когато тялото има нужда от определени вещества, за да се представи възможно най-оптимално в тренировъчния процес. Знанието кои съставки са най-важни, може да ни предостави повече енергия, фокус, желание за тренировка, сила, напомпване, издръжливост и по този начин, да ни улесни в постигане на целите.



СИЛА И ИЗДРЪЖЛИВОСТ

Прекалено много предтренировъчни продукти разчитат на високи дози стимуланти, вместо на съставки, които наистина достигат до мускула. Един хубав предтренировъчен продукт трябва задължително да има някои от доказаните съставки:

➡ Betaine, също познат като Trimethylglycine, е модифицирана аминокиселина, обикновено извличана от цвекло, която се е доказала като сигурен източник на сила.

➡ Beta-Alanine e аминокиселина, която помага на мускулите да си "сътрудничат" с по-голяма сила и в по-добър синхрон. Обикновено, бета-аланинът се усеща като приятно изтръпване, иглички по кожата, което не бива да ни притеснява.

➡ Creatine е може би най-популярната хранителна добавка, която от години се е доказала като абсолютно есенциална за активните спортисти. Единствената причина, че я слагаме на последно място е, че повечето хора го приемат отделно и в такъв случай не е задължителен в предтренировъчния продукт. В противен случай, непременно го търсете на етикета, тъй като силата и издръжливостта, които предлага, са незаменими.

ЕНЕРГИТИЦИ

Отделяме тази категория от стимулантите, тъй като тя представлява по-дълготрайна и качествена енергия. Търсете поне някои от следните съставки:

➡ Tyrosine е аминокиселина, която се е доказала като качествен източник на енергия, фокус и издръжливост. Без треперене или сърцебиене. Използва се от тялото в синтеза на някои важни невроотрансмитери като адреналин и допамин.



➡ Taurine може да подобри работоспособността на мускулите. Един от ефектите му е стимулиране на изпомпването на кръв към мускулите. Увеличава обема на клетките, играе основна роля в усвояването на мазнините. Ободрява и засилва паметта.

➡ Rhodiola Rosea увеличава резистентността на тялото към различни стресови хормони и вещества. Помага в отделянето на тестостерон, растежен хормон и штитовидни хормони.

➡ Schisandra Chinensis се използва векове в китайската медицина. Спомага за работоспособността на мускулите и мозъка, редуцира нивата на кортизол.

➡ Vitamin B6, B12 са критични в образуването на енергията. Ако използвате мултивитамини, не е необходимо да ги търсите в предтренировъчните продукти.

СТИМУЛАНТИ

Повечето хора характеризират предтренировъчните продукти като добри или лоши според количеството стимуланти на централната нервна система. Това са съставките, които се усещат неминуемо и ги кара да се чувстват сякаш главата им ще експлоадира. Не бъдете от тях! Най-напред, бъдете сигурни, че приемате достатъчно вещества, които спомагат за мускулната работоспособност и по-качествена, дълготрайна енергия.

➡ Кофеинът не е просто най-популярната съставка на света и не само ще Ви вдигне с желание за тренировка след уморителен ден. Кофеинът също така предлага мускулна издръжливост, притъпяване на мускулната болка и възможност за достигане на по-висок праг на търпимост. Силни стимулантни качества.

➡ Yerba Mate e растение, което съдържа мощни алкалоиди. Те могат да Ви дадат енергия и ментален фокус.


BodyTime.bg препоръчва следните продукти:





Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Свободни тежести или машини? част 1

Свободни тежести или машини? част 1

18 Март 2018

Кое от двете трябва да изберете за максимално добра тренировка? Силовата тренировка може да ви се струва объркваща, ако започвате сега или е минало д...

Хранителни добавки за начинаещи!

Хранителни добавки за начинаещи!

17 Март 2018

Всеки начинаещ си задава доста въпроси преди и когато започне да тренира! С тази статия ще отговорим на един о...

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун

15 Март 2018

Вдъхновяващи цитати от Силвестър Сталоун Като тинейджър, бъдещото холивудско светило Силвестър Сталоун, бил ...

Интересни ползи от казеина!

Интересни ползи от казеина!

11 Март 2018

В тази статия ще обърнем внимание на вид протеин, който ни е добре познат с основното си действие, а именно ба...