Кога е най - удачно да тренираме?

Добавена на 19 Април 2018 | Категория: Статии | Добави в любими

Кое време в денонощието се смята за оптимално за провеждане на една тренировка?


Активността на човешкия организъм в течение на денонощието търпи известни колебания и е желателно вашите тренировки да се провеждат във време, когато тялото може да работи с оптимална мощност. Тези периоди са два – от 11 до 13 и от 17 до 19 часа. През това време човек е в състояние най-добре да изрази физическите си качества, като сила, скорост, мощност, издръжливост и т.н. Въпреки това да се смята, че през друго време на денонощието тренировките са безсмислени би било голяма грешка. Известни са случаи, когато културисти дори от най-висок, световен ранг са тренирали в съвършено нетрадиционни за това часове. Например Рег Парк – многократен носител на титлата „Мистър Вселена”, е тренирал в залата си от 5 до 6 часа сутринта.

Максималната производителност на организма всъщност е един динамичен стереотип и ако си поставите за цел, може да го промените. Това означава, че ако времето от денонощието, през което можете да тренирате, е в други часови отрязъци, постепенно можете да привикнете организма си към тях и в рамките на около три месеца той ще се пренастрои така, че върховият момент на работоспособност да е именно през тези отрязъци от време. Главното е да не променяте това време прекалено често, иначе динамичният ви стереотип няма да укрепне и непрекъснато ще се чувствате дискомфортно.

BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Каскара Саграда

Каскара Саграда

26 Май 2018

Магическата билка за прочистване на дебелото черво Каскара саграда - известна още като каскара, калифорнийски зърнастец и свещена кора- традиционно е...

Началото на ФИТНЕСА !

Началото на ФИТНЕСА !

22 Май 2018

Да започнем с един интересен и малко известен факт. Намирате ли нещо общо между камбаните и дъмбелите? Общо...

Фолиева киселина! част 2

Фолиева киселина! част 2

20 Май 2018

Витамините В6, В9 и В12 участват активно в метаболизма на аминокиселината метионин, а техният дефицит води до ...

Фолиева киселина! част 1

Фолиева киселина! част 1

19 Май 2018

Фолиевата киселина или т.нар. фолацин принадлежи към водноразтворимите витамини от групата В (по-точно В9) и е...