Коензим Q10!

Добавена на 12 Февруари 2017 | Категория: Статии | Добави в любими
Коензим Q10 субстанция, която е подобна на витамин и е задължителна за функционирането на тялото. Този ензим е протеин, който играе ролята на катализатор в химичните процеси. Ензимите се нуждаят от коензими в организма, за да изпълняват своите функции.

Витаминът на коензим Q10 е открит преди 60 години от професор Фредрик Крейн и неговите колеги от Университет Пардю, в който той работи като биохимик. Професор Крейн обяснява: "Коензим Q10 участва в преобразуването на енергията в тялото. При ниски нива на веществото мускулите не функционират правилно, нервните импулси на мозъка се забавят, дейността на всички органи се нарушава." От самото му откриване научните изследвания продължават да хвърлят светлина върху това как работи този жизненоважен хранителен елемент работи в тялото.CoQ10 се намира в митохондриите на всяка клетка. Следва да се отбележи, че е налице концентрация на CoQ10 в органи като сърцето , черния дроб, бъбреците и панкреаса, тъй като те изискват най-много енергия. CoQ10 се използва от клетките за производство на енергия, поддръжка и разпространение на клетките. CoQ10 не само помага за производството на енергия, аденозин три-фосфат, но е от съществено значение за клетъчното дишане и трансфера на електрони.CoQ10 е ефективен антиоксидант. По този начин CoQ10 играе роля в подкрепата на клетъчното здраве и защита на клетките от свободните радикали, за които се смята, че са в основата на много дегеративни заболявания в наши дни. Благодарение на способността си да стимулира скоростта на метаболизма се смята, че той помага за контрол на теглото.
CoQ10 увеличава умствения потенциал чрез завишаването на енергийните нива в мозъка. CoQ10 може да помогне за регулиране на нормалното кръвно налягане, особено при хора, които са с висока степен на риск. Въпреки, че се изискват повече изследвания, има достатъчно доказателства, които предполагат, че използването на CoQ10 помага за регулирането на нормално кръвно налягане. Налице са също така доказателства, че CoQ10 помага за укрепване на оралното здраве и за справяне с леката хронична умора.BodyTime.bg препоръчва следните продукти:

Етикети:

Коментари

Влезте с потребителското си име или се регистрирайте, за да публикувате коментар.
Още от Статии
Важни, първи стъпки!

Важни, първи стъпки!

23 Юни 2018

Независимо дали ви е писнало да сте залепени за дивана в хола или не сте тренирали от дълго време, този наръчник е за вас. Сигурно сте притеснени и не...

Няколко съвета за отслабване!

Няколко съвета за отслабване!

16 Юни 2018

Как да бъдем винаги в добра форма, без да се подлагаме на страдания и стрес? Каква е тайната? Всъщност тайна ...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

Кристиано Роналдо ви съветва да...

14 Юни 2018

Амбициозен, успешен, атлетичен, неуморим в преследването на високите си цели. Това е Кристиано Роналдо. Мноз...

Помощ! Нисък тестостерон.

Помощ! Нисък тестостерон.

12 Юни 2018

Отгворът е прост, може да се крие в спорта, който практикувате, сега ще ви запознаем с едно проучване на груп...